SheldonOnCoffee Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Τελειώνω τμήμα Πληροφορικής θεσσαλονικης (ΑΕΙ) και σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό σχετικά με τα δίκτυα / επικοινωνίες. Έχω βρεί ενα master στο KTH στη Στοκχόλμη (Communication Systems) και με ενδιαφέρει αρκετά (σκεφτόμουν πολύ και την αγγλία αλλα τώρα με τα νεα δίδακτρα νομίζω η κατάσταση έχει ξεφύγει). Υπάρχει κάποιος που να σπουδάζει στο συγκεκριμένο master, ή έστω στο KTH, σουηδία γενικότερα ωστε να μας δώσει τα φώτα του όσον αφορά τις διαδικασίες, την γραφειοκρατία, και ότι άλλο θεωρεί χρήσιμο για κάποιον που αρχίζει να ψάχνεται με το θέμα? (π.χ τι βαθμοί χρειάζονται για admission, αν όντως είναι τόσο ζόρικο το θέμα της διαμονής,ποιότητα μαθημάτων) Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
doctor_667 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα. Καταρχάς να πω ότι είμαστε συνάδελφοι. Τώρα για τα ερωτήματα σου. Στη Σουηδία οι αιτήσεις για τα μάστερ γίνονται κεντρικά από ένα σάιτ, κάτι σαν το UCAS που έχουν τα αγγλικά στο undergraduate. Οι προθεσμίες λήγουν σχετικά νωρίς, νομίζω Φεβρουάριο, βέβαια στην περίπτωση σου υπάρχει χρόνος. Από βαθμό που απαιτείται, θα έλεγα ότι με ένα 7 έχεις καλές πιθανότητες, ενδεχομένως να σε πάρουν και με λίγο χαμηλότερο (έχω ακούσει τέτοια περίπτωση συγκεκριμένα στο ΚΤΗ). Απο εκεί και πέρα καλό είναι να βρεις και μερικά ακόμα προγράμματα ώστε να είσαι καλυμμένος. Το καλό είναι ότι έχεις πολύ χρόνο και κοιτάς και άλλες χώρες πλην Αγγλίας (που κάνουν οι περισσότεροι) οπότε θα έχεις πολλές επιλογές.
SheldonOnCoffee Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα φίλε. Σ'ευχαριστω για την απάντηση σου. Χρόνο έχω ναι.. Απλά θέλω να μάθω επιπλέον πράγματα όσον αφορά το campus, πόσο εύκολες είναι οι μετακινήσεις, το θέμα της διαμονής (που ακουω ειναι πολυ ζορικο..), ποσο ευκολη ειναι η προσαρμογή, γενικότερα και μια αποψη απο κάποιον που ζεί εκεί περα, ακόμη καλύτερα αν είναι και στο ίδιο μαστερ..
doctor_667 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δύσκολα λογικά θα βρεις κάποιον έτσι. Ψάξε στο Google για ελληνικά αποτελέσματα μήπως βρεις κάτι. Κοίτα και στο facebook που πολλές φορές υπάρχουν τέτοια γκρουπ. Εγώ έκανα λογαριασμό για αυτό το λόγο. Έτσι στα γρήγορα βρήκα αυτό http://grekisk-student.blogspot.com/2009/06/blog-post.html
SheldonOnCoffee Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 thnx again συνάδελφε. ωραίο blog έχει κάποιες πληροφορίες! Τι λογαριασμό εννοείς?
doctor_667 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Facebook λογαριασμό εννοώ. Δεν είχα και έκανα για να βρω άτομα που θα πάνε εκεί που θα πάω και εγώ. Δες και τα pm σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.