Προς το περιεχόμενο

μαύρη οθόνη μετά τον boot manager

jmjyiannis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τους πάντες.

προέκυψε ένα πρόβλημα στο μηχανηματάκι και θα ήθελα τα φώτα σας.

Ασθενής: AMD X2 3500, 2GB RAM, Caviar 500GB δίσκος, ASUS M2NPV-VM Motherboard, Gigabyte HD 4670 Graphics Card.

Συμπτώματα:

Στα καλά καθούμενα έκανα ένα restart και από τότε βλέπω μέχρι τον boot manager, επιλέγω το OS που θέλω (XP SP3 GR) και μετά μαύρη οθόνη.η οθόνη παραμένει να έχει σήμα και δεν πέφτει σε stand by.

από ένα γενικό ψάξιμο που έκανα, το μόνο που έχω να πω ως αλλαγή σε hardware η Software είναι ένα update του Adobe flash player.

Καμιά γνώμη τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Έχω και όταν τα επιλέγω το σύστημα προχωράει. Το πρόβλημα σε αυτά τα άλλα λειτουγικά είναι ότι είχαν κάτι μεγάλα προβλήματα οπότε δε τα εσβησα αλλα σήκωσα σε άλλο partition το λειτουργικό που δουλεύω τώρα. οπότε δε μπορώ να κάνω περισσότερς δοκιμές σε αυτά πέραν του οτι το συστημα προχωράει οταν τα επιλέξω.

Δημοσ.

τιποτε. με καμια επιλογη και πουθενα. από το μενου του F8 όλες οι επιλογές έχουν το ίδιο αποτέλεσμα..... μαύρη οθόνη

• Moderators
Δημοσ.

Προσπαθω να καταλαβω αν εχεις hardware ή software προβλημα για αρχη. Λες πως στα αλλα λειτουργικα προχωραει το boot 'αλλα ειχαν μεγαλα προβληματα'. Το οποιο δεν βοηθαει στο να προσδιορισουμε εαν λειτουργουν (αρα πιθανοτατα υπαρχει software προβλημα στα XP) ή τα 'μεγαλα προβληματα' που αναφερεις οφειλονται σε hardware, οποτε και εστιαζεις εκει.

Δημοσ.

λοιπον.

α) εχω και onboard καρτα γραφικών και δοκιμασα να κανω δολεια και με αυτή. Τίποτε.

β) θα δοκιμασω να σηκώσω ένα λειτουργικό κάπου ίσα ίσα για να διαπιστωθεί αν είναι θέμα hordware (που βασικά δε το νομίζω) ή software. .... και α ενημερώσω!

thank you για τη βοήθεια και θα επανέλθω!

• Moderators
Δημοσ.

Κατεβασε καποιο live linux cd για να κανεις μια δοκιμη στα γρηγορα (..η οποια και παλι δεν θα μπορει να βοηθησει σε ασφαλη συμπερασματα περι software/hardware προβληματος, αλλα θα ειναι μια αρχη)

Δημοσ.

η οθόνη δεν είναι νεκρή. έχει σήμα. έχει αυτό τον πολύ ελαφρύ φωτισμό ίσα ίσα που σου δείχνει οτι δεν είναι σε stand by.

• Moderators
Δημοσ.

η οθόνη δεν είναι νεκρή. έχει σήμα. έχει αυτό τον πολύ ελαφρύ φωτισμό ίσα ίσα που σου δείχνει οτι δεν είναι σε stand by.

Ok.Ξεκινα να δοκιμαζεις το hardware σου.

Δημοσ.

το παραλογο ειναι οτι εχω βαλει το hiren και εχω τραβηξει και κατι αρχεια απο το mini windows XP περιβαλον που δινει, και δε μου δειχνει κανενα προβλημα. Νομίζω οτι δεν ειναι θεμα hardware αλλα ισως καποιου προβληματος windows. Απλά προσπαθώ να αποφύγω το να το φορμαρω γιατι θα μου πάρει 1 μέρα οι ρυθμίσεις..... εαν φυσικά δεν είναι hardware θεμα

Δημοσ.

Ακούγεται μάλλον σαν κατεσραμένο αρχείο εκκίνησης των windows. Δεν έχει πρόβλημα ο σκληρός ούτε το boot sector γιατί θα έχεις θέμα και με τον bootloader. Τώρα γιατί συνέβει αυτό ε? Χμμμμμμμ...

Συμβαίνει μετά από πολλά restart ή όταν κάνεις restart τη στιγμή που τα ςινδοςσ διαβάζουν ή κάνουν ανυτίγραφα ασφαλείας για κ΄'αποιο από αυτά τα αρχεία εκκίνησης. Αλλά το θέμα δεν είναι το αν έκανες επανεκκίνηση αλλά το πώς την έκανες. Κανονικά? Πάτησες κουμπάκι τη στιγμή που λειτουργούσε? Τράβηκσες καλώδιο? Έκανες κάποιο πρόγραμμα kill πρίν το shutdown?

Ξέρω ότι τέτοιου είδους προβλήματα μπορούν να διορθωθούν αλλά δυστιχώς δεν ξέρω τον τρόπο. Μπορείς να δοκιμάσεις την κονσόλα αποκατάστασης από το boot cd των xp (νομίζω ότι είχαν, ή προστέθηκε στα vista.....)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...