Προς το περιεχόμενο

Σπουδες στην Ελλαδα

panathas1908

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε όλους θα ήθελα να ρωτησω εαν συμφερει να σπουδασω στην ελλαδα..ειμαι απο Κυπρο καθισα στις παγκυπριες εξετασεις και αφου ελεγξα τις λυσεις στα γραπτα μου χωρις να βγουν ομως τα αποτελεσματα πιστευω περνω σε καποια σχολη απο αυτες που θελω στην ελλαδα ..ισως περνω ομως και στην κυπρο..εγω δινω προτεραιοτητα στην ελλαδα επειδη θελω να φυγω απο την κυπρο θελω ..μου αρεσει πολυ η ιδεα να ερθω ελλαδα για σπουδες..ομως αναρωτιεμαι συμφερει τωρα με τις καταληψεις και την κριση..κατα ποσο επηρεαζη η κριση τα πανεπιστιμια ?? και υπαρχουν τοσες πολλλες καταληψεις που μπωρουν μεχρι και να μου χασουν μια ολοκληρη χρονια???

ευχαρηστω εκ των προτερων..

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν μπορεις φύγε εξωτερικο. Επειδη θα γίνει πανικος σε ΑΕΙ κ ΤΕΙ με σχολες που θα κλεισουν θα σε συμβουλευα να πας σε Θεσσαλονικη ή Αθηνα ή καποια αλλη μεγαλη πόλη και όχι στις μικροτερες επαρχιακες. Χρονια ή εξαμηνο απο καταλήψεις δεν έχει χαθεί ποτε.

Δημοσ.

επειδη οι βαθμολογιες σε αθηνα και σαλονικη ειναι τσιμπιμενες και δεν νομιζω να εχω γραψει και τοσο ψηλα ..(πολιτικος μηχανικος ή μηχανολογος ή τοπογραφος ή ηλεκτρολογος μηχανικος θα ηθελα να παω αν και δεν θα ελεγα οχι και σε τμηματα πληροφορικης ή μαθηματικων αλλα με προτεραιοτητα σε πολιτικος και τοπογραφος) η πατρα ειναι καλη για σπουδες?? εχω φλο μου που περνουσε κανονικα τα μαθηματα και λογω των καταληψεων και ολα αυτα εκανε αντι για χρονια σπουδες στην πατρα

Δημοσ.

εχω φαει αρκετα χρονια σε σπουδες στην Ελλαδα

θα σου προτεινω να φυγεις για εξωτερικο

[οπου φτανει η τσεπη σου]

χωρις συζητησεις

Δημοσ.

Δεν υπαρχει η πιθανοτητα εξωτερικουλ.. η αλλη επιλογη ειναι Κυπρος που δεν υπαρχει κυνδινος απο καταληψεις και τετοια..ομως θα προτιμουσα την ελλαδα αν ηξερα οτι θα ειναι το ιδιο και δεν θα ξοδευω απλα τα λεφτα των γονιων μου χωρις να σπουδαζω

Δημοσ.

+1 και εγω για εξωτερικο, και σκεψου και τους αλλους παραγοντες, πχ οτι η ζωη στην ελλαδα εχει γινει υπερβολικα ακριβη και δεν υπαρχουν πλεον και τοσες ευκαιριες για επαγγελματικη αποκατασταση.

Στο εξωτερικο θα γνωρισεις και αλλο κοσμο, θα μαθεις και την γλωσσα, και το επιπεδο των πανεπιστημιων ειναι καλυτερο.

Δημοσ.

+1 και εγω για εξωτερικο, και σκεψου και τους αλλους παραγοντες, πχ οτι η ζωη στην ελλαδα εχει γινει υπερβολικα ακριβη και δεν υπαρχουν πλεον και τοσες ευκαιριες για επαγγελματικη αποκατασταση.

Στο εξωτερικο θα γνωρισεις και αλλο κοσμο, θα μαθεις και την γλωσσα, και το επιπεδο των πανεπιστημιων ειναι καλυτερο.

οκ για επαγγελματικη αποκατσταση δεν με ενδιαφερει τοσο επειδη μαλον οταν τελειωσω θα επιστρεψω στην κυπρο..και για τη ζωη παλι εχω την εντυπωση χωρις να ειμαι σιγουρος οτι στην κυπρο ειναι πιο ακριβη η ζωη ..

Δημοσ.

Η Κυπρος δεν εχει μπει ομως και στο ΔΝΤ ουτε αντιμετωπιζει χρεωκοπια και σταση πληρωμων :P

Δημοσ.

Η Κυπρος δεν εχει μπει ομως και στο ΔΝΤ ουτε αντιμετωπιζει χρεωκοπια και σταση πληρωμων :P

ακριβως για αυτο προβληματιζομαι.. :rolleyes:

Δημοσ.

Καλα,μην παιρνεις κ ορκο.Ηδη μολις προσφατα ειχαμε υποβαθμιση της πιστολιπτικης ικανοτητας της Κυπρου.Οπου υποφερει η Ελλαδα ειναι επομενο να εππηρεασει κ την Κυπρο.Συγκοινωνουντα δοχεια ειναι

οκ για επαγγελματικη αποκατσταση δεν με ενδιαφερει τοσο επειδη μαλον οταν τελειωσω θα επιστρεψω στην κυπρο..και για τη ζωη παλι εχω την εντυπωση χωρις να ειμαι σιγουρος οτι στην κυπρο ειναι πιο ακριβη η ζωη ..

Αθηνα-Λευκωσια γραψατε 1 (κ με διαφορα) B)

Δημοσ.

Eχω ακουσει παντως πως στην Κυπρο ειναι καλυτερα, απο φιλο που εφυγε απο Ελλαδα για να δουλεψει στην Κυπρο.. αλλα ο φιλος μας που αρχισε το θεμα θα ξερει καλυτερα, εκει ζει εξαλλου.

Δημοσ.

Νομιζω το ανοιξε το θεμα επειδη ακριβως δεν εχει προσλαμβανουσες απο Ελλαδα.Παντως εφοσον ΔΕΝ παιζει για τον φιλο μας το θεμα να παει εκτος Ελλαδας η Κυπρου τοτε προτεινω οτι εαν περασει Αθηνα η Θεσνικη σε καλη σχολη να ερθει.Σιγουρα το ενα κ μοναδικο πανεπιστημιο της Κυπρου θα εχει λιγες επιλογες ως προς τι να σπουδασει,ενω Ελλαδα θα εχει περισσοτερες στανταρακι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...