Προς το περιεχόμενο

Άρχισε να κάνει θόρυβο το UPS.

PavelX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω εδώ και ένα χρόνο το AccuPower UPS 2000. Πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησε να κάνει έναν θόρυβο σαν "ανεμιστήρας". Δεν έχει κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία του, απλά αναρωτιέμαι εάν είναι οιωνός πως τα κακαρώνει ή κάτι λιγότερο μακάβριο. Υπάρχει τρόπος να το καθαρίσω ή να εντοπίσω που είναι το πρόβλημα χωρίς κίνδυνο;

Δημοσ.

Μήπως απλα ο ανεμιστήρας άρχισε και τα παίζει και οι στροφές του αυξηθήκανε με αποτέλεσμα να κάνει θόρυβο :unsure: αφου όπως λές πριν δεν έκανε καθόλου θόρυβο

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να το ανοίξεις με προσοχή και να το φυσήξεις να φύγουν οι οποιες σκόνες εχει σε πρώτη φάση.

Δημοσ.

Εγώ έχω το accupower 800 και πέρυσι το καλοκαίρι μου έκανε θόρυβο ακριβώς το καλοκαίρι όπως περιγράφεις εσύ στο θέμα σου! Το φαντάστηκα ότι θα το κάνει λόγω ζεστής πράμα που ήταν λογικό, επίσης άλλαξα μπαταρίες τον Φλεβάρη και μέχρις στιγμής δεν ακούγεται καθόλου! Μπορεί να έφταιγαν και οι μπαταρίες!

Δημοσ.

Για να πω την αλήθεια έναν φόβο τον έχω να ανοίξω το UPS και να το καθαρίσω. Δεν πιάνουν τα χέρια μου, σε φάση χρυσάφι να πιάνω και άμμος να γίνεται :rolleyes:

Εγώ έχω το accupower 800 και πέρυσι το καλοκαίρι μου έκανε θόρυβο ακριβώς το καλοκαίρι όπως περιγράφεις εσύ στο θέμα σου! Το φαντάστηκα ότι θα το κάνει λόγω ζεστής πράμα που ήταν λογικό, επίσης άλλαξα μπαταρίες τον Φλεβάρη και μέχρις στιγμής δεν ακούγεται καθόλου! Μπορεί να έφταιγαν και οι μπαταρίες!

Μέχρι τον Φεβρουάριο που άλλαξες μπαταρίες, έκανε θόρυβο; Και πού άλλαξες τις μπαταρίες;

Δημοσ.

Για να πω την αλήθεια έναν φόβο τον έχω να ανοίξω το UPS και να το καθαρίσω. Δεν πιάνουν τα χέρια μου, σε φάση χρυσάφι να πιάνω και άμμος να γίνεται :rolleyes:

Μέχρι τον Φεβρουάριο που άλλαξες μπαταρίες, έκανε θόρυβο; Και πού άλλαξες τις μπαταρίες;

Θόρυβο μου έκανε πέρυσι το καλοκαίρι με το που άρχισαν οι ζέστες, έκανε θόρυβο για τους 3 καυτούς μήνες και όποτε το aircodition ήταν κλειστό. Θυμάμαι και εμένα με ανησύχησε γιατί μου το είχαν δώσει από το γραφείο που δούλευα τον Απρίλιο του 2010, οπότε δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν αυτό και η μπαταρία του, δεν είχε προηγηθεί άλλο καλοκαίρι χρήσης από μένα! Οπότε άλλαξα και την μπαταρία τον Φλεβάρη. Μέχρις στιγμής δεν μου έχει ξανά κάνει κανένα θόρυβο. Πιστεύω ότι πρέπει να ήταν λόγω εξαντλημένης μπαταρίας και φαίνεται με την ζέστη σφύριζε, για να την φορτίζει συνέχεια το μηχάνημα και να ζεσταίνονταν πιο πολύ, κάτι τέτοιο, ήταν δλδ, μπαταρία και ζέστη. Μόνος την άλλαξα, είδα απ το ίντερνετ τι μπαταρία παίρνει το δικό μου, της μέτρησα τις διαστάσεις και παρήγγειλα!!!

Δημοσ.

Παιδιά δεν θέλω να σας τρομάξω, αλλά ο θόρυβος που ακούτε είναι μάλλον κα΄ποιος ελατωματικός πυκνωτής από το σύστημα τροφοδοσίας του UPS. Δεν δουλεύει στο σωστό χρονισμό με αποτέλεσμα να συντονίζει και να ακούγεται αυτός ο υψήσυχνος ήχος. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει πρόβλημα, δηλαδή θα συνεχίσει να δουλεύει για αρκετό καιρό ακόμα, απλά κάποια στιγμή, λογω του συντονισμού αυτού, κάτι δεν θα αντέξει πλέον και απλά θα χαλάσει. Αυτό όμως μπορεί να πα΄ρει και χρόνια. Αν έχετε γνώσες ηλεκτρονικών δεν έχετε παρά να το ανοίξετε και να δείτε από που προέρχεται ο θόρυβος για να αντικαταστήσετε το στοιχείο. Συνήθως είναι αρκετά φτηνά (>5uro).

Βέβαια όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει ανεμιστηράκι (τα περισώτερα οικιακά UPS δεν έχουν).

Δημοσ.

Παιδιά δεν θέλω να σας τρομάξω, αλλά ο θόρυβος που ακούτε είναι μάλλον κα΄ποιος ελατωματικός πυκνωτής από το σύστημα τροφοδοσίας του UPS. Δεν δουλεύει στο σωστό χρονισμό με αποτέλεσμα να συντονίζει και να ακούγεται αυτός ο υψήσυχνος ήχος. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει πρόβλημα, δηλαδή θα συνεχίσει να δουλεύει για αρκετό καιρό ακόμα, απλά κάποια στιγμή, λογω του συντονισμού αυτού, κάτι δεν θα αντέξει πλέον και απλά θα χαλάσει. Αυτό όμως μπορεί να πα΄ρει και χρόνια. Αν έχετε γνώσες ηλεκτρονικών δεν έχετε παρά να το ανοίξετε και να δείτε από που προέρχεται ο θόρυβος για να αντικαταστήσετε το στοιχείο. Συνήθως είναι αρκετά φτηνά (>5uro).

Βέβαια όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει ανεμιστηράκι (τα περισώτερα οικιακά UPS δεν έχουν).

Ναι, αλλά γιατί δεν το ξανά έκανε όλο τον χειμώνα? Κ επίσης ποτέ δεν μου ξανα ακούστηκε τίποτα από το ups από τότε που άλλαξα την μπαταρία, ούτε τον ήχο του φορτισματος δεν ξανά ακουσα Πρέπει να έχει ανεμιστηρακι γιατί έβαλα μια τρίχα στον εξαερισμό του και πήγαινε πέρα δω δε!!!!

Μάλιστα χθες κόπηκε το ρευμα και μια χαρά λειτούργησε!

Δημοσ.

ας το ανοιξει να δει για ανεμιστηρακι απλα να προσεξει μην ακουμπησει τιποτα και καψει τιποτα..λιγο προσοχη θελει δεν ειναι δυσκολο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...