Δεινόσαυρος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Παίδες, κανονίζουν φίλοι την εξής διαδρομή: Μπάρμπα-Πετρόστρουγκα-Σκούρτα-Λαιμός-οροπέδιο των μουσών- Γιόσος Αποστολίδη καταφύγιο. Απ'οτι βλέπω θεωρείται μέτριας δυσκολίας. Απο την εμπειρία, σας, ένας αρχάριος (εγω) μπορεί να ακολουθήσει; 11.6% μέση κλίση, δεν είναι και λίγο. Απο γνωστούς που ξερω που την εχουν κανει δε δυσκολεύτηκαν πολύ, αλλά μου φαίνεται περίεργο, μιας και μιλάμε για άτομα με νορμάλ εως κακή φυσική κατάσταση, να λένε πως την καναν χαλαρα... Διάβασε αν θέλεις το παραπανω ποστ που έχω κάνει. Δεν είναι η καλύτερη διαδρομή για να ανέβεις. Για κατάβαση ενδείκνυται πιο πολύ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι αδύνατο. Εξηγώ μερικούς λόγους στο παραπάνω ποστ. Γενικα να αποφεύγετε τις πολλές στάσεις. Καλύτερα πιο αργός ρυθμός και λίγες στάσεις, παρά γρήγορα με πολλές στάσεις. Σε κάθε στάση, καλό είναι να φοράτε το αντιανεμικό. Επίσης να προσέχετε μην "κρυώσουν" τα πόδια σας. Οι γνωστοί σου να είσαι σίγουρος ότι υπερβάλλουν. Άσχετο-σχετικό: Αν είστε καπνιστές, αποφύγετε να καπνίσετε καθ όλη την διάρκεια της ανάβασης. Στην κατάβαση, δεν πειράζει.
klainmaingr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Που να φανταστώ οτι έχει ολόκληρο τόπικ υπερανάλυσης για τον Όλυμπο. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους παραπάνω. Υπάρχει κάτι εύκολο για αυθημερόν αν ξεκινήσουμε χαράματα απο Θεσ/νίκη; Διάβασα τα σχετικά που ειπώθηκαν για τον lefter αλλα εγώ λέω για πιο ανέβα/κατέβα γύρνα και με "γρήγορους" ρυθμούς (αν και μάλλον διήμερο το βλέπω). Το Πριόνια-Αγαπητός και πίσω ενδείκνυται δηλαδή απο άποψη διαδρομής/χρόνου/κούρασης ή προτείνετε κάτι άλλο; Στα πριόνια πάς μέσα απο Λιτόχωρο;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Η καλύτερη διαδρομή για αυθημερόν είναι -όπως φαντάστηκες- το πριόνια-αγαπητός και πίσω. Μέσα από το λιτόχωρο πας πριόνια. Λιτόχωρο πριόνια υπολόγιζε 40 λεπτα με το αυτοκίνητο. Επίσης ωραία διαδρομή είναι να σας ανεβάσει κάποιος πριόνια και να κατέβετε προς το λιτόχωρο το φαράγγι του Εννιπέα. Για το πρώτο υπολόγιζε 3 ώρες ανάβαση και 2.5 κατάβαση (+ όσο θα μείνετε στο καταφύγιο) και για το δεύτερο 5 ώρες+ διαδρομή (δεν είναι μόνο κατάβαση). Σε κάθε περίπτωση, να είστε στο λιτόχωρο πριν νυχτώσει. 1
Chrisxxx Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Κ γω συμφωνω με Δεινόσαυρο. Λιτόχωρο Πριονια ειναι πιο λιγο ομως, κανα 25', μαξ 30'. Στο γυρισμό αν θελετε να ξοδεψετε κανα 20ευρω το ατομο καντε σταση για φαι στο Εν Ολυμπω, φατε μανιταρια, δοκιμαστε κρασια, λεφτα υπάρχουν! Βασικα ομως βρειτε χρόνο για διήμερο θα ειναι πιο ωραια και θα πατε και κορυφη.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Εξαρτάται πώς οδηγείς. Για να κάνεις 25 λεπτά πρέπει να το δεις σαν ειδική διαδρομή και να πηγαίνεις με την ταυτότητα στο στόμα (για να σε αναγνωρίσουν μετά ). Αν θέλεις να το απολαύσεις και να είσαι μετά σε θέση για ανάβαση, θα έλεγα ότι το 40 λεπτο είναι πιο λογικό.
klainmaingr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ once again. Το βλέπω για διήμερο λοιπόν αλλα μου αρέσει να έχω και ένα rough αυθημερόν πλάνο αν τυχόν σκεφτόμαστε τι να κάνουμε καμιά καμμένη Κυριακή Have a nice day
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα