lak10 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 παιδια ας πουμε οτι εχω ενα ups και βαζω πανω ενα πολυμπριζο με βυσμα iec για να μην αγοραζω και δευτερο τετοιο πολυμπριζο αν βαλω ενα απλο πολυμπριζο πανω σε αυτο με το iec θα εχω προστασια απο το ups?
rosalida Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 σε περίπτωση διακοπής ρεύματος το ups παρέχει ηλεκτρική ενέργεια, οποτε δεν καταλαβαινω την απορια σου γιατι να μην εχεις προστασια?
SPANK Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 παιδια ας πουμε οτι εχω ενα ups και βαζω πανω ενα πολυμπριζο με βυσμα iec για να μην αγοραζω και δευτερο τετοιο πολυμπριζο αν βαλω ενα απλο πολυμπριζο πανω σε αυτο με το iec θα εχω προστασια απο το ups? Παλαιότερα που ειχα κάνει και εγώ το ίδιο δεν ειχα πρόβλημα
Ntinaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Προσεχε μονο τι θα συνδεσεις πανω...γιατι ειναι σχεδιασμενα μονο για pc τα Ups
lak10 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 ουσιαστικα ο προβληματισμος μου ηταν θα παρεχοταν η ιδια προστασια με το να ειχα και δευτερο πουλμπριζο με βυσμα iec κατευθειαν πανω στο ups. αρα προχωραω κανονικα με το πλανο μου Προσεχε μονο τι θα συνδεσεις πανω...γιατι ειναι σχεδιασμενα μονο για pc τα Ups κανεις λαθος στο ups βαζεις οτι χρειαζεται προστασια μεχρι τηλεοραση μπορεις να βαλεις
JS v.i.p. Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Γι'αυτό είναι φτιαγμένο το UPS φίλε, για να σε προστατεύει σε αστοχίες, γιατί πέρα από την παροχή ρεύματος σε διακοπή, έχουν πάνω και ασφαλιστικά. Μόνο αν το φορτώσεις πολύ του μειώνεις τον χρόνο ζωής του. Εγώ δούλευα UPS σε γεννήτρια με ηλεκτρονική ηλεκτροκόλληση επάνω, γιατί οι αυξομειώσεις της γεννήτριας καίνε της συγκεκριμένες ηλεκ/εις. Ακόμα το έχω και δουλεύει μια χαρά.
luminociter Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Παιδιά ο Ntinaras έχει δίκιο!!!! Προσοχή τί θα συνδέσετε στα UPS. Τα περισσότερα ups, και ιδιαίτερα τα φτηνά, όταν πέσει το ρεύμα δεν βγάζουν τους ημιτονοειδείς παλμούς που θεωρητικά παίρνεις από την μπρίζα για το εναλλασώμενο ρεύμα αλλά εναν τεράστιο τετραγωνικό. Μόνο αν το UPS υποστιρίζει true sine μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδέσετε ότι θέλετε. Τώρα τί μπορείτε να συνδέσετε σε ένα UPS. Η απάντηση είναι οτιδήποτε έχει swiching τροφοδοτικό, επό υπολογιστή, εκτυπωτή, καινούριες τηλεοράσεις (lcd) αλλά ΟΧΙ καθημερινές απλές οικιακές συσκευές. Στην περίπτωση της ηλεκτροκόλησης που αναφέρεται πιο πάνω το ups δεν έδωσε ποτέ ρεύμα, απλά φίλτραρε την έξοδο της γεννήτριας. Αν η ηλεκτροκόληση είναι κανονική (με πηνίο) τότε ΔΕΝ πέπει να συνδεθεί με το UPS. Αν είναι ηλεκτρονική (μικρή, ελαφριά, ακριβή, με fet) τότε δεν έχει πρόβλημα.
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 ελαχιστα Ups φτηνα βγαζουν sine wave.ακομα και τα apc smart sc βγαζουν semi sine wave και κανονικα οπως ελεγαν παλια δεν ειναι για active pfc τροφοδοτικα διοτι ακους πολλες φορες σφυριγμα. και ναι αυτο που θελει ο φιλος μας θα παιξει απλα καλο ειναι να μην τραβας το max απο ενα iec.
lak10 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 παιδια θα βαλω ενα ups 700w για το pc το οποιο μαζι με την οθονη καταναλωνει 230w θα συνδεσω ηχεια +2 ρουτερ + 1 switch + 2 φορητα τηλεφωνα +1 εκτυπωτη +1 isdn netmod ολα αυτα λετε να πανε πανω απο 700watt? που θα βρω 6θεσιο πολυμπριζο για ups?
poulinos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 παιδια θα βαλω ενα ups 700w για το pc το οποιο μαζι με την οθονη καταναλωνει 230w θα συνδεσω ηχεια +2 ρουτερ + 1 switch + 2 φορητα τηλεφωνα +1 εκτυπωτη +1 isdn netmod ολα αυτα λετε να πανε πανω απο 700watt? που θα βρω 6θεσιο πολυμπριζο για ups? 700watt Η 700 va?το πρωτο ειναι 700 Watt Το δευτερο 700va μπορει να ειναι και 450 watt. τα ηχεια δεν τρωνε τιποτα το ιδιο και το switch το ιδιο και τα τηλεφωνα το ιδιο και το Netmod.Ο εκτυπωτης αν ειναι Laser δεν τον βαζεις πανω.αν ειναι inkjet ,dot matrix Οκ. δεν θα βρεις με 6 .θα βρεις με 4 και απλα θα αγορασεις δυο.η αλλη λυση το φτιαχνεις μονος σου και η αλλη λυση βαζεις δευτερο πολυπριζο απλο πανω στο πρωτο.για μενα για να μην τραβας ολο το φορτιο απο μια θυρα iec βαλε 2 4 αρια πολυπριζα.3-4 ευρω κανουν το ενα αλλα μπορεις να τα φτιαξεις και μονος σου .πουλανε βυσμα.κοβεις το σουκο και βαζεις αυτο.εγω παντως τα ειχα παρει ετοιμα απο πλαισιο.πιο παλια ειχα φτιαξει.
poulinos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 οκ ενταξει γιατι μερικοι μπερδευουν τα watt με τα va.
lak10 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 τωρα ειδα οτι το ups εχει και θυρα για προστασια της adsl αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι πως συνδεω την adsl με το ups γινεται να προστατεψω και τις 2adsl γραμμες που εχω? εχω μια της cyta και μια απο τον ΟΤΕ που εχει πανω splitter γιατι ειναι isdn
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 οχι δεν γινεται να φιλτραρεις και τις δυο.επισης το οτι εχεις splitter ειναι μια πρωτη προστασια για τα αποτομα που μπορει να φαει μια γραμμη.επισης καποιες φορες εχει τυχει καποιοι να συνδεουν την γραμμη πανω στο Ups και ειτε να πεφτει ο συγχρονισμος ειτε να ανεβαινει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.