Προς το περιεχόμενο

CONNX Τί να κάνω για να μου δείνουν την ταχύτητα που πληρώνω

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας και πάλι επιστρέφω με μια άλλη μου απορία. Λιπόν εδώ και μερικές εβδομάδες η ταχύτητα που έχω κυμένεται στο λίγο πρός το μιδαμινο. Έτσι πρίν λίγες μέρες αποφάσισα να πάρω ένα τηλέφωνο στον ΟΤΕ για να παραπονεθώ για το πρόβλημα μου. Το σηκονει ένας κύριος που απότι κατάλαβα ψιλοβαριότανε και μου δεινι να κατεβάσο κάτι και να του πώ την ταχύτητα και πραγματι η ταχύτητα μου ηταν καλη και μου λέει ηρωνικα περιμενατε παραπάνω απο μια σύνδεση 2mbps. Και όντως ήτανν καλή η ταχυτητα διότι πριν τον πάρω τηλέφονο κατέβαζα με 30 κβ. 1)πώς γίνετε να έφτιαξε η σύνδεσή μου, μετά το τηλέφωνο εφόσον απότι είπε δεν είχε κανένα πρόβλημα 2) Γιατί μετά από δύο μέρες επέστρεψε στα χαμηλά της επίπεδα? 3) Μπας και με κοροιδεύουν τί μπορώ να κάνω... Ευχαριστώ πρωκαταβολικά.

Δημοσ.

Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, η ταχύτητα με την οποία κατεβάζεις εξαρτάται όχι μόνο από την ταχύτητα με την οποία μπορεί η δική σου DSL να κατεβάσει, αλλά και από την ταχύτητα με την οποία μπορεί να σε εξυπηρετήσει ο server από τον οποίο κατεβάζεις. Γι' αυτό το λόγο οι δοκιμές γίνονται πάντα κατεβάζοντας επιλεγμένο ώστε να μην τίθεται θέμα ταχύτητας από την "εκεί" πλευρά (για παράδειγμα, κάτι από FTP/HTTP server Ελληνικού πανεπιστημίου, κάτι από τη Microsoft, κλπ). Εσύ όταν έβλεπες 30 kb/s τι κατέβαζες;

Άσχετο: κάνε μια προσπάθεια να βελτιώσεις την ορθογραφία σου, είναι πραγματικά πολύ άσχημο το αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω φίλε απλός την έχω 2 χρόνια αυτή την σύνδεση και είμουν πολύ ευχαριστημένος. Επίσης σε παιχνίδια με χαμηλά system reqs φτανο μέχρι κε 1900 πινγκ. Φίλε επιδί γράφω Greeklish είναι πολύ δύσκολο να γράπσω γρήγορα και σωστά έτσι πολές φορές κάνο πολύ σοβαρά λάθη

Γενικά οτιδήποτε εκείνη την μέρα κατέβαζα μια τενία

Δημοσ.

Www.speedtest.net

Αλλιως μπες στο ροοτερ και δες τι γραφει στο upstream. Επισης δε μπορουν ν σ δωσουν ακριβως αυτη π πληρωνεις επειδη λενε πχ. Σου δινουμε ιντερνετ εως 24 μβ. Οχι ακριβως 24. Οποτε δε μπορεις να κανεις τιποτα. Εγω μια φορα που ειχα προβλημα παλια με ον τελεκομ, ετρεχα ΕΩΣ 10μβ και ειχα 8μβ και πηρα τηλ το συνεργειο και μ ανεβασε την συνδεση για να πιανω περισσοτερα....

android.png

Δημοσ.

Γενικά οτιδήποτε εκείνη την μέρα κατέβαζα μια τενία

Να υποθέσω ότι δεν την κατέβαζες από Ελληνικό πανεπιστήμιο ή από τη Microsoft έτσι;

Δημοσ.

Τα στοιχεία που ξέρω για internet και τις ταχύτητες είναι τα εξής. Κατά πρώτον όλες οι συνδέσεις δεν τρέχουν τις ίδιες ταχύτητες σε όλες τις περιοχές. Για παράδειγμα εαν μια σύνδεση connx τρέχει με 12 mbps στον Χολαργό, μπορεί στο Αιγάλεω να τρέχει με 9, ενώ της forthnet μπορεί να τρέχει με 9 στο Χολαργό και με 12 στο Αιγάλεω. Οπότε αυτό πρέπει να το ψάχνει κανείς πριν πάρει μία σύνδεση. Επίσης εξαρτάται από που κατεβάζεις. Πχ αν κατεβάζεις torrents, επειδή είναι file sharing κοινότητα, παίζει ρόλο και πόσα uploads έχεις όταν κατεβάζεις. Όσοι περισσότεροι κατεβάζουν από εσένα τόσο γρηγορότερα μπορείς και εσύ να κατεβάσεις ένα αρχείο. Τώρα αν κατεβάζεις από σελίδες παίζει ρόλο σε ποιά χώρα βρίσκεται η σελίδα. Το που βρίσκεται η σελίδα που κατεβάζεις και το τί server χρησιμοποιεί σαφώς και παίζουνε ρόλο. Τώρα αν από παντού κατεβάζεις με 30 kbps εγώ πιστεύω ότι η σύνδεση που έχεις δεν καλύπτει καλά την περιοχή σου...

spirosskolanteros> Τα greeklish έχουνε καταντήσει κάπως...αηδία! Μια χαρά είναι τα ελληνικά. Γιατί να γράφουμε greeklish? Για να ξεχάσουμε τα ελληνικά που ξέρουμε? Καλύτερα να κάνεις λαθάκια γιατί έτσι μπορείς και να μάθεις... ;)

Δημοσ.

δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστο αυτο το speedtest αλλά η σύνδεση σου είναι χάλια για αυτό καλύτερα να ξαναπάρεις τηλέφωνο κανένα τεχνικό μήπως βρεις άκρη.όπως είπαν τα παιδιά, παίζουν πολλά πράγματα ρόλο στην σύνδεση αλλά μην δίνεις και λεφτά για τέτοιες ταχύτητες.

Δημοσ.

Όντως φαίνεται να έχει πρόβλημα η σύνδεση σου. Πάρε τον ΟΤΕ και δήλωσε βλάβη

Βασικά και το πινγκ μου είναι παράλογο μιας και τώρα τροφοδοτούμαι από πάτρα που πάτρα ναύπακτος είναι πολύ λίγη απόσταση

Τι εννοείς τροφοδοτείσαι απο Πάτρα;

Δημοσ.

Τόσο χαμηλή ταχύτητα δε μπορεί να οφείλεται σε κάτι "μικρό". Μήπως είναι κάνα πρόβλημα στη καλωδίωση σου; Την έχεις κοιτάξει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...