bardos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 γιατι σε τι χρησιμευει το να πιστευει κανεις σε μια θρησκεια; γι αυτο το εχεις ριξει στα βιολογικα; ευα 1ον θα σου πω οτι εχεις το πιο γαματο ονομα που υπαρχει και περιπου 2.8% πιθανοτητες να σ αγαπαω. 2ον σε τι χρησιμευει θα σου πω χρησιμευει στο οτι εχεις εναν "συμμαχο" διπλα σου ακομα και οταν εισαι μονος σου και στο οτι δεν περιμενεις να πεθανεις για να σε φανε τα σκουλικια. και στο οτι εισαι καλυτερος ανθρωπος. και στο οτι πιστευεις στην πνευματικοτητα του ανθρωπου γενικα.. τουλαχιστον αυτο μου χρησιμευε εμενα. ηταν καθυσιχαστικο
Arcanaloth Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Από την στιγμή που μπήκες στην διαδικασία και ξεκίνησες να αμφισβητείς πράγματα και να κάνεις ερωτήσεις, δεν υπάρχει επιστροφή. Το να παλεύεις με το μυαλό σου και να προσπαθείς να απαρνηθείς την λογική και τα γεγονότα που βλέπεις μπροστά σου, μόνο στην τρέλα μπορεί να σε οδηγήσει. Άσε τα εκκλησιαστικά φόρουμ και μπες σε κανένα σοβαρό που θα δώσει πρακτικές απαντήσεις στα ερωτήματα σου. Ο θεός δεν σε βοηθάει σε απολύτως τίποτα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Καλά θα ήταν να υπήρχε κάποιος δίκαιος, απόλυτος κριτής των πάντων, αλλά δυστυχώς όλα αυτά είναι ακριβώς wishful thinking. Αποδέξου του και μάθε να ζεις με αυτό. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει δεν σημαίνει ότι η ζωή σου εδώ δεν έχει καμιά απολύτως σημασία, ίσα ίσα είναι επιχείρημα ώστε να διαχειριστείς τον χρόνο που είσαι αρκετά τυχερός εξαρχής να έχεις, όσο καλύτερα και αποδοτικότερα μπορείς. Να ζήσεις μια καλή ζωή, γεμάτη εμπειρίες. Σύμμαχο όπως λες δεν θα έχεις έτσι κι' αλλιώς, είτε το πιστέψεις, είτε όχι. Ακόμα και να βρεθεί κάποιος και να σε πείσει για την ύπαρξη του θεού, που δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο από την στιγμή που εσύ ο ίδιος ΘΕΛΕΙΣ να κοροιδέψεις τον εαυτό σου και να πειστείς, δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα. Αν εγώ πιστέψω πραγματικά πως μπορώ να πετάξω και ανέβω σε μια ταράτσα, το αποτέλεσμα αν πηδήξω θα είναι το ίδιο. Έτσι και εσύ ακόμα και αν πιστέψεις, πάλι στις δικές σου δυνάμεις θα πρέπει να στηριχτείς στο τέλος. Για να πιστέψεις στην πνευματικότητα του ανθρώπου δεν χρειάζεται να πιστέψεις και στο υπερφυσικό. Όλοι είμαστε και πνευματικά όντα, έχουμε και συναισθήματα και φόβους και ανησυχίες και ένα μυαλό ικανό για τα πάντα. Μην μπερδεύεις την πνευματικότητα με το υπερφυσικό. Τέλος, το "είσαι καλύτερος άνθρωπος" αν πιστεύεις από που το συμπεραίνεις; Θρήσκοι είναι αυτοί που σκοτώνουν γκέι, μαύρους, πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες κτλ. Η πίστη είναι αυτή που σε κάνει ικανό να μισείς με πάθος εκατομμύρια ανθρώπων που δεν γνώρισες ποτέ. Οι φυλακές γεμάτες πιστούς είναι. Άνοιξε τα μάτια σου και αποδέξου αυτό που ήδη ξέρεις. Τα πράγματα σε καμιά περίπτωση δεν είναι τραγικά, ούτε χρειάζεται να απελπιζόμαστε. Δεν είμαστε εδώ απλά για να μας φάνε τα σκουλήκια. Δεν χρειάζεται να σε πιάνει το υπαρξιακό άγχος και να ψάχνεις για δεκανίκια. Αν έχεις συγκεκριμένα ερωτήματα πήγαινε και από εδώ: http://forum.atheia.gr/ Θα βρεις πολλά άτομα που θα χαρούν να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση σου. Πήγαινε και στο εκκλησιαστικό φόρουμ σου αν θέλεις και σύγκρινε ποια απάντηση θα σε ικανοποιήσει περισσότερο και θα σου φανεί πιο αληθινή. Αλλά μην φοβηθείς να κάνεις την σωστή επιλογή στο τέλος, ούτε ο πρώτος είσαι, ούτε ο τελευταίος.
bardos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Arcanaloth εισαι πολυ απολυτος. για την ιστορια θα πω οτι ξεκινησα σε πολυ μικρη ηλικια να αμφισβητω τη θρησκεια, αρχισα να πιστευω και τωρα ειμαι στην κατασταση που περιεγραψα παραπανω. στην τελικη ρε φιλε αν πω οτι ζω χωρις θεο χωρις καρμα και χωρις τιποτα περα απο οτι ζουμε εδω, δεν με εμποδιζει πραγματικα τιποτα απο το να σκοτωσω οποιον δε μου αρεσει η φατσα του και να τον πεταξω στο πηγαδι μου αν πιστευω οτι δε θα με πιασουνε. η να απαγαγω οποια μου γυαλισει και να την εχω κλεισμενη στο υπογειο για οσο εχω καβλες και μετα και αυτη στο πηγαδι. πολλοι μπορουν να κανουν κατι τετοιο χωρις να τους πιασουνε. λιγοι ομως το κανουν. γιατι? γιατι ειναι "κακο". ε απο που ξερεις ομως οτι ειναι κακο αν δε σε προγραμματισε καποιος σχετικα με το καλο και το κακο?
Lucifer Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 στην τελικη ρε φιλε αν πω οτι ζω χωρις θεο χωρις καρμα και χωρις τιποτα περα απο οτι ζουμε εδω, δεν με εμποδιζει πραγματικα τιποτα απο το να σκοτωσω οποιον δε μου αρεσει η φατσα του και να τον πεταξω στο πηγαδι μου αν πιστευω οτι δε θα με πιασουνε. η να απαγαγω οποια μου γυαλισει και να την εχω κλεισμενη στο υπογειο για οσο εχω καβλες και μετα και αυτη στο πηγαδι. Σφύζεις από υγεία δικέ μου ε. εντιτ, ο αποπάνω παρακαλείται να αφήσει τους Beherit ήσυχους.
-nick- Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 πολλοι μπορουν να κανουν κατι τετοιο χωρις να τους πιασουνε. λιγοι ομως το κανουν. γιατι? γιατι ειναι "κακο". ε απο που ξερεις ομως οτι ειναι κακο αν δε σε προγραμματισε καποιος σχετικα με το καλο και το κακο? Ειναι θεμα 'κοινωνικου προγραμματισμου', η θρησκεια ειναι μερος αυτου του κοινωνικου προγραμματισμου - και λαμβανει και μερος σε αυτον - αλλα ειναι κατι που μπορει να υπαρξει κ χωρις "θρησκεια". Προσωπικα ειτε υπαρχει ειτε δεν υπαρχει καρμα η μετα θανατον ζωη κλπ η συμπεριφορα μου προς τους αλλους δεν θα αλλαξει. Δεν με εμποδιζει ο φοβος του κακου καρμα απο το να φερθω ασχημα σε καποιον , αλλα η -οσο το δυνατον γινεται- προσωπικη μου ηθικη PS. Σωστος που δεν αναφερεις ονοματα
freedubus Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 εντιτ, ο αποπάνω παρακαλείται να αφήσει τους Beherit ήσυχους. Δεν μιλάω για μπλάκ μέταλ, αλλά για πιο χιπποστοουνερονεοσάμπαθ φάση με ωραίες γκόμενες.
bardos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Σφύζεις από υγεία δικέ μου ε. εντιτ, ο αποπάνω παρακαλείται να αφήσει τους Beherit ήσυχους. ειπα δεν το κανω γιατι δε το θεωρω σωστο. οπως δεν το θεωρεις και εσυ. το λογο που συμβαινει αυτο δε ξερω
Lucifer Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Α, έχει πάρει πολλά ονόματα ανά τους αιώνες ο λόγος. Αγέλη, κυνήγι, προστασία, λόγος, εμπόριο, τέχνη, συνεργασία, ηθική, σεβασμός, ανωτερότητα. Σοβαρά πάντως, αν έχεις έστω και σε καθαρά λογικό πλαίσιο αμφιβολίες γιατί δε λέει να σκοτώνεις όποιον σου κορνάρει στο φανάρι ή να βιάζεις όποια στον σήκωσε, δες κάποιον.
bluesattack Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Mουσικο διαλλειμα... http://www.youtube.com/watch?v=P0YCcuPtVq0&feature=related
freedubus Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 πριν χρονια. και μαλιστα επειδη η εμπειρια μου με ενα συγκεκριμενο πολυ ισχυρο ψυχεδελικο (που ομως δε θα πω το ονομα του γιατι ειναι νομιμο και δε θελω να καταστρεψω κοσμο) Έλα πες τώρα ρε holy man που κατά τα άλλα σκοτώνεις στα φανάρια και μαχαιριάζεις παρθένες και άσε τις ηθικές αναστολές. Σάλβια;
Arcanaloth Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Arcanaloth εισαι πολυ απολυτος. για την ιστορια θα πω οτι ξεκινησα σε πολυ μικρη ηλικια να αμφισβητω τη θρησκεια, αρχισα να πιστευω και τωρα ειμαι στην κατασταση που περιεγραψα παραπανω. στην τελικη ρε φιλε αν πω οτι ζω χωρις θεο χωρις καρμα και χωρις τιποτα περα απο οτι ζουμε εδω, δεν με εμποδιζει πραγματικα τιποτα απο το να σκοτωσω οποιον δε μου αρεσει η φατσα του και να τον πεταξω στο πηγαδι μου αν πιστευω οτι δε θα με πιασουνε. η να απαγαγω οποια μου γυαλισει και να την εχω κλεισμενη στο υπογειο για οσο εχω καβλες και μετα και αυτη στο πηγαδι. πολλοι μπορουν να κανουν κατι τετοιο χωρις να τους πιασουνε. λιγοι ομως το κανουν. γιατι? γιατι ειναι "κακο". ε απο που ξερεις ομως οτι ειναι κακο αν δε σε προγραμματισε καποιος σχετικα με το καλο και το κακο? Για όλα αυτά φίλε μου υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις. Ένα απλό θα σου πω εγώ: Αν ο μόνος λόγος που δεν βιάζεις και δεν σκοτώνεις είναι επειδή φοβάσαι ότι θα σε τιμωρήσει ο θεός όταν πεθάνεις, τότε πρέπει να επανεξετάσεις πολύ σοβαρά τον εαυτό σου. Δεν σε κάνει "καλό" όπως λες αν ο μόνος λόγος που σε κρατάει πίσω είναι ο φόβος της τιμωρίας. Ο θεός επίσης ποτέ δεν σε προγραμμάτισε για το καλό και το κακό. Αυτά είναι έννοιες που αλλάζουν συνέχεια με την πάροδο του χρόνου. Η κοινωνία μας προχωράει και αλλάζει το τι είναι "καλό" και μάλιστα ΠΑΝΤΑ ενάντια στην άγρια επίθεση της εκκλησίας. Καλό για την εκκλησία παλιότερα είναι ο άντρας να κάνει ό,τι γουστάρει την γυναίκα. Καλό ήταν το παιδί να τρώει ένα γερό βρωμόξυλο αν κάνει ερωτήσεις σαν τις δικές σου και τολμάει να αμφισβητεί. Καλό ήταν και είναι να λέμε "σατανιστές" και να διαδίδουμε φήμες και ψέμματα για οποιονδήποτε δεν ανήκει σε μας (Εβραίους, Παλαιοημερολογίτες, Μάρτυρες του Ιεχωβά κτλ.) Καλό ήταν να σε σκοτώνουμε επειδή πιστεύουμε ότι είσαι μάγισσα. Καλό να σε καίμε στην πυρά επειδή είσαι άλλης θρησκείας. Πόσο παλιά θες να πάμε; Η ηθική και το "καλό" καμιά σχέση δεν έχουν με την θρησκεία. Η θρησκεία απλά προσπαθεί να συμβαδίζει με την κοινωνία. Αν πίστευε αυτά που πίστευε πάντα πλέον κανένας δεν θα είχε μείνει πιστός. "Καλό" είναι σήμερα να πιστεύει ότι οι γκέι θα καούν όλοι στην κόλαση επειδή είναι αμαρτωλοί και άρρωστοι/ανώμαλοι, καλό είναι να μην θάβει ένα νεκρό μωρό επειδή είναι αβάπτιστο. Μην μου λες για καλό και για κακό λοιπόν. Μεθαύριο που όλοι θα αποκτήσουν ίσα δικαιώματα, πάλι γαργάρα θα κάνει τις απόψεις της η εκκλησία. Το ότι σήμερα έχει αναγκαστεί να κάνει τόσες παραχωρήσεις δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε την βρώμα του παρελθόντος και τι πίστευε παλιότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.