Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι μαλλον αυτα τα air condition ειναι πολυ μαπα! Γιατι και στους 16 που τα βαζω, παλι ιδρωνω!

To βαζεις στους 16 και ιδρωνεις?...ο_Ο

Τοτε ή εσυ ή το μηχανακι εχει καποιο προβλημα.

Στα κλασσικά AC η ταχύτητα του ανεμιστήρα δεν αλλάζει τρομερά την κατανάλωση. Ούτε η ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Kλασικα εννοεις τα μη ινβερτερ?

Οσο πιο ψυχρα το ρυθμισεις ως γνωστο τοσο πιο πολυ ρευμα καις.

Τα ινβερτερ υποτιθεται οτι κανουν λιγοτερη καταναλωση απ τα μη ινβερτερ.

Επίσης το AC στο αμάξι είναι αρκετά ενεργοβόρο και στα λίγα άλογα φαίνεται η διαφορά.

Kαποιος ταξιτζης μου ειπε οτι η καταναλωση στα αμαξια ειναι πολυ χαμηλη, καπου 5-6€ την ημερα.

Δε ξερω αν ειναι σωστο αυτο, αλλα οι περισσοτεροι ταξιτζηδες βλεπω οτι δεν το ανοιγουν. Φοβουνται μαλλον οτι καιει πολυ και περιμενουν τον καυσωνα... Εγω παντως αν δεν εχουν δε μπαινω μεσα ;)

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω και να εχουν , παλι δε μπαινω :P .

Γενικα παντως ,στα αυτοκινητα πολης 70-120 αλογα φαινεται μεγαλη διαφορα με το A/C ανοιχτο ειδικα στην εκκινηση αλλα και στις χαμηλες στροφες οπου γίνεται αισθητο ένα "κρεμασμα".

Δημοσ.

Το μοντελο δε το γραφει πουθενα. Καμμια ιδεα;

η μαρκα ειναι general electric τα φερνει ο φουλησ την ελλαδα, ειναι αμερικανικη εταιρεια και φτιαχνονται στην κινα

Δημοσ.

Καλημέρα.

Σκέφτομαι να αγοράσω κλιματιστικό daikin από ηλεκτρονικό κατάστημα. Για να ισχύει η εγγύηση πρέπει η τοποθέτηση να γίνει από εξουσιοδοτημένο συνεργείο daikin ή ισχύει ανεξάρτητα του ποιος θα κάνει την εγκατάσταση? (Εννοείται ότι θα είναι εξειδικευμένος τεχνικός)

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημέρα.

Σκέφτομαι να αγοράσω κλιματιστικό daikin από ηλεκτρονικό κατάστημα. Για να ισχύει η εγγύηση πρέπει η τοποθέτηση να γίνει από εξουσιοδοτημένο συνεργείο daikin ή ισχύει ανεξάρτητα του ποιος θα κάνει την εγκατάσταση? (Εννοείται ότι θα είναι εξειδικευμένος τεχνικός)

Ευχαριστώ

Με το νόμο αυτό που ισχύει είναι ότι την ευθύνη την έχει το ηλεκτρονικό κατάστημα κι όχι η αντιπροσωπεία εφόσον η αγορά γίνει ηλεκτρονικά. Βέβαια αυτό δεν εφαρμόζεται ακόμη γιατί είμαστε λαμόγια τυρογύφτουλες. Θα ζητήσεις τεχνικό από την Daikin να στο βάλει και να σου κόψει απόδειξη εγκατάστασης. Γιατί αν χρειαστεί κάτι, πάλι εσύ ως καταναλωτής θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα. Αν το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι το plus4u θα σου συνιστούσα να αγοράσεις από αλλού.

Δημοσ.

Με το νόμο αυτό που ισχύει είναι ότι την ευθύνη την έχει το ηλεκτρονικό κατάστημα κι όχι η αντιπροσωπεία εφόσον η αγορά γίνει ηλεκτρονικά. Βέβαια αυτό δεν εφαρμόζεται ακόμη γιατί είμαστε λαμόγια τυρογύφτουλες. Θα ζητήσεις τεχνικό από την Daikin να στο βάλει και να σου κόψει απόδειξη εγκατάστασης. Γιατί αν χρειαστεί κάτι, πάλι εσύ ως καταναλωτής θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα. Αν το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι το plus4u θα σου συνιστούσα να αγοράσεις από αλλού.

Όχι δεν είναι το Plus4u.Αυτό θα κάνω μάλλον. Θα το παραγγείλω και θα πάρω τεχνικό από τη daikin για να μου το τοποθετησει. Λέτε να μήν έρθουν επειδή δε θα το πάρω από αυτούς? Τι να κάνω όμως. Η διαφορά είναι 230 ευρώ. Και 100 να μου πάρουν για την τοποθέτηση πάλι θα κερδίσω 130 ευρώ, δεν τους τα χαρίζω!!

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θελω δυο κλιματιστικα φθηνα ,για 14τετραγωνικα το πολυ ,τα no name με ενεργειακη κλαση α κανουν δουλεια ? Βρηκα απο ηλεκτρονικη fidji 9000 btu θερμαντικη αποδοση 9.500 . Επιπεδο θορυβου 34db . Λειτουργια ιονιστη . Ανεξαρτητη αφυγρανση . Ψυκτικο r410α,κλαση α στα 230 ε κ επισης τα carefour εχουν ατα 180ε κατι κινεζικα αλλα α κλαση κ αυτα αλλα με θορυβο στα 54 . Απο αυτα τι λετε αξιζουν για αγορα για μικρο χωρο απο 10-14 τετραγωνικα το πολυ? Ειναι για αμεση αγορα οποτε αν καποιος εχει καποιο παρομοιω απο αυτα ας μου πει,ευχαριστω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να το εχεις στη ζεστη λειτουργια, θελει καποια προετοιμασια;

Αργεί αρκετά, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ δωματίου και εξωτερικού περιβάλλοντος.

Δημοσ.

Κανει και αρκετο θορυβο το δικο μου. Γιατι;

Συμφαιρει να το εχεις στη ζεστη λειτουργια; Καιει πολυ περισσοτερο απο την κρυα;

Καποιο pdf με οδηγιες για το χειριστηριο των general electrics κλιματιστικων;

Δημοσ.

Στη ζεστή λειτουργία τα δικά μου καίνε λίγο λιγότερο ρεύμα απ' ότι στην κρύα. Δηλαδή το 9αρι καίει 840W/h στην ζεστή και 890 στην κρύα ενώ το 12αρι καίει 1090 στην ζεστή και 1240 στην κρύα.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Μιας και έχουν περάσει μόλις 4 έτη από την αγορά που κατέληξα σε αυτό το θέμα (alxnks είχε ξηγηθεί απ' ότι διάβασα και θυμήθηκα).. και μιας και το θέμα θα επαναφερθεί τώρα το καλοκαιράκι, με τους Έλληνες να μένουν αρκετά στο σπιτάκι..

..οφείλω να πω πως το Carrefour Home 12.000btu με τα 150€ τότε, έχει σταθεί War Sword so far. Ζεσταίνει το δωμάτιο το χειμώνα χωρίς κουβέντα, το παγώνει το καλοκαίρι με ~4-5 κορμιά αναμμένα σε ένα μεσαίο δωμάτιο, στον πρώτο όροφο.

Χρειάστηκε δυο φορές να φωνάξω τον φίλο μου μέσα σε αυτά τα έτη (παραδόξως free γιατί του φτιάχνω το πισί), και να μου κάνει κάποιου είδους refresh το υγρό που παίρνει (καρα-άσχετη) για να ψύχει. Αυτό όμως μπορεί να είχε να κάνει με την εγκατάσταση, που θυμάμαι πως είχε δημιουργηθεί μια μανούρα, γιατί είχα βάλει άλλον φίλο που πάλι του φτιάχνω το πισί και αυτός δεν ήταν pro - αλλά είχε κάνει βοηθός του προηγούμενου.

Το κλιματιστικό ξαναγοράστηκε για το σπίτι των γονιών μου μετά από ένα έτος, εγκαταστάθηκε από τον επαγγελματία φίλο μαζί με ένα Toyotomi για άλλο δωμάτιο. Χρειάστηκαν και τα δυο από ένα γέμισμα με αυτό το υγρό.

Άρα μάλλον +1 στο Carrefour Home. Φανταστείτε να είχα δώσει 560€ για κάνα Daikin. 4 έτη περάσανε, απόσβεση.. έκανε.

Υ.Γ: Για την κατανάλωση μόνο δεν ξέρω να σας πω πάντως..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...