paulchro Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μήπως φταίει το ξύλινο κουτί; δεν ξέρω απλά λέω.
PCharon Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Το "σπίτι σε πολυκατοικία" λέγεται και διαμέρισμα. Το κουτί του υπολογιστή είναι πιο ασφαλές μεταλλικό παρά ξύλινο, ΕΙΔΙΚΑ όταν αντιμετωπίζεις "φαινόμενα". Το ότι η εγκατάσταση είναι σχετικά πρόσφατη δεν αποδεικνύει την τελειότητά της και τα φαινόμενα επιβάλλουν έναν επανέλεγχο. Τριφασικό ρεύμα σε διαμέρισμα; Sure;
1101101101010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Το "σπίτι σε πολυκατοικία" λέγεται και διαμέρισμα. Τριφασικό ρεύμα σε διαμέρισμα; Sure; Το "διαμερισμα" καλυπτει εναν ολοκληρο όροφο στην ¨πολυκατοικια". Στους αλλους δυο οροφους μενουν συγγενεις μου. Πως το λες τωρα αυτό? Αφου ευχαριστησω οσους ειπαν την γνωμη του και αφου πω πως απο αυριο θα ρηξω μια ματια για γηωσεις κτλπ να πω πως το σπιτι-διαμερισμα εχει και αιρκον και δεν εχει δημιουργηθει προβλημα με τις ασφαλεις/ρελε.
Arbitary Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 τι είναι ο "σμπαρος" ??? δικιά μου εκτιμήσει είναι ότι τα τροφοδοτικά καίγονται λόγω τον συνεχόμενων πτώσεων ρεύματος. (απορίας αξιον είναι πως και δεν έχει καεί και κάτι άλλο) η συνεχόμενες πτώσεις στο ρεύμα σίγουρα οφείλονται σε κακή ηλεκτρολογική εγκατάσταση προβληματική γείωση η ακόμα και σε απότομη υπέρταση-υπόταση που κατα πάσα πιθανότητα οφείλονται σε υπερφορτώσεις της δεη.
PCharon Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Το "διαμερισμα" καλυπτει εναν ολοκληρο όροφο στην ¨πολυκατοικια". Στους αλλους δυο οροφους μενουν συγγενεις μου. Πως το λες τωρα αυτό? Πάλι διαμέρισμα είναι και λέγεται, αλλά επειδή έχει αυτό το χαρακτηριστικό όταν θέλουμε να το τονίσουμε (σε καμιά αγγελία ή για να δείξουμε πόσο χλίδα είμαστε) το γράφουμε και ως "οροφοδιαμέρισμα", χα! Τέλος πάντων, πλακίτσα anyway. Σίγουρα κάτι με την εγκατάσταση φταίει. Σε πρώτη φάση ως γνώστης από ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά, λογικά ένα πολύμετρο θα το έχεις σπίτι, δε μπορεί! Μέτρα τη μπρίζα τα τρία ανά δύο για να δεις αν είναι αναμενόμενες οι τάσεις. Σε περίπτωση που δεν έχεις καλή γείωση μπορεί να μη φανεί πολύ στη μέτρηση, αλλά όταν κάποια άλλη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο σπίτι πετάξει καμιά τάση να στο κάνει πινατούμπο πάλι το τροφοδοτικό. Κάτι συμβαίνει, δε μπορεί να καίγονται στη τύχη.
1101101101010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Αυτο που μου προκαλει την μεγαλυτερη περιεργεια ειναι το οτι το τροφοδοτικο καιγετε σε εντελος ασχετες στιγμες. ΔΕν εχει καει ποτε στο startup ή οταν παιζω παιχνιδια (οταν δλδ το μηχανημα πιεζεται και τραβαει ρευμα) Σημερα κατα τις 12:30 μου εκαψε ενα τροφοδοτικο που αντεξε 3 μηνες χωρις προβλημα (οχι καλη μαρκα) και ετυχε να εχω ενα καλο thermaltake (σφραγισμενο στο κουτι του) το οποιο και τοποθετησα και το οποιο "βαρεσε" κατα τις 7:30 το απογευμα οταν ελοιπα απο το σπιτι (σκυλια, γατια, παιδια, κοσμο δεν εχω μεσα στο σπιτι) και ειχα αφησει το μηχανημα να κατεβαζει. Δεν το εχω ανοιξει το παλιο τροφοδοτικο. Αυριο. το αλλο που δεν καταλαβαινω ειναι πως μπορει μια κακή γειωση ή καποιο βραχυκυκλωμα εκτος υπολογιστη να καιει μονο το τροφοδοτικο του υπολογιστη και να μην πειραζει τιποτε αλλο. Αν απο την αλλη ειναι βραχυκυκλωμα εντος υπολογιστη γιατι συμβενει και γιατι δεν καιει τιποτε αλλο?
PCharon Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 το αλλο που δεν καταλαβαινω ειναι πως μπορει μια κακή γειωση ή καποιο βραχυκυκλωμα εκτος υπολογιστη να καιει μονο το τροφοδοτικο του υπολογιστη και να μην πειραζει τιποτε αλλο. Στη περίπτωσή σου μπορεί διότι το κουτί σου είναι ξύλινο και άρα η γείωση ίσως φτάνει μόνο μέχρι το τροφοδοτικό και το να μην επηρεάζεται (ή να επηρεάζεται αλλά όχι σε βαθμό βλάβης) η έξοδος του τροφοδοτικού (δηλαδή το υπόλοιπο pC) έχει να κάνει με την απομόνωση και τη προστασία που έχουν τα τροφοδοτικά για διάφορες περιπτώσεις.
nikos1982 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Αυτο που μου προκαλει την μεγαλυτερη περιεργεια ειναι το οτι το τροφοδοτικο καιγετε σε εντελος ασχετες στιγμες. ΔΕν εχει καει ποτε στο startup ή οταν παιζω παιχνιδια (οταν δλδ το μηχανημα πιεζεται και τραβαει ρευμα) Σημερα κατα τις 12:30 μου εκαψε ενα τροφοδοτικο που αντεξε 3 μηνες χωρις προβλημα (οχι καλη μαρκα) και ετυχε να εχω ενα καλο thermaltake (σφραγισμενο στο κουτι του) το οποιο και τοποθετησα και το οποιο "βαρεσε" κατα τις 7:30 το απογευμα οταν ελοιπα απο το σπιτι (σκυλια, γατια, παιδια, κοσμο δεν εχω μεσα στο σπιτι) και ειχα αφησει το μηχανημα να κατεβαζει. Δεν το εχω ανοιξει το παλιο τροφοδοτικο. Αυριο. το αλλο που δεν καταλαβαινω ειναι πως μπορει μια κακή γειωση ή καποιο βραχυκυκλωμα εκτος υπολογιστη να καιει μονο το τροφοδοτικο του υπολογιστη και να μην πειραζει τιποτε αλλο. Αν απο την αλλη ειναι βραχυκυκλωμα εντος υπολογιστη γιατι συμβενει και γιατι δεν καιει τιποτε αλλο? το να καθεσε στο φορουμ και να προσπαθουμε να σου βρουμε τι φταίει δεν βγαίνει κατι.φερε ενα ηλεκτρολογο να σου κανει εναν ελεγχο στην εγκατασταση για να εισαι οκ.
Radiatedsoul Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 ξυλινο κουτι? Αυτο φταιει, μη ρωτας πολλα, απλα παρε ενα μεταλλικο
luminociter Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Απορία: Γιατί ξύλινο κουτί? Τα motherboard, και συγμεκριμένα τα fet τροφοδοσίας του επεξεργαστή χρειάζονται γείωση γιατί παράγουν πολύ στατικό ηλεκτρισμό. Ακόμα και τα laptop είναι εσωτερικά πάντου γειωμένα (όχι δεν γειώνονται στην μπρίζα για όσους ρωτάτε). Βάλε άμεσα μεταλικό κουτί ή συνέδεσε γείωση στα σημεία που το motheboard συνδέεται στο κουτί. Θα δείς έχει μεταλλικά pads γύρω από τις τρύπες για τις βίδες στίριξης. Το πρόβλημά σου είναι ότι όλες οι γειώσεις καταλήγουν στο τροφοδοτικό, όχι μόνο του mobo αλλά και των δίσκων που επίσης παράγουν στατιό και γειώνονται στο περίβλημά τους καθ΄βς και των cd-rom. Δέυτερη συμαντική απορία: Με ένα ξύλινο κουτί πώς προστατεύεις το motherboard και τις μνήμες από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές? Ας υποθέσουμε ότι χτυπάει το κίν σου τί θα γίνει τότε? (Πάλι για όσους αναρωτιούνται για τα laptop εσωτερικά είναι ή καλυμένα με αγώγιμα μεταλλικά φύλλα ή βαμένα με αγώγιμη βαφή, ιδίως τα netbook). Θα σου αναφέρω απλά το εξής: Αν βάλεις έναν inverter από οθόνη lcd να δουλέψει χωρής να είναι γειωμένος στα σημεία σύνδεσης αλλά χρησιμοποιώντας μόν την γείωση του καλωδίου τροφοδοσίας, απλά θα καεί στα πρώτα 10 λεπτά. ΓΕΙΩΣΈ ΤΟ άμεσα!!!!
010011101011001100110101 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Sorry για το high jacking του θρεντ,αλλα γινεται και σε μενα κατι αντιστοιχο και ηθελα να ρωτησω,Οταν συνδεω το pc στην πριζα,(το καλωδιο του psu)μερικες φορες πεφτει η ασφαλεια του δωματιου που εχω συνδεδεμενο το pc!Το εχω δοκιμασει στο σαλονι και στο δωματιο μου,και γινεται το ιδιο ακριβως πραγμα,χωρις να πεφτει το ρευμα στο υπολοιπο σπιτι...Επισης αλλες φορες κανει εναν μικρο θορυβο,(τσσσσκς )και αλλες φορες τιποτα...το τροφοδοτικο μου ειναι ενα 750αρι της Silverstone,αν και οταν συνδεω αλλες συσκευες στο πολυμπριζο μερικες φορες βγαζει μια μικρη "λαμψη"!Εκτος απο το πολυμπριζο τι αλλο μπορει να φταιει?
LeoNaXe Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 σορρυ που δεν διάβασα όλο το threat και γράφω χωρίς να ξέρω αν ξαναειπώθηκε.... γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις μόνο το τροφοδοτικό σε λειτουργία και άστο να δεις αν θα έχεις πάλι το πρόβλημα?
PCharon Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 γινεται και σε μενα κατι αντιστοιχο και ηθελα να ρωτησω Αυτός που ξεκίνησε το θέμα έχει ψευδώνυμο 1101101101010 κι εσύ έχεις 010011101011001100110101. Εκτος απο το πολυμπριζο τι αλλο μπορει να φταιει? Εναλλακτικά φταίει το πολύπριζο...
JS v.i.p. Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 επισης το τροφοδοτικο δεν ειναι μετασχηματιστης. Αδελφέ, πες μου ότι αυτά μέσα στο τροφοδοτικό μου ΔΕΝ είναι μετασχηματιστές, να πάω στο ΤΕΕ που τελείωσα και να τους αρχίσω έναν έναν .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.