NitromanseR Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα παιδιά... Σήμερα έκανα αλλαγή case στο PC μου και παρατήρησα οτι το καλώδιο 4 pin που κολλάει στη MoBo έχει καεί στο ένα τετραγωνάκι του (πιο κάτω έχω και pic) και από οτι μπόρεσα να δω ίσως να έχει καεί και το αντίστοιχο σημείο στη MoBo. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Τόσο καιρό δούλευε μια χαρά πάντως... Φωτογραφία: Ευχαριστώ πολύ! ΥΓ: Στο PC έχω και UPS και σταθεροποιητή τάσης!
panos217 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Αυτο το εχω παθει και εγω με το 24πινο ομως ειχαν καει 4 επαφες και φυσικα και οι αντιστοιχες της μητρικης και αλλαξα τροφοδοτικο + μητρικη + επεξεργαστη γιατι ηταν παλιος!!! Δες λιγο και αυτο http://www.insomnia.gr/topic/386335-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-pins-%CF%83%CF%84%CE%BF-24pin-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D/
NitromanseR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μάλιστα, πάντως αυτό είναι το καλώδιο τροφοδοσία του CPU, αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.
stm00192 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Καλυτερα να κοιταξεις να αλλαξεις τροφοδικο!!! Εγω δεν θα το χρησιμοποιούσα πλεον.. τυχερος εισαι που δεν σου έκαψε τπτ!! Ακου levicom τροφοδοτικο!!! Που πατε και τα βρισκεται??
SPANK Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Συμφωνώ μια αλλαγή τροφοδοτικού θα ηταν οτι καλύτερο πριν πάθεις και ζημιά
luminociter Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Παιδιά δεν έχει πρόβλημα το ίδιο το τροφοδοτικό, έχει πρόβλημα το βίσμα ή η υποδοχή στο mainboard. Αν είναι το βίσμα τότε άλλαξε τροφοδοτικό και όλα θα είναι ΟΚ. Αν από την άλλη έχει πρόβλημα η υποδοχή στο mainboard, θα πρέπει να αλλάξεις μητρική. Πάντως πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα γιατί κάτι θα καεί.... Δεν αναλύω που ωφείλεται το μαύρισμα και γιατί θα καει η μητρική, τα παιδιά στο αλλο thread το έχουν ήδη κάνει.
NitromanseR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Η μητρική δε φένεται καθαρά, ίσως να έχει και αυτό μαυρίσει λίγο... Αν αλλάξω άμεσα τροφοδοτικό θα πρέπει πάλι να αλλάξω και μιτρηκή?
luminociter Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Κοίτα, μάλλον είσαι καλά, αλλά παίζει να υπάρχει προβλημα με τα τροφοδοτικά του επεξεργαστή αν έχουν ζοριστεί.... Απλά κάποια στιγμή θα σε αφήσουν πεθαινοντας, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε άμεσα... Απλά να εύχεσαι να είναι όλα ΟΚ!
NitromanseR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Το βάζω και εδώ μη χαθεί Τροφοδοτικό θα αλλάξω γιατί αυτό που έχω είναι της κακιά ώρας Η εσωχή του 4 pin είναι για την ακρήβεια 8 pin απλά το τροφοδοτικό μου έχει 4 pin (στα 4 ελεύθερα έχω ένα καπάκι)... Αν πάρω ένα καινούριο τροφοδοτικό 1) Θα μπορώ να το βάλω στα άλλα 4 pins χωρίς κάποιο πρόβλημα και 2) Αν βάλω 8 pin θα έχω πρόβλημα?
stm00192 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 1) ναι οποιοδήποτε συγχρονο - σωστό τροφοδοτικό έχει πλεον 8 (4+4) πιν για τον επεξεργαστη! 2)Οχι δεν θα έχεις πρόβλημα
NitromanseR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Απλά επειδή το έθεσα οχι και τόσο ξεκάθαρα, εννοώ έτσι όπως είναι η MoBo μου τώρα (με το ένα κουτάκι μαυρισμένο) να βάλω 1) Στα άλλα 4 καθαρά και ελεύθερα κουτάκια το καλώδιο (δηλαδή να έχω πάλι μόνο ένα 4 pin συνδεδεμένο) ή 2) να βάλω και τα 8 κανονικά, μήπως θα παίζει (η να παίξει στο μέλλον) πρόβλημα στη MoBo επειδή το 1 από τα 8 θα είναι μαυρισμένο.
stm00192 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Όχι δεν γίνεται αυτό που λες.. η τα τέσσερα αρχικά θα έχεις η και τα 8
NitromanseR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δηλαδή από τη στιγμή που βάλω και τα 8 (εκ των οποίων το ένα θα είναι μαυρισμένο), δε θα έχει κανένα πρόβλημα η μητρική? Εννοώ περίπτωση να βγάλει πρόβλημα στο μέλλον επειδή το ένα είναι μαυρισμένο και οχι άμεσο πρόβλημα
stm00192 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δηλαδή από τη στιγμή που βάλω και τα 8 (εκ των οποίων το ένα θα είναι μαυρισμένο), δε θα έχει κανένα πρόβλημα η μητρική? Εννοώ περίπτωση να βγάλει πρόβλημα στο μέλλον επειδή το ένα είναι μαυρισμένο και οχι άμεσο πρόβλημα Αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανενας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.