vaggelisp7406 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Βασικα εχω και αλλο ενα προβλημα..Ακουγεται πολυ ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου μου.Πως μπορω να τον μειωσω?
The_Judas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού καλό είναι να μην τον πειράζουμε ιδιαίτερα. Αν του μειώσεις τις στροφές μπορεί να κάψεις το τροφοδοτικό σου. Κατ'αρχάς, μπορείς να δοκιμάσεις να καθαρίσεις το τροφοδοτικό φυσώντας το με πιεστικό ή με πιστολάκι για να φύγει η σκόνη. Δεύτερο βήμα, να βάλεις λίγο λάδι (τύπου ραπτομηχανής) στον ανεμιστήρα, αφαιρώντας αρχικά το αυτοκόλλητο και το καπάκι που έχει. Επίσης, δοκιμάζεις να τον βιδώσεις καλύτερα μήπως και υπάρχει πρόβλημα επαφής και συντονισμού. Άλλη λύση, η αλλαγή του ανεμιστήρα με ένα ανάλογης ποιότητας και ροής αέρα.
vaggelisp7406 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Θα δοκιμασω την λυση με το λαδι αλλα αν δεν γινει κατι μπορει καποιος να μου προτεινει ενα ανεμιστηρα καλο δυνατο αλλα αθορυβο?
anrim27 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Βασικά μπορείς να συνδέσεις ένα διαχωριστή (3 pin y cable)σε κάθε καλώδιο και να διπλασιάσεις τα φαν που ελέγχεις. Απλά ο κάθε ροοστάτης θα μειώνει ταυτόχρονα τις στροφές σε 2 ανεμιστήρες μαζί. Ναι αλλα ο ροοστατης θα αντεχει τα ρευματα ολων των ανεμιστηρων? Το ρωταω γιατι το ειχα σκεφτει και εγω. Πηρα ενα διαχωριστη που λες...αλλα το ξανασκεφτηκα και δεν το επιχειρησα.
pano Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Ναι αλλα ο ροοστατης θα αντεχει τα ρευματα ολων των ανεμιστηρων? Το ρωταω γιατι το ειχα σκεφτει και εγω. Πηρα ενα διαχωριστη που λες...αλλα το ξανασκεφτηκα και δεν το επιχειρησα. Αναλόγως πόσα watt ανά κανάλι δίνει ο controller και πόσα watt συνολικά είναι οι ανεμιστήρες που θες να συνδέσεις.
anrim27 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Αναλόγως πόσα watt ανά κανάλι δίνει ο controller και πόσα watt συνολικά είναι οι ανεμιστήρες που θες να συνδέσεις. Ακριβως. edit: (περιπου δηλαδη...Αναλογως μεχρι ποσα watt ανα καναλι μπορει να δωσει ο...) Αν ξερεις αυτες τις λεπτομερειες και βλεπεις οτι σε παιρνει,μπορεις να το κανεις.
The_Judas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Ναι αλλα ο ροοστατης θα αντεχει τα ρευματα ολων των ανεμιστηρων? Το ρωταω γιατι το ειχα σκεφτει και εγω. Πηρα ενα διαχωριστη που λες...αλλα το ξανασκεφτηκα και δεν το επιχειρησα. Εγώ έχω το AKASA AK-FC-06 με 3 ροοστάτες και 6 ανεμιστήρες. Μέχρι 10watt ανά κανάλι αντέχει και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Πόσα watt μπορεί να καταναλώνει άλλωστε ένας ανεμιστήρας; Συνήθως πολύ λίγα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.