Προς το περιεχόμενο

Πρωτεΐνη γάλακτος για αδυνάτισμα;

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν κάποια χρόνια είχε πάρει το μάτι μου ένα άρθρο που έλεγε ότι η πρωτεΐνη του γάλακτος boostάρει τον μεταβολισμό κάποιου, πάντα φυσικά σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση. Τότε δεν με ενδιέφερε καθώς ήμουν ποδηλάτης και... όσο και να σαβούριαζα, δεν.

Τον τελευταίο 1.5 χρόνο το ποδήλατο μπήκε στην άκρη, το σαβούριασμα παρέμεινε ως είχε και το αποτέλεσμα ήταν μια υπέροχη μπάκα με 10 επιπλέον κιλά επάνω μου. Ποτέ δε πίστεψα ότι θα μπορούσα να πάρω βάρος -και μάλιστα λίπος- τόσο εύκολα και γρήγορα. Να που έγινε όμως. Πλέον όμως θέλω να το αντιστρέψω αυτό. Όχι για την παραλία. Απλά κάθε φορά που κάνω συγκρίσεις του στυλ «πως ήμουν και πως είμαι» σιχαίνομαι τον -τώρα- εαυτό μου. Είμαι κάτω από 1.70 στο ύψος, οπότε τα 69 κιλά μου με κάνουν να είμαι στο όριο για να θεωρηθώ υπέρβαρος.

Δυστυχώς όμως είμαι και άτομο που απογοητεύεται πάρα πολύ εύκολα. Έχω ξαναρχίσει ποδηλασία, πιο ήπια βέβαια, όχι με τις εντάσεις και τις αποστάσεις που κάποτε είχα για πλάκα, αλλά φοβάμαι ότι αυτό δε θα κρατήσει πολύ. Μετά την 2η εβδομάδα που περνάει χωρίς αξιοσημείωτη αλλαγή επάνω μου αρχίζω και φοβάμαι ότι θα το παρατήσω και πάλι. Γι ακόμη μία φορά.

Θέλω να βοηθήσω τον οργανισμό μου στην απώλεια βάρους με κάποιο τρόπο. Είτε αυτό λέγεται πρωτεΐνη γάλακτος, ή οτιδήποτε -μη επιβλαβές εννοείται- άλλο. Εάν μπορώ να επιταχύνω έστω και κατά 20% αυτή τη διαδικασία μου είναι αρκετό.

Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την πρωτεΐνη αυτή; Εάν μπορεί πραγματικά να συνδράμει σε κάτι τέτοιο, ή αν πρόκειται για μια κοινή πρωτεΐνη από αυτές που παίρνουν κάποιοι για να πάρουν μυικό όγκο;

Δημοσ.

κοινη πρωτεινη οπως ολες, η διαφορα τους ειναι στον τροπο και ταχυτητα απορροφησης απο τον οργανισμο. Σταματα το σαβουριασμα και ξεκινα αεροβια, το σωμα θυμαται...Αντε και πιες ενα ροφημα μετα την αεροβια για 'ψυχολογικούς' κυριως λογους...

Δημοσ.

Σχεδόν όλα τα σκευάσματα πρωτεΐνης που κυκλοφορούν είναι ορού γάλακτος. Ναι είναι αυτές που παίρνουν και αυτοί που ασχολούνται με βάρη. Όχι δεν θα σου δώσει 20% επιτάχυνση, πρωτεΐνη είναι όχι αναβολικά.

Δημοσ.

1. Η πρωτεινη ειναι πρωτεινη. Κανεναν μεταβολισμο δεν αυξανει.

2. Με 1,70 και 69 κιλα δεν εισαι υπερβαρος εκτος αν εισαι πανω απο 22-23% λιπος. Ειμαι 1,84 και 97 κιλα. Πιστεψε με, δεν ειμαι καθολου υπερβαρος.

3. Το σωμα μας "συνηθιζει". Ετσι αδυνατεις να χασεις ευκολα "μετα τη δευτερη βδομαδα ποδηλατο".

Το καλυτερο που εχεις να κανεις, εφοσον τα λιπωδη κιλα που πηρες δεν εχουν καποιο παθολογικο αιτιο

-Αεροβια (τρεξιμο, ποδηλατο, κολυμπι -αν και δεν ειναι τοσο "δυνατη" αεροβια οσο νομιζει ο κοσμος - και κυριως καποιο ομαδικο αθλημα

-Σταματα να τρως πολλα λιπη (οχι καθολου, απλα ελαχιστοποιησε τα) και μειωσε υδατανθρακες (μακαρονια, πατατες, ψωμια, ρυζακι ειδικα μαυρο ειναι ψιλο-ΟΚ αλλα με μετρο)

-Υπομονη. Δυστυχως ειναι πανευκολο να παρουμε κιλα και δυσκολο να χασουμε> Thats life

Α, σου εχω μια συμβουλη για να αυξησεις τον μεταβολισμο σου

Θυμασαι το βαρετο κλισε "πολλα μικρα γευματα"?

Μαντεψε.

Ισχυει

Βρες ποσες θερμιδες θες για να χασεις βαρος (προφανως λιγοτερες απο αυτες που τρως αυτη τη στιγμη, πρεπει να ειναι λιγοτερες απο αυτες που καις) και μοιρασε τες σε 6 γευματα ανα 3 ωρες

Οπου γευματα=ενα τοστ στις 10 ή ενα μπολ βρωμη το πρωι ή μπριζολα με σαλατα το μεσημερι=δεν υπαρχει σταθερος ορισμος του "γευματος"

(ΤΙΡ->Οσο τελειωνει η μερα, μειωνε τους υδατανθρακες στα γευματα, το πρωι εχεις ενεργειακες αναγκες μπροστα σου, το βραδυ οχι)

Κρατα τον μεταβολισμο σου διαρκως απασχολημενο με συγκρατημενες δοσεις καυσιμου

Τρωγε κατι ελαφρυ ακομα και πριν πας για υπνο, να εγω αυτη τη στιγμη τρωω λιγο γιαουρτακι με αμυγδαλα.

Αυτο που θες ειναι να κρατησεις τις επομενες 8 ωρες που θα εισαι κοιμισμενος, τον μεταβολισμο σου απασχολημενο με κατι οσο περισσοτερο μπορεις, κατι που θα το απορροφησει αργα μεσα στο βραδυ

Οι μποντιμπιλντερς μερικες φορες ξυπνανε μεσα στο βραδυ και τρωνε 1 τονο ας πουμε, προκειμενου να μην καταβολισουν

Δημοσ.

Το λοιπόν αυτά ξέρω ότι βοηθούν,φυσικά υπάρχουν και τα FDA approved orlistat(Alli και Xenical),καθώς και Proactol(δεν αξίζουν λόγω τιμών ενώ δεν προσφέρουν τίποτε άλλο εκτός από χάσιμο).Άλλα που βοηθουν είναι:Fish oil,Acai Berry,Green Tea(υπάρχουν και καψούλες),Acetyl L-Carnitine,Coconut Oil,Hoodia...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Οπότε την απορρίπτω την ιδέα της πρωτεΐνης. :)

Για το ποδήλατο λες ότι δεν είναι τόσο δυνατή αερόβια; Αν ναι, σου λέω απλά ότι στις «βόλτες» μου πριν το σταματήσω δεν έπεφτα σχεδόν πότε κάτω από το 70% της θεωρητικής ΜΚΣ μου, ενώ σε sprintάκια βαρούσα μέχρι και... 98%. Δε φοβάμαι μήπως δεν είναι αποτελεσματική η ποδηλασία σαν άσκηση. Για ένα διάστημα είχα χρησιμοποιήσει αθλητικό παλμογράφο από περιέργεια και έμαθα τα νούμερα.

Θα συνεχίσω λοιπόν με τα tips περί διατροφής. Άπειρα αλλά μικρά γεύματα μέσα στη μέρα λοιπόν, μαζί με το αγαπημένο μου κουρσάκι να γράφουμε χιλιόμετρα... :P

Δημοσ.

Για το ποδήλατο λες ότι δεν είναι τόσο δυνατή αερόβια;

Το κολυμπι

Άπειρα αλλά μικρά γεύματα μέσα στη μέρα λοιπόν, μαζί με το αγαπημένο μου κουρσάκι να γράφουμε χιλιόμετρα... :P

Δεν ειπα απειρα.

Ειπα αρκετα

Αντι να σπας τις θερμιδες σου σε 3 γευματα ανα 6 ωρες, σπαστα σε 6 ανα 3

Δημοσ.

Γράψε λάθος τότε. Αλλά και εκεί δεν έχει να κάνει με το πως κολυμπάει ο καθένας; Άλλο το να κόβεις βόλτες περπατώντας μεσ' το νερό, άλλο το να πηγαίνεις με απλωτές από άκρη σε άκρη της παραλίας χωρίς να κάθεσαι σ' ησυχία... (καθαρά θεωρητική η συζήτηση για το κολύμπι, εγώ με το νερό έχω μια σχέση παρόμοια με αυτή που έχουν... οι γάτες).

Για το φαγητό ντάξει, τρόπος του λέγειν άπειρα. Για μένα που τρώω μόνο 2 φορές τη μέρα οι 6 φορές μου φαίνονται «άπειρες». :cry:

Δημοσ.

Εχει περισσοτερο να κανει με την αντισταση του νερου και το ειδος της κινησης

Προς θεου, δεν κατακρινω το κολυμπι, απλα το θεωρω υπερτιμημενο σε σχεση με αλλες μορφες αεροβιας (αν και υπερισχυει λογω νερου στο θεμα της επιβαρυνσης του σωματος. Απλα αυτο ειναι αλλο, και αλλο οτι οποιος τρεχει πχ δεν γυμναζεται οσο καποιος που κολυμπαει)

Κανενα αθλημα δεν μπορεις να παιξεις? Μπαλιτσα ας πουμε

Δημοσ.

Η παρέα μου δεν είναι και τόσο αθλητική δυστυχώς... για κάνα μπασκετάκι μια φορά την εβδομάδα κάτι γίνεται, τίποτα παραπάνω όχι όμως. Το να γραφτώ σε ακαδημία δεν παίζει, απαιτείται ρευστό. :(

Δημοσ.

Οχι ρε, τη Ακαδημια

Πηγαινε τοτε κανενα gym (το ομαδικο αθλημα παντως το προτεινω. Γυμναζεσαι, τρεχεις, περνας καλα, γινεσαι κοινωνικος, βγαινεις εξω. Τι θες, να πας σε ενα γυμναστηριο να τρεχεις σε εναν διαδρομο?)

Εγω θεωρω το αντιθετο για καποιο νπου ασχολειται με γυμναστικη.Αν θελεις σωμα κανεις διατροφη,με διατροφη λοιπον ειναι δυσκολο να απρεις καθαρα κιλα και οχι μεσα στο λιπος[βγαζεις,σοκολατας,ζαχαρες,κοκα κολες ,λαδια κτλ],το ευκολο ειναι να χασεις .

Δεν μιλαμε για αυξηση μυικου ογκου

Μιλαμε εξαρχης για καθαρα λιπωδη κιλα σε αυτο το θρεντ

Δημοσ.

Ποδήλατο δρόμοθ πιστεύω.Για τα άλλα supplements που είπα τι λες;

Τα φυτικά (π.χ. το acai berry) θα τα δοκίμαζα, αν και νομίζω πως όλη η δουλειά θα είναι λόγω placebo effect. Ακόμα και αν όντως βοηθάνε, δε νομίζω να έχουν κάποιο μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Τα φυτικά (π.χ. το acai berry) θα τα δοκίμαζα, αν και νομίζω πως όλη η δουλειά θα είναι λόγω placebo effect. Ακόμα και αν όντως βοηθάνε, δε νομίζω να έχουν κάποιο μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Δηλαδή όλα τα φυτικά είναι placebo;Τότε είναι και η φακή placebo που λένε κάνει καλό λόγω σιδήρου;

Δημοσ.

Όταν έχεις αναιμία σου δίνουν σίδηρο σε χαπάκι, δεν σου λένε να τρως παραπάνω φακή. Τι θέλω να πω με αυτό; Όλα τα φυτά έχουν ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορες παθήσεις, όπως το acai berry στην περίπτωσή μου. Η περιεκτικότητά τους όμως σε αυτές τις ουσίες είναι αρκετά μικρή ώστε να καταφέρουν κάτι αξιόλογο.

Σίγουρα βοηθάνε (δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό), η δικιά μου η αντίρρηση είναι στο «πόσο βοηθάνε».

Π.χ. το ίδιο άτομο σε διάστημα 6 μηνών, θα μπορούσε να χάσει 10 κιλά με μια διατροφή χωρίς τα φυτικά supplements που αναφέρεις, ή 11 με τη βοήθεια αυτών (τυχαία νούμερα). Είναι σίγουρα παραπάνω, αλλά όχι τόσο ώστε να το χαρακτηρίσω «δραστικό».

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι δρουν αποκλειστικά λόγω placebo effect, αλλά θεωρώ ότι ένα μεγάλο μέρος της δράσης τους είναι αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...