Προς το περιεχόμενο

Lucid Dreaming

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επεσα σε αυτη την σελιδα http://www.world-of-lucid-dreaming.com/ και αρχισα να κανω αυτα που λεει για να μπορω να εχω διαυγη ονειρα και να μπορω να εχω τον ελεγχο μεσα στα ονειρα μου ετσι ωστε να καταπολεμησω φοβιες,εφιαλτες,να μιλησω με το υποσυνειδητο μου,να εξερευνησω τον κοσμο χωρις κανονες,να πεταξω στο φεγγαρι η να κολυμπησω οση ωρα θελω στον βυθο της θαλασσας και γενικα να κανω οτι θελω σε εναν φανταστικο κοσμο.

Εχθες δεν καταφερα τιποτα ειδα 2 διαφορετικα ονειρα, χωρις να μπορω να τα ελεγξω η να συνηδιτοποιησω οτι βρισκομαι σε ονειρο αλλα τουλαχιστον τα θυμομουν το πρωι και τα εγραψα σε ενα σημειωματαριο οπως προτεινει και το site.

Θα το προσπαθησω για κανα μηνα και αν δεν δω αποτελεσματα θα σταματησω, κατεβασα και κατι mp3 για καλυτερη συγκεντρωση και πιο βαθυ υπνο ελπιζω να δω προοδο.

Εχω οντως δει διαυγη ονειρα αρκετες φορες χωρις φυσικα να το συνηδιτοποιω οτι ειμαι σε ονειρο και να το ελεγχω αλλα θυμαμαι λεπτομερειες,προσωπα,τοπια που δεν εχω παει ποτε, για αυτο πιστευω οτι με εξασκηση θα καταφερω να τα ελεγχω κιολας.

Εχουμε κανεναν "lucid dreamer" στην παρεα μας? το εχει δοκιμασει κανεις αλλος για πειτε γνωμες ποιο πιστευετε οτι μπορει οντως να ελεγξεις τα ονειρα σου και ποιοι οχι.

Δημοσ.
Επεσα σε αυτη την σελιδα http://www.world-of-lucid-dreaming.com/ και αρχισα να κανω αυτα που λεει για να μπορω να εχω διαυγη ονειρα και να μπορω να εχω τον ελεγχο μεσα στα ονειρα μου ετσι ωστε να καταπολεμησω φοβιες,εφιαλτες,να μιλησω με το υποσυνειδητο μου,να εξερευνησω τον κοσμο χωρις κανονες,να πεταξω στο φεγγαρι η να κολυμπησω οση ωρα θελω στον βυθο της θαλασσας και γενικα να κανω οτι θελω σε εναν φανταστικο κοσμο.

Εχθες δεν καταφερα τιποτα ειδα 2 διαφορετικα ονειρα, χωρις να μπορω να τα ελεγξω η να συνηδιτοποιησω οτι βρισκομαι σε ονειρο αλλα τουλαχιστον τα θυμομουν το πρωι και τα εγραψα σε ενα σημειωματαριο οπως προτεινει και το site.

Θα το προσπαθησω για κανα μηνα και αν δεν δω αποτελεσματα θα σταματησω, κατεβασα και κατι mp3 για καλυτερη συγκεντρωση και πιο βαθυ υπνο ελπιζω να δω προοδο.

Εχω οντως δει διαυγη ονειρα αρκετες φορες χωρις φυσικα να το συνηδιτοποιω οτι ειμαι σε ονειρο και να το ελεγχω αλλα θυμαμαι λεπτομερειες,προσωπα,τοπια που δεν εχω παει ποτε, για αυτο πιστευω οτι με εξασκηση θα καταφερω να τα ελεγχω κιολας.

Εχουμε κανεναν "lucid dreamer" στην παρεα μας? το εχει δοκιμασει κανεις αλλος για πειτε γνωμες ποιο πιστευετε οτι μπορει οντως να ελεγξεις τα ονειρα σου και ποιοι οχι.

εδώ

sorry για το offtopic

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου παρει μηνες/χρονια. Δεν ειναι κουμπι να το πατησεις και σε μια μερα να δεις διαφορα.

Αντε και σε λιγο καιρο, closed eye visuals/fractals κλπ κλπ

Επισης http://web-us.com/dream/dreamfaq.htm

A και εχω sleep paralysis εδω και ~15 χρονια, ακομα δεν μπορω να αντιδρασω οπως θα επρεπε κατα 90%. Α ξεχασα σε μια μερα θα επρεπε να δω διαφορα...

Δημοσ.
Θα σου παρει μηνες/χρονια. Δεν ειναι κουμπι να το πατησεις και σε μια μερα να δεις διαφορα.

+1

Προσπαθώ εδώ και 6-7 χρόνια και το μόνο που έχω καταφέρει είναι αφού αναγνωρίσω το όνειρο να αντέχω μερικά extra δευτερόλεπτα επιπλέον πριν ξυπνήσω.

Στο πρώτο ή δεύτερο reality check έχω ξυπνήσει 99%. Γαμώ.

Δημοσ.

Τα όνειρα έχουν κάποια ψυχαναλυτική αξία.

Οι φοβίες καταπολεμούνται καλύτερα αν βρούμε την αιτία τους... όχι αν την αποκρύψουμε με ένα ελεγχόμενο όνειρο.

Πάντως μου έχουν τύχει περιπτώσεις όπου κατάφερα τον έλεγχο του ονείρου. Συνήθως μου συνέβαινε λίγο προτού ξυπνήσω και σε κάποια έντονα όνειρα.

Συνήθως όμως κοιμάμαι πολύ βαριά και δεν θυμάμαι τα όνειρα μου.

Δημοσ.

Επισης http://web-us.com/dream/dreamfaq.htm

A και εχω sleep paralysis εδω και ~15 χρονια, ακομα δεν μπορω να αντιδρασω οπως θα επρεπε κατα 90%. Α ξεχασα σε μια μερα θα επρεπε να δω διαφορα...

Sleep paralysis ειναι αλλο θεμα ομως απο οσο διαβασα ειναι οταν ξυπνας αλλα το σωμα σου ειναι "κλειστο" ακομα απο μερικα δευτερολεπτα ως λεπτα" που αυτο συμβαινει για να μην κανεις καποια επικυνδυνη κινηση ενω κοιμασαι σωστα?

Αυτό δεν είναι ντηφόλτ; Το κάνω από παιδάκι όποτε χρειαστεί.

Δηλαδη καταλαβαινεις οτι εισαι μεσα σε ονειρο και το ελεγχεις οπως θελεις?

+1

Προσπαθώ εδώ και 6-7 χρόνια και το μόνο που έχω καταφέρει είναι αφού αναγνωρίσω το όνειρο να αντέχω μερικά extra δευτερόλεπτα επιπλέον πριν ξυπνήσω.

Στο πρώτο ή δεύτερο reality check έχω ξυπνήσει 99%. Γαμώ.

Ποσο καιρο σου πηρε την πρωτη φορα να το συνηδητοποιησεις οτι εισαι σε ονειρο? Καταφερες να αλλαξεις κατι η να κανεις κατι που θες μεσα στο ονειρο?

Επισης κοιτα αυτα που εκανα copy απο την σελιδα ειναι για να "κρατιεσαι" περισσοτερο στο ονειρο μπορει να βοηθησουν.

1. Stay calm - don't run around or shout "I'm dreaming!" if you can help it. It's better to get a grip and relax back into the dream.

2. Rubs your hands together - movement appears to engage the conscious brain and prevent it from changing to a waking state.

3. Look at your hands - focus on your hands close-up to help you notice the finer details which aren't normally present in a dream.

4. Demand "clarity now" - say it out loud and your dreamscene will instantly snap into focus, as per your conscious instruction.

5. Do some mathematics - do a simple arithmetic sum in your head, such as 4 + 4, which engages the logical part of your brain.

If you notice the dream is slipping away (losing color and detail):

6. Spin around - spinning helps stabilize your awareness of the dream and often results in a new dreamscene.

7. Fall backwards - again, this relies on the principle that movement helps increase self-awareness within the dream.

Εχθες παντως με τα mp3 που λεει στο site δεν βοηθησαν καθολου αντιθετος εμεινα ξυπνιος μια ωρα ακουγοντας τα και με πηρε ο υπνος μολις το εκλεισα.... αλλα θυμαμαι το ονειρο και το εγραψα και αυτο χωρις να καταφερω τιποτα αλλο φυσικα.

Δημοσ.

Ρε μαν, σου λεμε οτι δεν ειναι θεμα μιας μερας για να το καταφερεις.

Σιγα σιγα θα το κανεις. Εγω με το lucid dreaming μια χαρα τα παω, αν παρω και κανα zopiclone ειδικα, το παρτυ ξεκιναει σχεδον αμεσως.

Δημοσ.

Μ' αρέσει πολύ οτι αναφέρεται στον κόσμο των ονείρων και το παρακολουθω με μεγάλο ενδιαφέρον.

Έχω καταφέρει να ελέγξω ονειρα μου, όχι για μεγάλη χρονική διάρκεια και ποτέ ως το τέλος (αλήθεια έχει δει κανείς ολοκληρωμένο όνειρο; ) αλλά σε συγκεκριμένες καταστάσεις ήμουν σε θέση να ελέγξω τις πράξεις μου, ακόμα και να κατασκευάσω τον κόσμο του ονείρου συνειδητά όπως και να επηρεάσω τη συμπεριφορά των άλλων. Τα περισσότερα όνειρα που κατάφερα να ελέγξω ήταν συνήθως προς το τέλος του ονείρου, οπου καταλάβαινα ότι δεν βρισκόμουν στον πραγματικό κόσμο και επέλεγα να συνεχίσω να κοιμάμαι... Τις περισσότερες φορές δυστυχώς που συνειδητοποίησα ότι βρισκόμουν σε όνειρο ξύπνησα και δεν κατάφερα να το ελέγξω. :-(

Δημοσ.

Δεν ακολουθησα κάποια διαδικασία απλως συνειδητοποίησα ότι ονειρευόμουν και δεν ξυπνησα αλλά συνέχισα να "ζω" στο όνειρο.. Το μονο που θυμάμαι είναι ότι τα όνειρα που έλεγξα τα είδα λίγο πριν ξυπνήσω και όχι κατα τη διάρκεια της νύχτας.

Δημοσ.

Απο οτι βλεπω λιγοι τα καταφεραν και το ελεγχουν για λιγα δευτερολεπτα παραπανω αλλοι με διαδικασια αλλοι χωρις καμια διαδικασια.

Αναρωτιεμαι αν υπαρχει ελληνικο μαγαζι που να ασχολειται με το θεμα και μηπως εχει και τα αυτα βοτανα http://www.world-of-lucid-dreaming.com/dream-herbs.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...