PavelX Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα παιδιά. Έχω εδώ και ένα χρόνο το AccuPower UPS 2000. Πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησε να κάνει έναν θόρυβο σαν "ανεμιστήρας". Δεν έχει κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία του, απλά αναρωτιέμαι εάν είναι οιωνός πως τα κακαρώνει ή κάτι λιγότερο μακάβριο. Υπάρχει τρόπος να το καθαρίσω ή να εντοπίσω που είναι το πρόβλημα χωρίς κίνδυνο;
Thanos1972 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Εχει ανεμιστηρα αυτο?εαν ναι τοτε λογικο μιας και αρχισανε οι ζεστες.
PavelX Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Μου κάνει εντύπωση επειδή το προηγούμενο καλοκαίρι δεν έβγαζε κιχ.
SPANK Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Μήπως απλα ο ανεμιστήρας άρχισε και τα παίζει και οι στροφές του αυξηθήκανε με αποτέλεσμα να κάνει θόρυβο αφου όπως λές πριν δεν έκανε καθόλου θόρυβο
driftingcris Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Αν γεμισε σκονες τοτε θα επρεπε να ανεβενε ο θορυβος σιγα σιγα ετσι δεν ειναι? Αν αρχισε ξαφνικα τοτε δεν ειναι οι σκονες 100%
SPANK Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Καλό θα ήταν να το ανοίξεις με προσοχή και να το φυσήξεις να φύγουν οι οποιες σκόνες εχει σε πρώτη φάση.
panos_vas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Εγώ έχω το accupower 800 και πέρυσι το καλοκαίρι μου έκανε θόρυβο ακριβώς το καλοκαίρι όπως περιγράφεις εσύ στο θέμα σου! Το φαντάστηκα ότι θα το κάνει λόγω ζεστής πράμα που ήταν λογικό, επίσης άλλαξα μπαταρίες τον Φλεβάρη και μέχρις στιγμής δεν ακούγεται καθόλου! Μπορεί να έφταιγαν και οι μπαταρίες!
PavelX Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Για να πω την αλήθεια έναν φόβο τον έχω να ανοίξω το UPS και να το καθαρίσω. Δεν πιάνουν τα χέρια μου, σε φάση χρυσάφι να πιάνω και άμμος να γίνεται Εγώ έχω το accupower 800 και πέρυσι το καλοκαίρι μου έκανε θόρυβο ακριβώς το καλοκαίρι όπως περιγράφεις εσύ στο θέμα σου! Το φαντάστηκα ότι θα το κάνει λόγω ζεστής πράμα που ήταν λογικό, επίσης άλλαξα μπαταρίες τον Φλεβάρη και μέχρις στιγμής δεν ακούγεται καθόλου! Μπορεί να έφταιγαν και οι μπαταρίες! Μέχρι τον Φεβρουάριο που άλλαξες μπαταρίες, έκανε θόρυβο; Και πού άλλαξες τις μπαταρίες;
panos_chem Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Για να πω την αλήθεια έναν φόβο τον έχω να ανοίξω το UPS και να το καθαρίσω. Δεν πιάνουν τα χέρια μου, σε φάση χρυσάφι να πιάνω και άμμος να γίνεται Μέχρι τον Φεβρουάριο που άλλαξες μπαταρίες, έκανε θόρυβο; Και πού άλλαξες τις μπαταρίες; Θόρυβο μου έκανε πέρυσι το καλοκαίρι με το που άρχισαν οι ζέστες, έκανε θόρυβο για τους 3 καυτούς μήνες και όποτε το aircodition ήταν κλειστό. Θυμάμαι και εμένα με ανησύχησε γιατί μου το είχαν δώσει από το γραφείο που δούλευα τον Απρίλιο του 2010, οπότε δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν αυτό και η μπαταρία του, δεν είχε προηγηθεί άλλο καλοκαίρι χρήσης από μένα! Οπότε άλλαξα και την μπαταρία τον Φλεβάρη. Μέχρις στιγμής δεν μου έχει ξανά κάνει κανένα θόρυβο. Πιστεύω ότι πρέπει να ήταν λόγω εξαντλημένης μπαταρίας και φαίνεται με την ζέστη σφύριζε, για να την φορτίζει συνέχεια το μηχάνημα και να ζεσταίνονταν πιο πολύ, κάτι τέτοιο, ήταν δλδ, μπαταρία και ζέστη. Μόνος την άλλαξα, είδα απ το ίντερνετ τι μπαταρία παίρνει το δικό μου, της μέτρησα τις διαστάσεις και παρήγγειλα!!!
luminociter Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Παιδιά δεν θέλω να σας τρομάξω, αλλά ο θόρυβος που ακούτε είναι μάλλον κα΄ποιος ελατωματικός πυκνωτής από το σύστημα τροφοδοσίας του UPS. Δεν δουλεύει στο σωστό χρονισμό με αποτέλεσμα να συντονίζει και να ακούγεται αυτός ο υψήσυχνος ήχος. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει πρόβλημα, δηλαδή θα συνεχίσει να δουλεύει για αρκετό καιρό ακόμα, απλά κάποια στιγμή, λογω του συντονισμού αυτού, κάτι δεν θα αντέξει πλέον και απλά θα χαλάσει. Αυτό όμως μπορεί να πα΄ρει και χρόνια. Αν έχετε γνώσες ηλεκτρονικών δεν έχετε παρά να το ανοίξετε και να δείτε από που προέρχεται ο θόρυβος για να αντικαταστήσετε το στοιχείο. Συνήθως είναι αρκετά φτηνά (>5uro). Βέβαια όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει ανεμιστηράκι (τα περισώτερα οικιακά UPS δεν έχουν).
panos_chem Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Παιδιά δεν θέλω να σας τρομάξω, αλλά ο θόρυβος που ακούτε είναι μάλλον κα΄ποιος ελατωματικός πυκνωτής από το σύστημα τροφοδοσίας του UPS. Δεν δουλεύει στο σωστό χρονισμό με αποτέλεσμα να συντονίζει και να ακούγεται αυτός ο υψήσυχνος ήχος. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει πρόβλημα, δηλαδή θα συνεχίσει να δουλεύει για αρκετό καιρό ακόμα, απλά κάποια στιγμή, λογω του συντονισμού αυτού, κάτι δεν θα αντέξει πλέον και απλά θα χαλάσει. Αυτό όμως μπορεί να πα΄ρει και χρόνια. Αν έχετε γνώσες ηλεκτρονικών δεν έχετε παρά να το ανοίξετε και να δείτε από που προέρχεται ο θόρυβος για να αντικαταστήσετε το στοιχείο. Συνήθως είναι αρκετά φτηνά (>5uro). Βέβαια όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει ανεμιστηράκι (τα περισώτερα οικιακά UPS δεν έχουν). Ναι, αλλά γιατί δεν το ξανά έκανε όλο τον χειμώνα? Κ επίσης ποτέ δεν μου ξανα ακούστηκε τίποτα από το ups από τότε που άλλαξα την μπαταρία, ούτε τον ήχο του φορτισματος δεν ξανά ακουσα Πρέπει να έχει ανεμιστηρακι γιατί έβαλα μια τρίχα στον εξαερισμό του και πήγαινε πέρα δω δε!!!! Μάλιστα χθες κόπηκε το ρευμα και μια χαρά λειτούργησε!
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 ας το ανοιξει να δει για ανεμιστηρακι απλα να προσεξει μην ακουμπησει τιποτα και καψει τιποτα..λιγο προσοχη θελει δεν ειναι δυσκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.