Προς το περιεχόμενο

Ναργιλές topic :)


santana99
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

Δεν επιτρέπονται "αγγελίες" ζήτησης ή πώλησης παρά μόνο στην κατάλληλη κατηγορία του site 

Επίσης δεν επιτρέπεται διαφήμιση αγγελιών μέσω μηνυμάτων σε θέματα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους!

Φτιάχνω αυτό το θέμα για να συζητάμε διάφορα περί ναργιλέ...

Ξέρω ότι είναι τεχνολογικό forum όμως στο μπλα-μπλα μπορούμε να συζητήσουμε οτιδήποτε και άλλωστε δεν πιστεύω πως είναι κάτι πολύ ειδικό πολλοί εδώ μέσα πρέπει να κάνουν :-D

 

Ψάχνοντας βρήκα 3 θέματα:

- Αργιλές-αντί τσιγάρου

- ναργιλες vs κατουρημα !

- καταστήματα ναργιλέ αθήνα

 

Καταρχήν όσο αφορά το όνομα άλλοι λένε πως λέγεται αργιλές άλλοι πως λέγεται ναργιλές.... εγώ είμαι της άποψης όπως οι μάγκες παλιότερα έλεγαν "ναουμε" αντί "να πούμε" έτσι έλεγαν και αργιλέ αντί για ναργιλέ....άποψή μου έτσι :P

Γενικά όμως για αναζητήσεις στα αγγλικά οι πιο συχνές λέξεις είναι hookah και shisha.

 

Δεν έχω πρόβλημα στο πως θα εξελιχτεί το θέμα (αν εξελιχτεί :P) απλά αυτό που κυρίως θέλω να κάνω είναι να μάθουμε τι εξοπλισμό/αναλώσιμα (γεύσεις κάρβουνα) βρίσκουμε Ελλάδα και σε ποια μέρη ή αν μπορούμε να αγοράσουμε από εξωτερικό (σε παρόμοιες τιμές μαζί με τα ταχυδρομικά). Γενικά τι λύσεις έχουν τα μέλη του φορουμ.

 

Είμαι διατεθειμένος να συζητήσω οτιδήποτε περί αυτού από το πως φτιάχνεται, τι υλικά χρησιμοποιούνται, διάφορα κόλπα μέχρι και το πόσο επηρεάζει την υγεία μας.

 

Ξεκινώντας λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω τι γεύσεις έχουν δοκιμάσει οι χρήστες, τι μάρκες, που τις βρίσκουν και τι προτιμάνε τις παρατηρήσεις-reviews τους κτλπ.

 

Τέλος να επισημάνω πως αναφέρομαι καθαρά σε νόμιμους καπνούς κτλπ μην πάει στο πονηρό το μυαλό σας :mrgreen:

 

Προσθέτω:

- βρήκα έναν οδηγό ναργιλέ στα ελληνικά, αρκετά ενδιαφέρον για τους αρχάριους. μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και εγώ απο όταν ήρθα στο νησί που σπουδάζω ξεκίνησα ναργιλέ ΦΟΥΛ!!!!! Στην αρχή με δυσκόλευε και το "στήσιμο" του ναργιλέ και το κάπνισμα, με μπούκωνε εύκολα και καρβούνιαζε. Αλλα με ψάξιμο στο youtube βρήκα ένα chanel με αρκετά καλούς οδηγούς και είμαι κομπλέ τώρα.

 

Η ονομασία του νομίζω είναι ναργιλές και απ'ότι είδα στιν βικιπίδια λέει: "Ο Ναργιλές είναι ασιατικής επινόησης για ανετότερο και ταυτόχρονα ευχάριστο κάπνισμα. Η ονομασία του προέρχεται από τη περσική λέξη "ναργκιούλ" (=είδος ινδικής καρύδας) από την οποία στην αρχή κατασκευαζόταν πριν χρησιμοποιηθεί αργότερα γυάλινη σφαίρα."

 

Όσον αφορά τους καπνούς που είπες, το μόνο που βρίσκω εδώ εγώ είναι απο τους απλούς που πουλάνε σχεδόν παντού. Νομίζω είναι Nahkla η μάρκα. και καρβουνάκια ττις SOEX αυτά που ανάβουν εύκολα. Απο γεύσεις αγαπημένες είναι Μέντα-Ροδάκινο-Βατόμουρο. Με τον τελευταίο να τον θεωρώ τον πιο βαρή.

 

Θα ήθελα όμως να βρώ και άλλες μάρκες καπνού αλλα κυρίως, αυτό που πιστεύω θα αλλάξει την όλη εμπειρία του ναργιλέ θα ήταν τα Natural καρβουνάκια. Τα οποία δεν έχω βρεί ακόμα εδώ, αλλα προσανατολίζομαι να παραγγείλω απο κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα. Απο reviews που έχω δεί, αναφέρουν οτι έχει ΑΛΛΗ γεύση ο ναργιλές, είναι άοσμα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια απο τα κλασσικά. Απο τα reviews που έβλεπα, είδα και ένα στο οποίο αντί του πήλινου, να φτιάχνει ένα χονάκι απο φρούτο, όπως μήλο ή αχλάδι. Το δοκίμασα και το αποτέλεσμα ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Ο καπνός κράτησε μέχρι και 3 καρβουνάκια, δεν ένιωσα κάρβουνο στην γεύση ούτε μια στιγμή, μετά το 3ο ήταν και πάλι "ζουμερός" ο καπνός και έδινε αρκετά έντονη γεύση το φρούτο. Αν δεν το έχεις κάνει στο προτείνω!!!

 

Ερώτηση: Μερικοί λένε στο βάζο να βάζουμε και παγάκια μέσα ουτως ώστε να παγώνει τον καπνό διότι αυτός είναι ο σκοπός του νερού και όχι το φιλτράρισμα. Γνωρίζει κανείς αν ισχύει κάτι τέτοιο? Διαφορά εγώ προσωπικά δεν έχω δεί.

 

*αν γνωρίζετε κανα site με ναργιλέδες ποστάρετε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φίλε traganeus!

Για τα natural καρβουνάκια παρόλο που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα πιστεύω πως έχουν διαφορά χώρια που καίνε για 2μιση ώρες και έτσι δεν χρειάζεται να ανάβεις και να ξανανάβεις καινούργια soex.

(να πω παιδιά πως στα καρβουνάκια που ανάβουν γρήγορα να προτιμάτε ειδικά όπως μάρκας soex διότι τα απλά για καντηλάκια που είναι περιέχουν θειάφι και άλλα καλούδια που εκτός του ότι έχουν χάλια γεύση είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνα)

 

Να πω και εγώ έχω δοκιμάσει γεύσεις μάρκας aw-waha (κοκα κόλα που οκ καλό είναι για γεύση κοκα-κόλας αλλά δεν μου άρεσε προσωπικά) και azfal (διπλό μήλο (κάπως βαρύ και αναγουλιαστικό θα έλεγα...), πεπόνι (πολύ καλό), βανίλια (καλή αλλά λίγο πιο υγρός ο καπνός από τους άλλους και όχι τόσο καλός όσο ο αντίστοιχος Nahkla νομίζω), κεράσι (λίγο βαρύς αλλά ωραίος), φράουλα (ελαφριά και ωραία). Επίσης δεν θυμάμαι ποιας μάρκας έχω δοκιμάσει μπανάνα (διακριτική και ωραία), καρύδα (δεν μου άρεσε καθόλου είχα μια γεύση σαν αντιβίωση), μανταρίνι (αρκετά καλό), τροπικά φρούτα (καλό). Συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι τις μάρκες. Πάντως βλέπω την πληθώρα στις μάρκες στο εξωτερικό και απογοητεύομαι αλλά είμαι σίγουρος ότι θα την βρούμε την άκρη εδώ μέσα :)

 

Αντί για πήλινο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να βάλω κάποιο φρούτο με τον φόβο ότι ίσως έλιωνε αλλά σύντομα θα το δοκιμάσω. Επίσης μου άρεσαν πολύ κάποια μπολάκια γυάλινο-πυρέξ που είδα κάπου (χωρίς να έχω δοκιμάσει)....δεν θα μένουν αρώματα πάνω του και είναι κάτι διαφορετικό.

 

Όσο αναφορά για τον παγωμένο καπνό μόνο 1 φορά από τις 5 που το έχω δοκιμάσει ήταν όντως πιο κρύος ο αέρας από τις άλλες (ήταν καλοκαίρι).

Γενικά σίγουρα είναι λίγο πιο δροσερός ο καπνός όμως θα χρειαστεί αρκετός πάγος και νερό στη σωστή θερμοκρασία ώστε να "κουνιέται" σχετικά εύκολα το νερο-πάγος να κάνει κανονικά δηλαδή μπουρμπουλήθρες σε όλη την επιφάνεια.

Ακόμα κάτι πολύ σημαντικό είναι το πόσα άτομα κάνουν από έναν ναργιλέ. Πχ αν κάνει ένας ανά 30δεύτερα είναι το ιδανικό πιστεύω γιατί και περνάει λίγος χρόνος για να ζεσταθεί το μείγμα καπνού στο μπολ και να έχουμε πιο πυκνό καπνό και χρόνος ώστε να κρυώσει λίγο ο καπνός πριν ρουφήξουμε.

Επίσης το νερό ίσως φιλτράρει μερικά από τα παράγωγα του ψημένου καπνού (γιαυτό όταν το αδειάζουμε στο τέλος έρχεται και μια οσμή και δεν είναι άοσμο) παρόλα αυτά το σημαντικότερο είναι να κάνει πιο υγρό και κρύο τον καπνό ίσως και πιο πυκνό.

 

Αν θες πες μας το κανάλι στο youtube που έχει διάφορα σχετικά με ναργιλέ (γέμισμα μπολ, στήσιμο ναργιλέ, καθάρισμα κτλπ) έχω δει και εγώ 2-3.

 

Για site έχω αγοράσει 2-3 φορές από το http://www.youandme.gr αξιόπιστο site οκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι πολύ καλός και 1000φορές να το δεις στο βιντεο από ότι να το διαβάσεις κάπου γιατί και λιγότερο χρόνο θα σου πάρει και βλέπεις ακριβώς τι κάνει δεν χρειάζεται να σου περιγράφει τις άπειρες κινήσεις του...

 

Αλλά μην λες ρε παιδί μου

για άπειρες μάρκες καπνού

ρίχνεις αλάτι στης πληγές.

Πέρα από την πλάκα δεν ξέρω οι γεύσεις τύπου Al-waha και azfal τι προέλευση έχουν και πόσο καλές θεωρούνται αλλά σε μερικά βίντεο που αξιολογούν καπνούς τους βλέπω μερικούς αρκετά ψιλοκομμένους και πιο "ομογενείς" σε σχέση με κάτι "κλαδιά" και φύλα πλατάνου που βρίσκουμε εμείς :P

Ακόμα κάτι που ρώτησα σε αγγλικό online-shop μου είπανε πως δεν πουλάνε μέσο paypal διότι δεν τους επιτρέπει επειδή το κατάστημά τους πουλάει είδη tobacco. Ακόμα θα πρέπει να δούμε σε περίπτωση που έρχεται κάποιος καπνός από Ευρώπη μήπως έχουμε κάποιον ειδικό φόρο για είδη καπνού....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως οι καπνοί που έρχονται Ελλάδα πρέπει να είναι άθλιοι και ειδικά σε μικρομαγαζάκια που αγοράζω εγώ πρέπει να τους έχουνε χρόνια:P... Προγραμματίζω όμως σε λίγους μήνες μονοήμερη εκδρομή απέναντι στην Τουρκία και θα κάνω καλή μπάζα!!!!:P Θέλω να κάνω και "Tuning" στον ναργιλέ, γιατί είναι πολύ απλός τώρα.

 

Απο ξένα site είχα βρεί αυτά: Αγγλία και Αμερική Το κακό είναι όμως οτι δεν πολυ συμφέρει αγορά απο εκεί λόγο των μεταφορικών.... Δηλαδή αυτά που θέλω εγώ για τον ναργιλέ μου + μερικές καλές γεύσεις μου βγαίνει σχεδόν ένας νέος ναργιλές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει δεν μου έχει τύχει ποτέ "ληγμνένος" καπνός αλλά κυρίως από άποψη ποιότητας λέω.

Γιατί όταν βλέπω σε ένα αμερικάνικο site ναργιλέδες 20-40ευρώ φτηνότερους από Ελλάδα και γεύση των 100gr με 10€ ενώ εδώ η 250άρα έχει 12€ σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα μια βόλτα στο μοναστηράκι.....μέσα στην αγορά υπάρχουν 3-4 μαγαζιά που πουλάνε καπνούς ναργιλέδες....όχι καλούς ναργιλέδες όμως. Παρόλα αυτά υπάρχει απέναντι από την έξοδο από μετρό ένα μαγαζί που έχει πολύ πράμα. Αιγυπτιακούς ναργιλέδες και καπνούς nakhla και al-waha........παράλειψα πως μέσα στην αγορά έχουνε κυρίως al-waha.

Ο τύπος στο μαγαζί έχει πολύ πράμα, βέβαια δεν είναι τόσο ψαγμένος όσο θα ήθελα δηλαδή να έχει και ένα vortex bow, phunnel bowl, washable hose (λαστιχο/λουρί) αλλά έμεινα ικανοποιημένος.

Μάλιστα έχει και ένα κύριο κατάστημα στους αγ. αναργύρους θα παω να τσεκάρω από βδομάδα και θα σας πω εντυπώσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρετε κατά πόσο επηρεάζει την υγεία?

 

Παλαιότερα είχα ακούσει ότι είναι σαν όυτε μισό τσιγάρο

 

Αλλά πρόσφατα έμαθα ότι η συχνή χρήση κάνει και χειρότερα κακά από τα τσιγάρα.

 

Πόσα πιστεύετε είναι τα ιδανικά άτομα για να μαζευτούν να κάνουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν κάνω και συνέχεια (άντε μία φορά τον μήνα) και δεν έχω προσέξει αλλαγή στην φυσική κατάσταση.

 

Όσοι τον χρησιμοποιηται συχνά έχετε δει διαφορά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά πίστευα ότι είναι πιο ήπιος από το τσιγάρο, λόγω φιλτραρίσματος-παγώματος του καπνού στο νερό. Τώρα πρόσφατα κάποιος μου είπε ότι ισχύει, αλλά παίζεις με μεγαλύτερες ποσότητες καπνού.Κάτι που είχα αποφασίσει να αγνοήσω μάλλον, και νόμιζα ότι η άποψη μου στον ναργιλέ ήταν bulletproof :-).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σύμφωνα με το cancer.org πάντως, το νερό δε φιλτράρει μία. Απλώς ίσως γλυτώνεις λίγη πίσσα γιατί στους σοβαρούς ναργιλέδες ο καπνός δεν καίγεται αλλά "βράζει".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον ναργιλέ ρουφάς μεγάλη ποσότητα καπνού οπότε και μονοξειδίου του άνθρακα. Τα κακής ποιότητας καρβουνάκια χειροτερεύουν την κατάσταση.

 

Αν είναι και κοινόχρηστος σε κάποιο καφέ... δεν γνωρίζεις πόσο καθαρός είναι.

 

Απλά ο ναργιλές λόγω του αρώματος σου δίνει την αίσθηση της ελαφρότητας.

 

Το ότι είναι λιγότερο βλαβερός και ότι το νερό τα φιλτράρει όλα τα τοξικά στοιχεία δεν νομίζω να έχει καμία επιστημονική βάση.

 

Τώρα το αν είναι 5% καλύτερο ή 5% χειρότερο από το τσιγάρο δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα. Απλά να μην νομίζουμε ότι είναι "υγιεινός"...

 

 

Λόγω παρέας έχω δοκιμάσει... αλλά απ' ότι έχω καταλάβει το βασικότερο απ' όλα είναι η ποιότητα καπνού και η σωστή προετοιμασία του.

Σε κάθε άλλη περίπτωση καρβουνιάζει μέσα στο λεπτό και δεν μπορεί να τον καπνίσει ούτε ο πιο φανατικός καπνιστής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...