Προς το περιεχόμενο

Samsung Electronics: Νο. 1 παγκοσμίως στην αγορά των οθονών H/Y το πρώτο τρίμηνο 2011


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Η Samsung Electronics ενίσχυσε την ηγετική της θέση στον τομέα των οθονών Η/Υ, σημειώνοντας πωλήσεις ύψους 6,21 εκατομμυρίων σε τεμάχια κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, γεγονός που την τοποθετεί στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατάταξη μεταξύ των εταιρειών του ανταγωνισμού.

 

Σύμφωνα με την έκθεση της DisplaySearch, η Samsung βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς οθονών υπολογιστή για 19 συνεχόμενα τρίμηνα από το τρίτο τρίμηνο του 2006.

 

Παράλληλα, η εταιρεία κατέλαβε μερίδιο αγοράς ύψους 14,6% στην αγορά των LCD monitors, διατηρώντας την πρωτιά για 11 συναπτά τρίμηνα από το τρίτο τρίμηνο του 2008. Η Samsung αποτέλεσε τη μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία οθονών Η/Υ, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 5 εκατομμύρια τεμάχια κατά το πρώτο τρίμηνο.

Προσφέροντας καινοτόμα μοντέλα, σχεδιασμένα με τεχνολογίες αιχμής, όπως 3D monitors, η Samsung τοποθετείται ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Το 3D monitor με την active 3D τεχνολογία της Samsung εντυπωσίασε το καταναλωτικό κοινό της Κορέας με το ευκρινές 3D εφέ και τον απρόσμενο, αλλά συνάμα ιδιαίτερα ευδιάκριτο σχεδιασμό του. Ομοίως, οι πωλήσεις των μοντέλων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για συγκεκριμένες αγορές σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

 

photosamsungca750.jpg

Επιπλέον, η εταιρεία ηγείται στις αγορές των LED και των οθονών Η/Υ μεγαλύτερου μεγέθους. H Samsung κατέλαβε την πρώτη θέση στην αγορά των οθονών LED με μερίδιο αγοράς 18,1%, διευρύνοντας τη διαφορά κατά 4.2 ποσοστιαίες μονάδες με την εταιρεία που κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Η κατηγορία των LED οθονών Η/Υ αριθμούν το 34% του συνόλου των πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Επίσης, στον τομέα των οθονών ευρύτερου μεγέθους, η Samsung διατήρησε την ηγετική της θέση, σημειώνοντας πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις (21,5 ιντσών και άνω) σε τεμάχια κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, με μερίδιο αγοράς ύψους 20,4%.

 

Σε επίπεδο εσόδων, η Samsung βρίσκεται στην πρώτη θέση της συνολικής αγοράς οθονών Η/Υ, με μερίδιο αγοράς 15%, καθώς επίσης και στον τομέα των LED οθονών με μερίδιο αγοράς 18,5%.

 

Σύμφωνα με τη DisplaySearch οι πωλήσεις της αγοράς των LED monitor σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν στα 11,7 εκατομμύρια σε τεμάχια, ενώ οι πωλήσεις της συνολικής αγοράς των monitors ανήλθαν στα 42,46 εκατομμύρια σε τεμάχια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...