alexakis7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 γεια σας παιδια.επαθε ενα κολλημα ο υπολογιστης μου και δεν διαβαζει κανενα πληκτρολογιο.τι μπορει να επαθε?δεν μπορω να κανω ουτε φορματ...
dewn735 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Τι πληκτρολόγια είναι; PS2 όλα; Δοκίμασες με usb;
alexakis7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 παιδια εχω και ps2 και usb αλλα τιποτα!!!!!καμια αλλη ιδεα????μου βγαζει μηνυμα "keyboard error "και κατι αλλο αλλα δεν το θυμαμαι αυτη την στιγμη....
dewn735 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Λογικά θα σου έγραφε "keyboard error or no keyboard present". Λέγοντας βέβαια usb, όχι με αντάπτορα usb σε ps2, έτσι;
alexakis7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 ναι κανονικο ps2 εβαλα αλλα τιποτα.και 2 πληκτρολογια με usb αλλα τιποτα.ναι αυτο το μηνυμα μου βγαζει...καμια ιδεα???????????!!!!!!!!!!
luminociter Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 H κακή περίπτωση είναι να έχει καεί το keyboard bios. Είναι τμήμα του κανονικού BIOS και μεταφράζει τα πλήκτρα σε δεδομένα. Βέβαια είναι λίγο τραβηγμένο.... Δοκίμασε ένα reset cmos βγάζοντας την μπαταρία του motherboard και επίσης αποσύνδεσε τα πάντα και βάλε μόνο ρεύμα, οθόνη, και ps/2 πληκρολόγιο στην ΣΩΣΤΗ ΥΠΟΔΟΧΉ (αν έχει δύο ps/2 δεν είναι ίδιες) Πολύ πιθανό να έχεις συνδέσει το mouse στην PS/2 του πληκτρολογίου ή να σκαλώνει αν το ποντίκι ή καποια συσκευή usb δεν λειτουργεί κανονικά.
alexakis7 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 δυστυχως το εκανα και αυτο...αλλα και παλι τιποτα...μια καλη λυση ειναι να σπασω τον σκληρο και να παρω αλλον , αλλα για τον συγκεκριμενο υπολογιστη που ειναι αρχαιος , δεν δινω ουτε λεπτο...
alexakis7 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 ειναι αρκετα...το pc ειναι μονο για msn,fb,αθλητικα,κανα mail,τιποτα παραπανω...
luminociter Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Καλά, τότε μάλλον ισχύει το κακκό σενάριο με το καμμένο keyboard BIOS. Έχω ακούσει ότι μπορεί και να συμβεί αλλά δεν το έχω δεί ποτε, και είμαι λίγο διστακτικός.....
alexakis7 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 μηπως εφτασε ο καιρος για να το δεις...???να το δω και εγω????χαχαχα!!!ελεος...
lexmark Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Καλά, τότε μάλλον ισχύει το κακκό σενάριο με το καμμένο keyboard BIOS. Έχω ακούσει ότι μπορεί και να συμβεί αλλά δεν το έχω δεί ποτε, και είμαι λίγο διστακτικός..... Για εξήγησέ μου λίγο τι παίζει με αυτό το keyboard bios γιατί δεν το έχω ξανά πετύχει και είμαι περίεργος.
luminociter Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Αυτό υπήρχε κυρίως στους παλαιότερους υπολογιστές και είναι ένα ολοκληρομένο που απλά κάνει Mapping τα πλήκτρα στις ατνιστοιχες ακολουθίες bits. Στα καινούρια motherboard είναι τμήμα του κανονικού BIOS ή του ολοκληρωμένου που ελέγχει τα I/O (serial, parallel, e.t.c.). Το BIOS δεν είναι μια απλή μνήμη όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Πρόκειται για έναν μικροελεγτή που κάνει κάποιες υποτυπώδεις λειτουργίες και ελέγχει κάποια πράγματα... Βεβαια τώρα τελευταία έχει αρχίση η τάση αντικατάστασης τέτοιου είδους chip με τα λεγόμενα σειριακά BIOS. Αυτά είναι όντως μόνο μνήμη και τίποτα άλλο και οι δουλειά ελέγχου γίνεται είτε από το chipset είτε από το I/O. Χαρακτηριστικό παράφειγμα τέτοιων chip μπορείς να δείς στα laptop, όπου υπάρχει κανοικός keyboard controller καθώς το πληκτρολόγιο είναι τελείως dumy...
lexmark Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Για πόσους παλαιούς υπολογιστές δηλαδή μιλάμε; Έχω έναν P4 και παίζει σαν server με WHS. Το έχει αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.