Προς το περιεχόμενο

Φωναξτε ενα παπα ή εναν ηλεκτολογο. Τρελο προβλημε με PC

1101101101010

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Εχοντας αρκετη γνωση απο ηλεκρονικα, ηλεκτρικα και υπολογιστες εχω φτασει στα ορια μου με ενα προβλημα που παρουσαζει ο υπολογιστης μου εδω και ενα χρονο και ζητω την βοηθεια σας.

Εν συντομια, σε ασχετες στιγμες (ασχετα δλδ με το τι "φορτο εργασια" εχει το μηχανημα) ακουγετε ενα δυνατο ΠΑΦ και πεφτει η ασφαλεια του σπιτιου (μεχρι και ο γενικος στο ρολοι σε ορισμενες περιπτωσεςι). Αιτια αυτου ο υπολογιστης και ποιο συγκεκρημενα το ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ του υπολογιστη.

Μεχρι στιγμης εχω αλλαξει 10 τροφοδοτικα (τα εχω βαλει το ενα πανω στο αλλο σε μια γωνια του σπιτιου) απο φτινιαρικα μεχρι και thermaltake (ολα απο 550 Watt και πανω). Τα πολυ φτινιαρικα αντεξαν μιση μερα, τα ενδιαμεσα 10 μερες (μετα απο κανα δυο "σμπαρα") και τα ακριβωτερα αντεξαν αρκετα (5) "σμπαρα" έως και 4 μήνες.

ΘΑ μου πειτε "Κλασικη περηπτωση ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ στο σπιτι" και θα σας πω οτι εχω καψει και ενα UPS μετα απο μερικα σμπαρα των τροφοδωτικων (δλδ τα τροφοδοτικα συνεχισαν να "πυροβολανε" ακομα και με το UPS συνδεδεμενο).

Τιποτε άλλο στο σπιτι δεν εχει επηρεαστει απο αυτες τις ενδεχωμενες υπερτασεις (32" οθονη, προτζεκτορας, φορτιστες κινητων-βιντεοκαμερες-Μοντεμ,Playstation, ψυγειο) και το ποιο τρελο οτι τιποτα αλλο δεν καιγεται στο PC!!!

Μετα απο 10 τροφοδωτικα και καμια 25αρια "σμπαρα" (και μυρωδια καμενου τρανζιστορ-πυκνωτη)ο υπολογιστης και ολα του τα στοιχεια δουλεύουν μια χαρα. Απλα θελει την αντικατασταση του τροφοδοτικου καθε τωσο.

Αυτο συμβενει εδω και 1 χρόνο περιπου και το μηχανημα το εχω εδω και 2,5 χρονια.

Τι γηνεται ρε παιδια? Γιναν τα τροφοδοτικα αναλωσιμα?

υ.γ. δεν νομιζω οτι εχει πολυ συμασια αλλ τα στοιχεια του μηχανηματος ειναι

Gigabite MB 1060FSB / INTEL Q960 / 4GB DDR2 ram / INVIDIA FX 860 1gb GPU / WD 650GB HDD / εξωτερικος σκληρος USB 1ΤΒ μονιμα συνδεδεμενος.

ΚΑποια απο τα στοιχεια μπορει να τα εχω γραψει λαθος, οπωτε αναγαγετε τα στο ποιο κοντινο που σας ερχεται στο μιαλο.

Ευχαριστω.

υ.γ.2 τρεχω windows 7 και συχνά βαζω το μηχανημα σε Sleep mode οπου και κλίνει εντελος το συστημα (δεν ακουγωνται θορυβοι δλδ) αλλα δεν φαινεται να υπαρχει αμεση συσχετηση με τα "σμπαρα".

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χωρις να ξερω και πολλα απο υπολογιστες, Τσεκαρες την μητρικη σου? Ειναι το πρωτο που μου ερχετε στο μυαλο μετα το τροφοδοτικο που αλαξες χιλια δυο

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι οφείλεται στον υπολογιστή και όχι στα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου ;.

Έχεις φωνάξει κανέναν ηλεκτρολόγο να το δει;

Δημοσ.

ΘΑ μου πειτε "Κλασικη περηπτωση ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ στο σπιτι" και θα σας πω οτι εχω καψει και ενα UPS μετα απο μερικα σμπαρα των τροφοδωτικων (δλδ τα τροφοδοτικα συνεχισαν να "πυροβολανε" ακομα και με το UPS συνδεδεμενο).

Τιποτε άλλο στο σπιτι δεν εχει επηρεαστει απο αυτες τις ενδεχωμενες υπερτασεις (32" οθονη, προτζεκτορας, φορτιστες κινητων-βιντεοκαμερες-Μοντεμ,Playstation, ψυγειο) και το ποιο τρελο οτι τιποτα αλλο δεν καιγεται στο PC!!!

Ραφ ^^^

Δημοσ.

μητρική? κανένα βραχυκύκλωμα σ΄αυτήν ή από κάτω της? κανένα φθαρμένο καλώδιο που ακουμπάει που και που στο σασί?

Εκτός υπολογιστή καμια συσκευή που τραβάει ρεύματα (εκκίνηση μοτέρ π.χ. από πλυντήριο) στην ίδια μπρίζα με το pc?

Γενικά μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αλλά δε γίνεται κι αλλιώς.

Δημοσ.

Καταρχην, τα τροφοδοτικα σου καιγονται ή πεφτουν οι εσωτερικες ασφαλειες τους? Ανοιξε ενα και δες αν καηκε καμια γυαλλινη ασφαλεια μεσα.

Κατα δευτερον δε καταλαβα ακριβως τι εννωεις.

Δουλευουν τα τροφοδοτικα, σου ριχνουν την ασφαλεια στο σπιτι 4-5 φορες και σηκωνεις την ασφαλεια. Μετα συνεχιζουν και δουλευουν και οταν καουν τα αλλαζεις? και με αυτο τον τροπο εχεις αλλαξει 10 τροφοδοτικα?

Δημοσ.

1η ερωτηση

η πριζα εχει γειωση?ειναι σουκο η ειναι η μουφα η τριπολικη?

μηπως εχει προβλημα μονο η συγκεκριμενη πριζα η η συγκεκριμενη ασφαλεια?

μηπως εχεις το κουτι σε κανα γραφειο περιεργο και δεν αεριζεται το τροφοδοτικο?

Δημοσ.

Σε πρώτη φάση να φωνάξετε έναν ηλεκτρολόγο σπίτι να σας βάλει έναν ρελέ στον πίνακα.

Μετά να πείτε στην ΔΕΗ να σας αλλάξει την ασφάλεια στο ρολόι γιατί τα έχει παίξει.

Η ασφάλεια στο ρολόι δεν πρέπει να πέφτει κανονικά, επομένως ή έχει ‘’λασκάρει’’ ή έχει σοβαρό πρόβλημα ο πίνακας του σπιτιού.

Αν πέφτει με το PC …. Τότε αν βάλεις κανένα κλιματιστικό τι θα κάνει ?

10 τροφοδοτικά και να έχουν ΟΛΑ πρόβλημα ???????? απίθανο.

Ψάξε το πρόβλημα στης πρίζες και στον πίνακα αδερφέ ……. Έχεις δοκιμάσει άλλη πρίζα ?

Δημοσ.

Και προσεξε μηπως εχεις υπερφωρτωσει τη γραμμη που εχεις πανω τον υπολογιστη.

Αφου πεφτει η ασφαλεια σημαινει υπερφωρτωμενη γραμμη ή βραχυκυκλωμα. Δεν υπαρχει αλλη περιπτωση, ψαξου.

Εκτος αν, οταν λες ασφαλεια εννωεις το ρελε

Δημοσ.

ενας φιλος μου ειχε προβλημα με το ρελε και επεφτε συνεχεια οταν τραβουσε φορτιο πανω απο ενα οριο.

αφου φαγαμε το κοσμο να δουμε που ηταν η διαρροη τελικα ηταν χαλασμενο το ρελε.το αλλαξαμε και ησυχασε :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν λέει πουθενά για ρελέ ……. Γιατί προφανώς δεν έχει ρελέ ο πίνακας.

Ασφάλεια στον πίνακα λέει …. Και η ασφάλεια στο ρολόι.

Καμιά συσκευή που δουλεύει με χαμηλή τάση δεν μπορεί να ρίξει ασφάλεια 220 Volt , πάρα μόνο οι μετασχηματιστές …….. η μητρική δεν δουλεύει στα 220 …. Όπως και κανένα άλλο hardware.

Και το τροφοδοτικό μετασχηματιστής είναι .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...