Προς το περιεχόμενο

Lucid Dreaming

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω καταφέρει μία φορά να έχω συνειδητό όνειρο. Το πρόβλημα είναι πως το είχα μόνο για κάποια sec. Θυμάμαι πως περπάταγα σε ένα δρόμο και θυμήθηκα πως είχα πει πριν κοιμηθώ να τσιμπήσω τον εαυτό μου (reality check) για να δω αν ονειρεύομαι. Το έκανα και δεν πόνεσα. Εκείνη την στιγμή αισθάνθηκα ένα μούδιασμα και αμέσως μετά ενώ έβλεπα ένα δέντρο στο δρόμο όπως προχωρούσα έγινε zoom (δεν μπορώ να το πω αλλιώς) στο δέντρο συγκεκριμένα σε ένα κλαρί και κάποια φύλα :P Το επόμενο που θυμάμαι είναι έναν γνωστό μου να μου λέει ξύπνα - ξύπνα ονειρεύεσαι. Ξυπνάω και εγώ κοιτάω γύρω γύρω και ηρέμησα. Τελικά αποδείχθηκε ότι ξύπνησα στο όνειρό μου δηλαδή ενώ είχα συνειδητό όνειρο τώρα είχα ασυνείδητο.

Όσον αφορά την Α.Π. και τα obe's πιστεύω πως είναι περίεργα συνειδητά όνειρα :)

Αυτάαααααα

Επεξ/σία από ilias_97
Δημοσ.

τι διαφορα εχει η αστρικη προβολη απο την εξωσωματικη εμπειρια;

Αυτό δεν το ξέρω απλά είδα πως κάποιος εδώ τα ανέφερε ξεχωριστά...

Δημοσ.

Αυτό δεν το ξέρω απλά είδα πως κάποιος εδώ τα ανέφερε ξεχωριστά...

ναι γι'αυτο ρωτησα.... Εγω νομιζα οτι δεν υπηρχε κινδυνος για διακοπη της "αλυσιδας" η κατι αλλο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως είπα εγώ δεν πιστεύω σε αυτό. Αλλά από ότι έχω διαβάσει διακοπή της αλυσίδας δεν γίνεται ποτέ. Εκτός από μία περίπτωση. Αν πεθάνεις (χτύπησα ξύλο, αν και δεν αναφέρομαι σε εσένα :D) Αν γίνει αυτό δεν θα έχει συμβεί από κάτι που έγινε στον αστρικό κόσμο - ή όπως αλλιώς λέγεται - .

Όλα αυτά είναι θεωρητικά βέβαια.

(Kάποια στιγμή είχα πωρωθεί με το όλο θέμα για αυτό τα ξέρω αυτά. Μετά δυστυχώς το άφησα χωρίς να έχω κάνει ούτε ένα ολοκληρωμένο συνειδητό όνειρο :mrgreen:)

Επεξ/σία από ilias_97
Δημοσ.

Όπως είπα εγώ δεν πιστεύω σε αυτό. Αλλά από ότι έχω διαβάσει διακοπή της αλυσίδας δεν γίνεται ποτέ. Εκτός από μία περίπτωση. Αν πεθάνεις (χτύπησα ξύλο, αν και δεν αναφέρομαι σε εσένα :D) Αν γίνει αυτό δεν θα έχει συμβεί από κάτι που έγινε στον αστρικό κόσμο. Όλα αυτά είναι θεωρητικά βέβαια.

χχχμμμ...δεν ξερω...ειμαι σε διλλημα ... να κανω προσπαθεια για αστρικη η απλα lucid?

Δημοσ.

Κάνε για ld και όταν το πετύχεις να αλλάξεις όλο το όνειρο και να νομίζεις πως κάνεις α.π. ;)

Εγώ όταν άρχισα να διαβάζω για α.π. είχα χεστεί από το φόβο μου πάντως.

Δημοσ.

Τελος, εχω ακουσει οτι ειναι πολυ επικινδυνο να μπεις μεσα σε καθρεφτη. Αλλα δε ξερω τι ακριβως γινεται μετα.

τι εννοεις?!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατα τη διαρκεια της αστρικης προβολης (δηλαδη την ωρα που αιωρεισαι ή απλα πλανιεσαι στον χωρο) δεν κανει να κοιταξεις τη μορφη σου σε καθρεφτη γιατι υπαρχει περιπτωση να δεις τον εαυτο σου χωρις ματια...και αυτο γιατι μπορει να τρομαξεις ή να παθεις καποιο σοκ.

http://www.metafysik...p?t=2128&page=6

Επεξ/σία από Swimmer21
Δημοσ.

κατα τη διαρκεια της αστρικης προβολης (δηλαδη την ωρα που αιωρεισαι ή απλα πλανιεσαι στον χωρο) δεν κανει να κοιταξεις τη μορφη σου σε καθρεφτη γιατι υπαρχει περιπτωση να δεις τον εαυτο σου χωρις ματια...και αυτο γιατι μπορει να τρομαξεις ή να παθεις καποιο σοκ.

http://www.metafysik...p?t=2128&page=6

Σ ευχαριστω που απαντησες..

ευτυχως που δεν ειναι μελος του φορουμ η Λουκα παντως! :X θα χ εφρικαρει με τη συζητηση :lol:

Σοαβαρα τωρα... σκεφτειτε ποσοι θα χαν τετοιες εμπειριες και θα κατεληξαν σε τρελαδικα :fear:

Δημοσ.

ευτυχως που δεν ειναι μελος του φορουμ η Λουκα παντως! :X θα χ εφρικαρει με τη συζητηση :lol:

Σοαβαρα τωρα... σκεφτειτε ποσοι θα χαν τετοιες εμπειριες και θα κατεληξαν σε τρελαδικα :fear:

ειναι οντως πολλοι.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αστρική προβολή και OBE είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, απλά ΟΒΕ θεωρούν οι περισσότεροι ότι είναι όταν βγείς και περιφέρεσαι εκεί γύρω (πχ δωμάτιο, σπίτι, γειτονιά) επειδή το περιβάλλον είναι οικείο για αυτούς.

Αλλά με αστρική προβολή μπορείς να επισκευθείς και μέρη εντελλώς άγνωστα και εντελλώς "περίεργα" ή και απόκοσμα και σουρεαλιστικά κυρίως σε ανώτερα επίπεδα του αστρικού, που δεν έχουν καμια σχέση με τον υλικό κόσμο που ξέρουμε.

Να πω κάτι για αυτούς που φοβούνται ότι δεν θα ξυπνήσουν, ότι θα χαθούν, ότι θα καταλάβει κάποια άλλη οντότητα το σώμα τους κλπ....

Κάθε φορά που πέφτει κάποιος για ύπνο, το αστρικό σώμα αποχωρίζεται απο το υλικό. ΚΑΘΕ φορά... είναι η φυσική διαδικασία με την οποία το σώμα "φορτώνει μπαταρίες" και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, απλά οι περισσότεροι το κάνουν ασυνείδητα και απλά ονειρεύονται. Οπότε ο κίνδυνος στο να πεθάνεις όταν κάνεις αστρική προβολή δεν είναι μεγαλύτερος απο το να πεθάνεις όταν απλά κοιμάσαι. Τώρα τυχαίνει σε με πολύ κόσμο να πεθαίνει στον ύπνο του, λογικό αφού 8 ώρες το 24ωρο κοιμόμαστε δηλαδή το 1/3 της ζωής μας περίπου.

Δεν περιμένω και δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον που δεν το έχει βιώσει ότι όντως υπάρχει ένας ή περισσότεροι κόσμοι που μπορούμε να αντιληφθούμε με αστρική προβολή. Όπως ξαναείπα και πιο πρίν, αν το βιώσεις δεν έχεις την παραμικρή αμφιβολία για το οτι είναι κάτι πραγματικό και η αίσθηση που έχεις εκεί είναι όπως όταν είσαι στον υλικό κόσμο στην καθημερινότητά σου, το ίδιο ζωντανη και αληθινή. Καμια σχέση με τη θολούρα μέσα σε ένα όνειρο.

Εγώ προσωπικά δεν έχω συναντήσει κανέναν που να είχε τετοιες εμπειρίες και να υποστηρίζει πως αυτά είναι φαντασιώσεις και δημιουργήματα του μυαλού. Μόνο ανθρώποι που ΔΕΝ το έχουν βιώσει το λένε και το βρίσκω λογικό και αναμενόμενο γιατί στη θεωρία όλα είναι απλά και εύκολα, αφορίζεις και ξεμπερδεύεις. Πετάς και μια επιστημονική ΘΕΩΡΙΑ (αναπόδεικτη) και τέλος, τα εξήγησες όλα και πάμε στο επόμενο. Μα πως μπορεί η επιστήμη να δοσει εξήγηση για κάτι που είναι εντελλώς έξω απο το πεδίο που έχει τη δυνατότητα να εξετάσει (για την ώρα τουλάχιστον). Αν υποθέσουμε ότι είναι κάτι υπαρκτό και όντως εξελίσσεται σε ανώτερη διάσταση, πως θα δώσει εξήγηση και πως θα αντλήσει αποδείξεις... αυτό δεν το κάνει απαραίτητα κάτι ανύπαρκτο.

Ναι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι ή ικανοί να δεχθούν την ύπαρξη άλλων πραγμάτων. Φανταστείτε κάποιον πχ που πιστεύει ότι η ζωή και όλος ο κόσμος είναι μονο αυτό που βλέπει και πως ο άνθρωπος είναι μονο μια βιολογική μηχανή που όταν πεθαίνει δε μένει τίποτα. Το να ανακαλύψει πως όλα όσα πιστεύει δεν ισχύουν μπορεί να είναι ισχυρό σοκ και όντως μπορεί να καταλήξει στο τρελάδικο αν δεν έχει ανοιχτό μυαλό να εξετάσει πως ίσως αυτό που πίστευε μέχρι τώρα μπορεί και να ήταν λανθασμένο.

Επεξ/σία από gtsamour
  • Like 1
Δημοσ.

Χθες το βράδυ τρόμαξα να κοιμηθώ. Έπεσα για ύπνο στις 3 παρά 10 και κοιμήθηκα στις 4 παρά 20 :P

Δεν ξαναδιαβάζω το θέμα βράδυ :mrgreen:

Δημοσ.

Καλα βρε τι ειναι αυτα,μαγικοι καθρεφτες?Τ ι λενε στο metafysiko.gr ? Made in Hogwarts? :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...