papp0us Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα. Θέλω μια μικρή βοήθεια(γνώμη βασικά) γιατι μια βδομάδα τώρα κοντεύω θα πηδηχτώ απ'το παράθυρο. Έχω μια μονάδα, με amd x2 5200, 7600GT, 3 gb ram kingston 667(3Χ1) και μια Asus M2N τα οποία τραβάνε ρεύμα απο ένα PSU Thermaltake 430 watt. Κάποια στιγμη, το περασμένο καλοκαίρι, στην εκκίνηση του υπολογιστή ένα ωραίο πρωί, είδα artifacts, οποτε συμπέρανα οτι η 7600 παρέδωσε πνεύμα. Επειδή όμως την εποχή εκείνη βολευόμουνα με το laptop, τον έβαλα στην άκρη για αργότερα. Τώρα με το καλό λοιπόν που ξαναπιάσαμε το Autocad, αποφάσισα να τον φτιάξω. Αγόρασα λοιπόν μια 9800gtx, νομίζοντας το πρόβλημα είναι η GPU, αλλα με την 9800, υπήρχαν artifacts ακόμα και στο Post του bios,ακόμα και τα γράμματα φαίνονται παράξενα. Δευτερη κίνηση, παίρνω τις ραμ του αδελφού μου που είναι επίσης DDR2 τις βάζω, το ίδιο. Θεωρώ λοιπόν οτι έχει πρόβλημα η Motherboard, αφού η Μ2Ν μου είχε ψοφήσει ήδη μια φορά, και ακόμα και αυτή που μου την αντικατέστησαν, μου έκανε κόλπα με όλες τις θύρες ραμ πιασμένες. Αγόρασα λοιπόν μια Megabyte GA-MA770-UD3 V2.0 και την έβαλα. Και πάλι καμια διαφορά, και με την παλιά GPU και με την καινούργια. Έβαλα τα τελευταία bios και στα 2 motherboard. To τροφοδοτικό εμφανώς καλύπτει ίσα ίσα την κάρτα γραφικών την καινούργια(αν την καλυπτει) αλλα δε θα είχε πρόβλημα τροφοδοσία με την 7600.. άλλωστε τόσα χρόνια δουλευε μια χαρά. Δοκίμασα ένα 400αρι που είχα και με τις 2 mobo, καρτες γραφικών και ram, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!(εννοείτε οτι έχω δοκιμάσει και μια μια τις ραμ σε διαφορετικά slots) Αρα καταλήγουμε στο τροφοδοτικό; Υπάρχει περίπτωση το τροφοδοτικό να κάνει τέτοια ζημιά;; Και το 400αρι οταν έβαλα δεν είδα διαφορά. Υ.Γ Επίσης στην Megabyte υπάρχει μια υποδοχή 2χ12v για τα μικρά τετράπινα καλώδια. Εμένα το τροφοδοτικό έχει μόνο ένα. Υπάρχει περίπτωση η νέα mobo να δυσλειτουργεί λόγο αυτού;; ΔΕ ΒΓΑΖΩ ΑΚΡΗ!
antonl Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δοκίμασε και μ ένα άλλο καλώδιο pc<->monitor και σε μια άλλη θύρα της οθόνης καλού-κακού.
SPANK Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δοκίμασε και αλλο τροφοδοτικό αν γίνεται μιας και τα έπιασες όλα μονο αυτό έμεινε
papp0us Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δοκίμασε και μ ένα άλλο καλώδιο pc<->monitor και σε μια άλλη θύρα της οθόνης καλού-κακού. Δοκίμασα, και με άλλο καλώδιο και με άλλο μετατροπέα(VGA) ακόμα και με άλλη οθόνη Δοκίμασε και αλλο τροφοδοτικό αν γίνεται μιας και τα έπιασες όλα μονο αυτό έμεινε Μα δεν έχω μεγαλύτερο και θα πρέπει να αγοράσω. Μη δώσω άλλο 100 ευρώ χωρίς λόγο. Μάλλον θα καταλήξω να το πάω σε κανα πλαίσιο ή multirama για εξέταση να μου πουν τι έχει..
The_Judas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δείξε μας και μια εικόνα με τα artifacts μέσα στα windows μήπως και βοηθήσει. Κοίταξε επίσης και τις ρυθμίσεις του bios ή κάνε ένα clear cmos.
luminociter Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Ε.... Ναι είναι λίγο δύσκολη περίπτωση αλλά μάλλον πας για CPU. Σε αυτό βασικά συνηγορούν και τα προβλήματα με τις μνήμες μιας και στους AMD o memory cntroller είναι μέσα στον επεξεργαστή. Δεν δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά από τροφοδοτικό, αυτό αν δεν αντέχει δημιουργεί άλλου είδους θέματα. Το motherboard το πρώτο όταν κάηκε πρέπει να έδωσε υπέρταση σε επεξεργαστή και μνήμες. Οι kinston, ευτυχώς, έχουν αρκετά γρήγορες διόδους για να προστατεύονται και αν υπάρχει πρόβλημα καίγονται συγγκεκριμένα σημεία ασφαλείας πάνω στην πλακέτα τους. Έτσι την γλύτωσαν, σε αντίθεση με τον επεξεργαστή μάλλον.....
stm00192 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Ο επεξεργαστής ή δουλέυει ή δεν δουλέυει καθόλου δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση.. το μοναδικό που μπορεί να παθει και να θεωρηθει υπολειτουργια είναι το degrade που στην συγκεκριμένη περιπτωση δεν υπάρχει περίπτωση να έχει συμβεί!!
luminociter Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 όχι, υπάρχει περίπτωση να αρπάξουν οι περιφεριακές cache και κάποιοι registers χωρής να πάθει ζημιά η ALU ή το κύκλωμα τροφοδοσίας. Τότε κάνει τέτοια τρελά όπως αυτά. Συνήθως καίγεται κατευθείαν το κύκλωμα τροφοδοσίας και το Ι/Ο κ δεν λειτουργεί καθόλου (στις υπερτάσεις) αλλά δεν είναι ο κανόνας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.