ntinos19 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 καλημέρα, έχω ένα μικρό θεματάκι με τη ταχύτητα του δικτύου, το desktop συνδέεται με το router ενσύρματα και το router με το λαπτοπ ασύρματα. στη μεταφορά μου βγάζει ταχύτητα 1.5ΜΒ άντε και 2ΜΒ. έχω δοκιμάσει να κλείσω firewalls και τέτοια αλλά πάπαλα. ενσύρματα η ταχύτητα είναι αρκετά καλύτερη αλλά δεν μπορώ κάθε φορά να συνδέω καλώδια, γιαυτό άλλωστε έχω και το ασύρματο πλέον. το πρόβλημα το έχω καιρό αλλά τις τελευταίες μέρες μεταφέρω αρκετά μεγάλα αρχεία και αρχίζει να γίνεται ενοχλητικό. να θέλω να δω HD ταινία στη TV απο το λαπτοπ και να πρέπει να περιμένω 40 λεπτά! άμα έχετε καμιά ιδέα ας τη πείτε. ευχαριστώ (το ρούτερ είναι της HOL)
poulinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 περα απο το να ειναι κοντα για να εχει καλο σημα και πιο νεους drivers για την ασυρματη καρτα δικτυου δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις παρα πολλα.και εγω Thomson εχω με τον εξωτερικο δισκο με ethernet στο ρουτερ και το laptop στο 1 μετρο απο το Thomson.και το wireless sucks.αν ειχες κανα 802.11n ναι κατι θα γινοταν αλλα απο g Μην περιμενεις και πολλα.ετσι για δοκιμη αμα θες βγαλε το κλειδωμα απο το ρουτερ και δες αν παιζχει πιο γρηγορα.
ntinos19 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 ευχαριστώ, θα τα δοκιμάσω όλα μετά την ταινία
poulinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 οκ.αλλα γενικα μην περιμενεις να πεταξει.το g δενειναι για πολλα.
defacer Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Εντελώς γενικά, μπορείς να δοκιμάσεις να απενεργοποιήσεις την υποστήριξη για 802.11b από τον router (έτσι κι αλλιώς δεν το χρησιμοποιείς) και να δεις αν θα έχει διαφορά. Επίσης η τοποθέτηση του router σου έχει κάποια σημασία (όσο πιο κοντά στο σημείο χρήσης του laptop γίνεται, όχι χαμηλά στο πάτωμα). Πάντως δεν ξέρω αν θα δεις κάποια σημαντική διαφορά: αν πιάνεις 2MB είναι 16MBit, και το 802.11g έχει (εντελώς θεωρητικό όμως) θεωρητικό μέγιστο τα 54. Αν σκεφτείς ότι η ασύρματη σύνδεση είναι απερίγραπτα χειρότερη σε ποιότητα από την ενσύρματη, το 25%+ της θεωρητικής που πιάνεις δε μου φαίνεται άσχημο.
ntinos19 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 τα δοκίμασα αυτά που είπατε, δεν είχε καμία διαφορά πλην οτι τώρα με πάει αμέσως στο 1ΜΒ ενώ πριν πήγαινε σιγά σιγά εκεί πάνω, κάτι είναι και αυτό ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
poulinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 και να μην το απενεργοποιησεις το b δεν θα εχεις θεμα διοτι μια συσκευη θα παιξει στο μεγιστο που υποστηριζει που πλεον ολες υποστηριζουν το 802.11g.απλα τωρα που το εχεις μονο g αν μια συσκευη ειναι μονο b πχ psp go τοτε δεν θα συνδεθει καν ενω πριν θα συνδεοταν.ειναι οπως με το Usb 2.παιζει και usb 2.0 και usb 1.1 αν βαλεις κατι παλιο.οταν κουμπωσεις κατι που ειναι Usb 2.0 αμεσως παιζει εκει και δεν παιζει 1.1.το ιδιο και με αυτο.οταν θα δεις 54mbps ειναι 802.11g ενω 11.mbps ειναι το μεγιστο του b. βεβαια στο g αμα θελει καποιος μπορει να μειωσει το 54 mbps για καλυτερη σταθεροτητα.αλλα αμα θες ταχυτητα πας σε n υποχρεωτικα η σε καλωδιο οπου εκει αμα βαλεις kai gigabit πετας. επισης ποιο δοκιμασες/?να κλεισεις το 802.11b η να βγαλεις το κλειδωμα απο το δικτυο σου??επισης απο ασυρματη καρτα σε ασυρματη θα δεις διαφορες.απο ενα ρουτερ με το δικο μου laptop ειχα μεγιστο πχ 1000 kilobytes λεμε τωρα και στο αλλο Laptop ειχα την μιση ταχυτητα.τι καναλι αλλαξα τι drivers για την καρτα αυτο εκει κολλημενο.επισης δοκιμασε παλι για δοκιμη να κλεισεις firewall σε Pc και σε ρουτερ μηπως αλλαξει τιποτα. επισης δεν θυμαμαι αν το εγραψα δοκιμασε να αλλαξεις καναλι στο ασυρματο.να βαλεις 1 η 6 η 11 μηπως στο καναλι που εισαι ειναι και αλλοι πολλοι και σου χωνουν παρεμβολες (θορυβο)overcrowded οποτε για αυτο και δεν παει παραπανω.
ntinos19 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 επισης ποιο δοκιμασες/?να κλεισεις το 802.11b η να βγαλεις το κλειδωμα απο το δικτυο σου?? αυτά δοκίμασα επισης δοκιμασε παλι για δοκιμη να κλεισεις firewall σε Pc και σε ρουτερ μηπως αλλαξει τιποτα. το έχω προσπαθήσει 2 φορές μέχρι τώrα επισης δεν θυμαμαι αν το εγραψα δοκιμασε να αλλαξεις καναλι στο ασυρματο.να βαλεις 1 η 6 η 11 μηπως στο καναλι που εισαι ειναι και αλλοι πολλοι και σου χωνουν παρεμβολες (θορυβο)overcrowded οποτε για αυτο και δεν παει παραπανω. αυτό θα το κάνω σε λίγο γιατί μόλις ξύπνησα μετά απο 17 ώρες ύπνο και καταλαβαίνεις.
poulinos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 αυτά δοκίμασα το έχω προσπαθήσει 2 φορές μέχρι τώrα αυτό θα το κάνω σε λίγο γιατί μόλις ξύπνησα μετά απο 17 ώρες ύπνο και καταλαβαίνεις. 17 ωρες?σε ζηλευω.φερε μερικες ωρες και σε μενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.