freedubus Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=BWlPe8fc1Lc Τι σχέση έχει η ευλογημένη Salvia Divinorum με το πρεζοαρκουδάκι;
Arcanaloth Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 ειπα δεν το κανω γιατι δε το θεωρω σωστο. οπως δεν το θεωρεις και εσυ. το λογο που συμβαινει αυτο δε ξερω Υπάρχει λογικότατη εξήγηση για ποιον λόγο θεωρούμε λάθος το να σκοτώνουμε και να βιάζουμε αβέρτα. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, που εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου. Οι κοινωνίες που επιβίωσαν ήταν αυτές που το ένα μέλος μπορούσε να στηρίζεται στο άλλο και όχι αυτές που ο καθένας κοιτούσε την πάρτη του και σε σκότωνε αν τον στραβοκοιτούσες. Πέρασε με τον καιρό επομένως στο "dna" μας ας το πούμε αυτό το πράγμα. Ο βιαστής, ο κλέφτης, ο προδότης κτλ. αποτελούσε κίνδυνο για την ομάδα και η συμπεριφορά του έθετε σε κίνδυνο και τα υπόλοιπα μέλη. Μέχρι και σε κοινωνίες ζώων παρατηρείται το φαινόμενο αυτό, το μέλος που απλά εκμεταλλεύεται και ζει εις βάρος των υπολοίπων, αποβάλλεται από την κοινότητα. Υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία που μπορείς να διαβάσεις για αυτό το (πολύπλοκο) θέμα. Εξαιρετικό είναι το "How The Mind Works" του Steven Pinker, το οποίο αναλύει και άλλες αυτονόητες για πολλούς ερωτήσεις.
marantonis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Ω ρε φιλε, τι είπε ο θεούλης. Για το στόρυ πάντως και οι άντρες μπορούν, οπότε μην ανοίγεσαι πολύ. =ρ Και για να είμαι και οντοπικ, πέραν του ότι την ιδέα της κατερίνας τη βρίσκω εξαιρετικά εγκεφαλική, ήθελα να πω ότι προτιμότερο είναι από το να βουλιάξει κάποιος στην κατάθλιψη μετά από κάποια ηλικία, καλύτερα να βρει την ηρεμία του μέσω της θρησκείας αντί με στεντόν. Αρκεί να μην πρήζει. Ειλικρινά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι κακό σε αυτό. Το οτι θα περασει (πλυνει) ολες τις θρησκευτικες δεισιδαιμονιες-προληψεις-προκαταληψεις-ρατσισμους-παραλογισμους της Αγιας Γραφης στα παιδια του, μηπως; +1 στο στεντόν, επομενως.
Lucifer Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Κι εγώ τάσσομαι υπέρ της χημείας. Όταν ήμουν μικρός πίστευα σε θεό, μετά ανακάλυψα το αλκοόλ. Και εντάξει, σε αυτό το θρεντ από μόνο του υπάρχουν πιστοί που θα έπρεπε να παίρνουν τα χάπια τους συχνότερα. Επιπλέον, τα στεντόν δεν έχουν ρατσιστικές, ομοφοβικές και δολοφονικές τάσεις.
-nick- Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Οχι αλλα εχουν τρελο εθισμο και ειναι ναρκωτικα.Αν εισαι εθισμενος και τα κοψεις αποτομα παιζει κ να πεθανεις.
V for Vagelis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 ειπα δεν το κανω γιατι δε το θεωρω σωστο. οπως δεν το θεωρεις και εσυ. το λογο που συμβαινει αυτο δε ξερω Ο λόγος είναι ότι (τουλάχιστον μέχρι κάποια ηλικία) ζούμε ακολουθώντας αξίες, συνήθειες, ήθη και έθιμα που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας. Με το χρόνο ξεπερνάμε ή αναθεωρούμε αυτές τις αξίες, καθώς η γνώση και η κατανόηση μας για τη φύση εξελίσσεται. Ετσι, ξεπερνιέται και η ανάγκη μας για πίστη σε υπερφυσικές δυνάμεις σαν εξήγηση της πολυπλοκότητας της φύσης, καθώς και του δέους που μας προκαλούν διάφορα φυσικά φαινόμενα. Στη τελική βέβαια, κάθε άποψη περι αξιών είναι υποκειμενική. Θέτοντας όμως μια μετρήσιμη κλίμακα, μπορεί να αξιολογηθεί αντικειμενικά, σαν λογική ή παράλογη, ή καλύτερα σαν υγιεινή ή λιγότερο υγιεινή, ανάλογα με τα αποτελέσματα που επιφέρει. Σχετικά με την απορία σου:
evabb Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 ευα 1ον θα σου πω οτι εχεις το πιο γαματο ονομα που υπαρχει και περιπου 2.8% πιθανοτητες να σ αγαπαω. 2ον σε τι χρησιμευει θα σου πω χρησιμευει στο οτι εχεις εναν "συμμαχο" διπλα σου ακομα και οταν εισαι μονος σου και στο οτι δεν περιμενεις να πεθανεις για να σε φανε τα σκουλικια. και στο οτι εισαι καλυτερος ανθρωπος. και στο οτι πιστευεις στην πνευματικοτητα του ανθρωπου γενικα.. τουλαχιστον αυτο μου χρησιμευε εμενα. ηταν καθυσιχαστικο τι σου πω, εγω το βλεπω σαν μια ακομα σκοτουρα στο κεφαλι μου που μου βαζει χαζους κανονες και δυσκολευει την ζωη μου. κατα τ αλλα ουτε στους ανθρωπους που ξερεις δεν μπορεις παντα να βασιστεις ποσο μαλλον σε κατι που δεν εισαι σιγουρος αν υπαρχει καν. μονοι μας γεννιομαστε μονοι μας πεθαινουμε, το θεμα ειναι να περασεις καλα στον ενδιαμεσο.
opera Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 τι σου πω, εγω το βλεπω σαν μια ακομα σκοτουρα στο κεφαλι μου που μου βαζει χαζους κανονες και δυσκολευει την ζωη μου. κατα τ αλλα ουτε στους ανθρωπους που ξερεις δεν μπορεις παντα να βασιστεις ποσο μαλλον σε κατι που δεν εισαι σιγουρος αν υπαρχει καν. μονοι μας γεννιομαστε μονοι μας πεθαινουμε, το θεμα ειναι να περασεις καλα στον ενδιαμεσο. καμμία θρησκεία ή κοσμοθεωρία από όσο γνωρίζω δεν θεωρεί πως ερχόμαστε στη ζωή για να περάσουμε καλά.
Lucifer Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Κι εγώ το παστίτσιο, το θέμα είναι πως υπάρχει "κοσμοθεωρία" γι' αυτό το ζήτημα.
bardos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 ..... να πω εδω πως ποτε δεν ημουνα αυτο που λεμε "καλο χριστιανος" απλα ειχα φτιαξει ασ πουμε το θεο στα μετρα μου, απαλαγμενο απο αυτα που θεωρουσα περιτα στη θρησκεια, "συνομιλουσα" κιολας μαζι του ακουγα αυτη τη φωνη μεσα μου που κατ αλλους μπορει να ειναι και δειγμα σκιζοφρενιας ισως. παντως δεν ηταν σε βαθμο που να μου επηρεαζει αρνητικα τη ζωη. τελοσπαντων το θεμα ειναι οτι τωρα δεν μπορω να το κανω ειτε γιατι σταματησε να "μου μιλαει" ειτε γιατι μου φαινεται βλακεια να "ακουσω" αυτη τη φωνη. να πω εδω για οσους ισως με θεωρησουν ενα βημα πριν το ψυχιατριο οτι δεν μιλαω για φωνη που την ακους κανονικα σα να ακους φωνη, πιο πολυ για "τη φωνη τησ συνειδησης" ισως τελοσπαντων με βλεπω με την πρωτη ευκαιρια το καλοκαιρακι να ψαχνω για κανενα μοναστηρι μαχιμο να πιασω καμια κουβεντα με κανεναν μεχρι η να με πεισει η να τον πεισω να φυγουμε απο κει παρεα κ να παμε σ πουτανες
Komorias Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 φιλε bardos αν δεν πιστεψεις στον εαυτο σου δεν πας πουθενα.... ποσο χρονων εισαι?φιλους εχεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.