Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω κατα τον ιουλιο να παω σε καταφυγιο στον ολυμπο ξερω ειναι περιεργη εποχη αλλα εμενα δε μου αρεσει η θαλασσα και οι παραλιες κλπ θα ξεκινησω απο θεσσαλονικη αρα ειμαι κοντα μηπως ξερετε να μου δωσετε καποιες οδηγειες συμβουλες να ξερω τι μου γινεται δηλαδη που να παω ποσο θα μου βγει κλπ

ευχαριστω

Δημοσ.

Και εγώ ψήνομαι εδώ και καιρο. Ψαξε στους οριεβατικους συλλόγους της Θεσσαλονικης. Ενώ με λίγο google search θα βρεις και γραφεια που οργανώνουν εκδρομες για 2-3 μερες με 65-85 ευρω. http://www.olympostrek.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=119&Itemid=123&lang=el

Νομιζω η διανυκτερευση σε ενα καταφυγιο κοστιζει 10-12 ευρω.

Δημοσ.

Δικέ μου,είμαι του Όλυμπου,όνειρο μου να πάω.Ούτε εγώ είμαι τόσο της θάλασσας,αν και πάει μουσική που ακούω.

Δημοσ.

Αν θέλει να κάνει κάποιος πεζοπορία-ορειβασία στον Όλυμπο αφήνει το αμάξι του στα Πριόνια και από κει πάει κύριwς στο καταφύγιο Αγαπητός.{ οπωσδήποτε κράτηση}.Από κει θα ανεβεί μέχρι τις Στενιές apenanti από τον Μύτικα.

Πάντως από Αγαπητό kai ligo argotera είναι λίγο δύσκολη η πεζοπορία.Έτσι?

Για αναρρίχηση είναι αλλου papa-Ευαγγέλιο. Πολύ καλή σκέψη είναι η Κάλυμνος αλλα..

Δημοσ.

Τα καταφυγια που εχω παει εγω ειναι 2 και νομιζω ειναι και τα κυριωτερα

1)Ζολωτας(η Αγαπητος)Ειναι περιπου 3-4 ωρες απο τον δρομο που αφηνεις τα αμαξια, λιγο λουκι για αυτον που δεν ειναι εξασκημενος αλλα φτανεις σιγουρα.Το καταφυγι ειναι πολυ ομορφο, μεσα στα δεντρα.Ιδανικο για διανυκτερευσεις. Απο εκει σε 1:30 περιπου ωρες πας και μυτικα-κορυφη.

2)Γιοσος αποστολιδης. Ειναι στο οροπεδιο των μουσων, θελει κανενα 5 ωρο, ισως και παραπανω για να ανεβεις αλλα ειναι ομαλη η διαδρομη.Γυρω του δεν υπαρχει δεντρο ουτε για δειγμα, μονο βραχια.Απο εκει σε κανενα μισαωρο ειναι ο μυτικας.

Τα ψαχνεις και στο ιντερνετ και διαλεγει, απαραιτητο η τηλ. κρατηση και το αντιλιακο γιατι εκει ψηλα ο ηλιος καιει αγρια.

Δημοσ.

Τετοια εποχη απο ζεστη τι γινεται ?

Επισης οταν λες "λιγο λουκι για αυτον που δεν ειναι εξασκημενος αλλα φτανεις σιγουρα." τι ακριβως εννοεις? Εχει μονοπατια που δυσκολα τα ανεβαινεις ή απλα οτι θελει πολυ ωρα?

Δημοσ.

Περσι που πηγα είχε 35 στη Θεσ/νικη και 15-20 στα 1200 μετρα.. Αρα υπολογισε ακόμα πιο χαμηλες θερμοκρασίες προς κορυφη.

Δημοσ.

Εγω είμαι φαν θα πήγαινα παρα πολυ ανετα και πολλες φορες, παρέα δεν βρισκω ευκολα να την παω στα βουνα και αδειο ΣΚ αυτη τη περιοδο... Θελει και μια σχετικά καλη φυσικη κατασταση πάντως.

Δημοσ.

Στα ποσα μετρα αφηνεις το αυτοκινητο ? Βασικα αυτο που θελω να μαθω τοση ωρα ειναι αν υπαρχει καποια ευκολη διαδρομη απλα για βολτα, να φτασεις σε ενα καταφυγιο , να ριξεις εναν υπνο, βολτουλα το πρωι και πισω.

Φυσικη κατασταση?Τι νομιζεις οτι κανουμε ολη μερα στο pc? Πως εγινε αυτο το θεικο κορμι?

Δημοσ.

Αν θέλει να κάνει κάποιος πεζοπορία-ορειβασία στον Όλυμπο αφήνει το αμάξι του στα Πριόνια και από κει πάει κύριwς στο καταφύγιο Αγαπητός.{ οπωσδήποτε κράτηση}.Από κει θα ανεβεί μέχρι τις Στενιές apenanti από τον Μύτικα.

Πάντως από Αγαπητό kai ligo argotera είναι λίγο δύσκολη η πεζοπορία.Έτσι?

Για αναρρίχηση είναι αλλου papa-Ευαγγέλιο. Πολύ καλή σκέψη είναι η Κάλυμνος αλλα..

σόρυ κιόλας που ρωτάω, αλλά πώς το κάνεις αυτό; Με το ένα χέρι πληκτρολογείς και με το άλλο πατάς alt-shift σε τυχαία διαστήματα;

Δημοσ.

Τετοια εποχη απο ζεστη τι γινεται ?

Επισης οταν λες "λιγο λουκι για αυτον που δεν ειναι εξασκημενος αλλα φτανεις σιγουρα." τι ακριβως εννοεις? Εχει μονοπατια που δυσκολα τα ανεβαινεις ή απλα οτι θελει πολυ ωρα?

Οχι τα μονοπατια δεν ειναι δυσκολα αλλα θελουν την ωρα τους. Ενας που παει συχνα μπορει να το κανει σε 2:30-3 ωρες. Εγω χρειαστηκα σχεδον 3:45 λεπτα και ειχαν αναψει τα ποδια γιατι οσο ναναι ειναι ολο ανηφορα. Και η θεα του καταφυγιου μετα απο τοση κουραση ειναι μεγαλη λυτρωση.

Για εμενα αξιζει με τα 1000 σαν εμπειρια, η διαδρομη ειναι φοβερη και βλεπεις ενα παρθενο βουνο απο μεσα. Μετα απο φασολαδα και διανυκτερευση στο καταφυγι, την αλλη μερα αμα βρεις εμπειρη παρεα πας και μεχρι κορυφη και το τραβας μετα ολο μεχρι την βαση (πριονια).Αυτα για τον ζωλοτα που το προτεινω περισσοτερο.

Απο ρουχα το συνηθες ειναι κοντομανικο-σορτσακι και μαζι ενα ελαφρυ αδιαβροχο γιατι μπορει να βγαλει ψυχρα ή να βρεξει+καπελο για ηλιο ή αυτα που φορανε οι αραβες. Μπορεις να παρεις και τηλ να ρωτησεις θερμοκρασιες. Πραγματα περνεις τα ελαχιστα για να μην κουβαλας περιτο βαρος.

Γενικα αμα θελεις να παρεις και παρεα-κοπελες τα πραγματα ειναι ως εξης

1)απο την βαση μεχρι το καταφυγη το βγαζουν ολοι

2)Απο καταφυγι μεχρι την βαση του μυτικα (λουκι)-> οσοι το πρωι εχουν ορεξη

3)απο το λουκι μεχρι την κορυφη-> οσοι εχουν κοτσια και οχι πολλα κιλα γιατι ειναι και λιγο επικινδυνο

Δημοσ.

επιπλέον χρειάζεσαι σακίδιο με 3 λιτρα νερό τουλάχιστο 1 αλλαξιά μπλούζα κάλτσες εσώρουχο μέσα σε σακούλα (αδιαβροχοποίηση),μπανάνες και trofocard σε κοκκία για τις κράμπες.

έκανα τη διαδρομή διασταύρωση-πετρόστρουγκα-σκούρτα-οροπέδιο μουσών-καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης και με έντονες κράμπες έκανα 5,5 ώρες,να πω ότι έχω και κάποια κιλά παραπάνω.

Μέσα Σεπτέμβρη κάτω είχε 25 βαθμούς και επάνω έκανε ψόφο (οροπέδιο μουσών και μετά),είχε ομίχλη πυκνή σα να ψιχαλίζει.

Αν μπορείς να έχεις ένα ζευγάρι μπατόν βοηθάνε πολύ στην απότομη ανηφοριά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...