Προς το περιεχόμενο

προβλημα με το pc

nikosops

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παιδια τωρα το ανοιξε δεν μου βγαζει οτι λειπει αρχειο μηπωσ μπορω ελεγξω τον σκληρο και τισ μνημεσ κτλ. απο τα windows χωρισ χωρισ να μπλεκω με cd boot κτλ.??

Ntinaras η φοτο τι σχεση εχει ???

Δημοσ.

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις τις μνήμες καλώς η κακώς ειναι με το το boot cd με το memtest, δεν ειναι τίποτα δύσκολο.

Δημοσ.

Ok Spank θα το δοκιμάσω τ απόγευμα.τώρα όμως μου εφανιζεται ένα μύνημα όταν ανοίγει τ πσ που λέει οτι η κατάσταση το σκληρού είναι κακή και να κάνω back up& replace…

Δημοσ.

παιδια τωρα το ανοιξε δεν μου βγαζει οτι λειπει αρχειο μηπωσ μπορω ελεγξω τον σκληρο και τισ μνημεσ κτλ. απο τα windows χωρισ χωρισ να μπλεκω με cd boot κτλ.??

Ntinaras η φοτο τι σχεση εχει ???

θελω να δω την εσωτερικη διαρυθμιση του κουτιου

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε nikosops sorry που δεν σου απάντησα νωρίτερα αλλά ήμουν λίγο απασχολημένος (πολύ τρέξιμο...)!

Μετά από αυτά που διάβασα υπάρχει μια πιθανότητα, ακραία αρχικά, αλλά υπάρχει. Σε απάνιες περιπτώσεις μπορεί ο σκληρός δίσκος να αποκτήσει πρόβλημα λόγω θερμοκρασίας. Όταν ο δίσκος δουλεύει ζεσταίνεται και διαστέλλεται η επιφάνειά του. Τότε πρέπει η κεφαλή του δίσκου να επανακαθορίσει την θέση κάθε τμήματος που περιέχει δεδομένα και τις αποστάσεις που πρέπει να διανυθούν. Αυτό έχει προβλεφθεί από τους κατασκευαστές και ενσωματώνεται στο λεγόμενο S.M.A.R.T.

Από ότι φαίνεται ο δίσκος σου για κάποιο λόγο δεν μπορεί να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία και για αυτό και οι μπλέ οθόνες. Το ότι λείπει το αρχείο (δεν λείπει απλά ο δίσκος δεν ξέρει που είναι) είναι αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος. Τώρα θα μου πείς που το κατάλαβα αυτό.

Όταν μια τέτοιου είδους αποτυχία συμβεί ο δίσκος στέλνει ένα σήμα στο BIOS και παράληλλα γράφει και μια καταχώρηση στην δική του εσωτερική μνήμη. Τη στιγμή που πατάς το κομπί για να ανοίξει το pc ο σκληρός διαβάζει αυτήν την εσωτερική μνήμη με τις καταχωρήσεις σφαλμάτων και αναφέρει στο BIOS ότι έχει πολλές εγγραφές. Έτσι καταλήγεις στο ωραίο μήνυμα του POST: "S.M.A.R.T. data report a problem with your HDD helth. Please check HDD" ή κάτι παρόμοιο.

Τώρα, αφού έχεις γράψει το Ultimate boot cd, θα ξεκινήσεις τον υπολογιστή από εκεί και θα επιλέξεις την επιλογή hdd και μετά Hard Disk Diagnostics. Αν βλέπω καλά την φώτο, ο δίσκος σου είναι Seagate (νομιζω) οπότε μπορείς να επιλέξεις το SeaTools for DOS (Seagate/Maxtor). Θα ελένξει το δίσκο σου και θα σου πεί αν υπάρχει θέμα.

Α, και κάτι τελευταίο. Αν είναι όντως Seagate κοίτα μήπως εχει εγγύηση (http://support.seagate.com/customer/en-us/warranty_validation.jsp?form=0). Θα χρειαστείς το serial number του.

Δημοσ.

luminociter δεν πειραζει που αργησεσ να απαντησεισ.Συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι το προβλημα ειναι ο σκληροσ.Και συμβαινει αυτο που λεσ εδω και μηνεσ αλλσ δεν εδινα σημασια οταν ανοιγει το pc μου βγαζει μυνημα για την εσ. μνημη και μετα με λεει οτι ο σκληροσ ειναι σε κακη κατασταση και πρεπει να κανω back up και να τον αντικαταστησω. (εχω βγαλει και φοτο με το μυνημα)Ναι ο σκληροσ μου ειναι Seagate και τον εχω 3-4 χρονια και μαλλον η εγγυηση εχει ληξει. το σεριαλ number που το βρισκω???το Hard Disk Diagnostics πιστευεισ οτι θα διορθωσει το προβλημα??? αν δεν το λυσει θα πρεπει να αλαξω σκληρο??

Gi0 εκανα memtest86+ για 3ωρεσ και 20 λεπ. δεν βρηκε κανενα προβλημα

• Moderators
Δημοσ.

Gi0 εκανα memtest86+ για 3ωρεσ και 20 λεπ. δεν βρηκε κανενα προβλημα

Ωραια, εισαι καθαρος απο ram.

Bootable memtest για μνημες τουλαχιστον 4 ωρες, diagnostics για τους σκληρους απο το site του κατασκευαστη τους για αρχη. Αν βγεις καθαρος απο αυτα τα δυο, εχει και συνεχεια.

Συνεχιζεις με το σκληρο σου.

Δημοσ.

ναι θα κανω και diagnostic για το σκληρο.πιστυω πωσ το προβλημα οφειλετε στο σκληρο ειμαι 100% σιγουροσ!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...