LeoNaXe Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 μάγκες έχω τον υπολογιστή MOBO: MSI BigBang Trinergy CPU: Intel i5 750 @ 3.8GHz GPU: Nvidia ECS GTX480 RAM: Avexir Blits Gaming 2000MHz 2x2GB PSU: OCZ StelathX2 600W και το πρόβλημα είναι ότι ο υπολογιστής βλέπει μόνο τα 2GB της μνήμης..... ο επεξεργαστής είναι υπερχρονισμένος στα 3,8 όπως θα δείτε στην εικόνα αλλά δεν είναι απο αυτό γιατί δοκίμασα και σε default settings. οι μνήμες τρέχουν στα 2000MHz, 1,65ν και CL9 όπως ορίζει και ο κατασκευαστής... για να αλλάξω θέσεις δύστυχος δεν μπορώ λόγους της ψήκτρα που καλύπτει την πρώτη θύρα... τι μπορώ να κάνω;
SPANK Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Καλό θα ήταν να αλλάξεις τις θέσεις των ram αλλα απο την στιγμή που δεν μπορείς θα έλεγα για αρχή να κάνεις ενα memtest να δεις οτι σου βλέπει την ram κανονικά και οτι δεν έχεις errors. Επίσης καλό θα ήταν να έβαζες και το latest bios αν δεν το έχεις κάνει η δεν το έχει η μητρική ήδη μήπως λύσει τυχόν ασυμβατότητα που μπορεί να υπάρχει.
LeoNaXe Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 τα έλεγξα αυτά και δεν είναι απο εκεί το πρόβλημα... εμένα με απασχολεί να μην είναι απο το controller του επεξεργαστή για αυτό θα τα βγάλω και θα τα βάλω όλα απο την αρχή, πρόσφατα άλλαξα ψηκτρα και παίζει να κουνήθηκε ο επεξεργαστής. το άλλο που δοκίμασα είναι να ανεβάσω το VTT αλλα δεν λύθηκε το πρόβλημα.... ας κάνω τώρα εγώ ένα τσεκ τον επεξεργαστή να δούμε αν είναι οκ και βλέπουμε τη γίνετε μετά
Sarandis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 κανε ενα bios update αν υπαρχει.σε gigabyte μητρικη ετσι λυθηκε
LeoNaXe Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 το έκανα και αυτό ρε φίλε.... θα το κομματιάσω τώρα και θα δω σε τη κατάσταση είναι τοποθετημένα.....
Sarandis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 δε νομιζω να το λυσεις ετσι.πως προεκυψε το προβλημα; αν τον κανεις βιδες θα δουλεψει στο πρωτο boot λογικα γιατι θα κανει remap και θα τις βρει ολες. στο επομενο cold boot ενδεχεται να το παρουσιασει ξανα.
LeoNaXe Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 δεν θα το κάνω κομμάτια τον υπολογιστή, απλά θα βγάλω την ψήκτρα και θα την ξαναβάλω.... απο της μνήμες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, για το πότε μου το παρουσίασε δεν ξέρω γιατί δεν το παρατήρησα καθόλου.
Sarandis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 μαλιστα.για να σου φυγει η απορια δοκιμασε και με την παλια ψυκτρα.ειναι λιγο ακραιο πιστευω να χαλασε ο controller ετσι..
LeoNaXe Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 μπα δεν πρόκειται να ξαναβγάλω πάλη την ψηκτρα τώρα.... μια χαρά είναι όλα τοποθετημένα και δεν θα είναι με την καμία απο την ψηκτρα... το bios είναι uptodate και όλα λειτουργούν μια χαρά... απλά αυτό το πρόβλημα γιατί το κάνει δεν μπορώ να καταλάβω... κάπου στης ρυθμίσεις τοιυ bios είναι το όλο θέμα και δεν ξέρω που.... ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΝΕΊς ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
guido Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 msconfig - boot - advanced - ξεκλικαρε to max memory αν ειναι κλικαρισμένο αλλιώς ψάξου στο BIOS για την integrated/onboard graphic μήπως δεσμεύει μνήμη.
Sarandis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 δοκιμασε κατι κουλο.βγαλε τις μνημες, bootαρε ετσι να κανει τα μπιπ του, κλεισε και ξαναβαλε μνημες.απο το bios αυτο που ψαχνεις ειναι memory remaping αν υπαρχει
dava Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 μπα δεν πρόκειται να ξαναβγάλω πάλη την ψηκτρα τώρα.... μια χαρά είναι όλα τοποθετημένα και δεν θα είναι με την καμία απο την ψηκτρα... το bios είναι uptodate και όλα λειτουργούν μια χαρά... απλά αυτό το πρόβλημα γιατί το κάνει δεν μπορώ να καταλάβω... κάπου στης ρυθμίσεις τοιυ bios είναι το όλο θέμα και δεν ξέρω που.... ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΝΕΊς ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ λοιπον εχω το ιδιο προβλημα αλλα για μενα δεν υπαρχει στον ηλιο φως... επειδη ρωτησα και για μενα η πιθανη λυση ηταν να ενεργοποιησεις το memory remap...,αν υπαρχει αλλιως disable το DVMT,επισης αν υπαχει disable onboard graphics, αλλιως τσεκαρε τη μητρικη σου μηπως εχει καποιο περιορισμο το chpset οπως εχει εμενα...
Ntinaras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 απο τη στιγμη που βλεπει τα 4 γιγα στο λειτουργικο οι μνημες δουλευουν μια χαρα απλα πρεπει να βρεις τι τις δεσμευει ειτε στο bios θα ειναι καποια επιλογη ειτε καποιο Jumperaki
LeoNaXe Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 τώρα αν και δεν έκανα τίποτα.. ήθελα να μπω απο ubuntu να δω αν τα βλέπει απο εκεί ή όχι μπήκα απλά στο bios και βγήκα χωρίς να μπώ στα linux είδα ότι μια χαρά είδα και τα 4 GB..... αυτός ο υπολογιστής έχει βαλθεί να με τρελάνει εμένα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.