Προς το περιεχόμενο

Συμβατότητα RAM-Μητρικής

hoplitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Για να μπω στο ψητό, έχω το εξής πρόβλημα. Η μητρική μου (Gigabyte GA-880GA-UD3H) μπορεί να δεχτεί έως 4 modules των 4Gb μνήμη σε λειτουργία 1.5V/module.

Η kingston έχει μνήμες των 4 Gb αλλά με τάση λειτουργίας στα 1.65V. Το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να βάλω 4 modules και να δουλεύουν σωστά.

Όποιος ξέρει ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αυτό που ρωτάς, λύνεται μόνο με επί τόπου δοκιμή. Αλλιώς ποιες οι πιθανότητες να έχει κάποιος ίδια mobo+μνήμες και να το ξέρει. Από αυτά που λες εγώ θα σου έλεγα πως δεν γίνεται.

Άμα είναι γιατί δεν βλέπεις μνήμες με 1.5V? πχ αυτές: Corsair Vengeance 4x4

Δημοσ.

Αυτό που ρωτάς, λύνεται μόνο με επί τόπου δοκιμή. Αλλιώς ποιες οι πιθανότητες να έχει κάποιος ίδια mobo+μνήμες και να το ξέρει. Από αυτά που λες εγώ θα σου έλεγα πως δεν γίνεται.

Άμα είναι γιατί δεν βλέπεις μνήμες με 1.5V? πχ αυτές: Corsair Vengeance 4x4

Το γνωρίζω ότι είναι απίθανο κάποιος να έχει σύστημα ίδιο με το δικό μου. Απλά ήθελα να δω αν ξέρει κανείς τι παίζει με τις απαιτήσεις σε volt για τις μνήμες. Δηλαδή αν μία μνήμη που υποτίθεται οτι δουλεύει στα 1,65v τοποθετηθεί σε μητρική με τροφοδοσία 1,5v για τις μνημες, θα δουλεύει κανονικά, θα υπολειτουργεί ή δεν θα δουλεύει καθόλου?

Είμαι λίγο προκατειλειμμένος γιατί όλη μου τη ζωή από τις 8 μνήμες που έχω αγοράσει μόνο 2 δεν ήταν kingston και μου βγήκαν σκάρτες μετά από μερικούς μήνες χρήσης. Φυσικά έτσι έτυχε αλλά όσο να'ναι δεν εμπιστεύομαι εύκολα άλλες μάρκες.

Από την έρευνα που έχω κάνει μόνο κάποιες corsair (τις ίδιες που προτείνεις και εσύ) πληρούν τις τυπικές προδιαγραφές αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις αποδεκτές μνήμες για τη συγκεκριμένη μητρική.

Δημοσ.

Αυτό θα έλεγα κι εγώ, με πρόλαβες :)

Θα είσαι κάπου μεταξύ underclocking και να μην ανάβει καθόλου το PC.

Πάντως η λίστα που υπάρχει στο site για Tested Memory Modules, δεν σημαίνει ότι είναι και πλήρης. Πιο πολύ ενδεικτική είναι για κάποιες από αυτές, και δεν σημαίνει πως με τις άλλες θα έχει θέμα. Βέβαια είσαι επιφυλακτικός, οπότε εσύ αποφασίζεις

Δημοσ.

Αυτό θα έλεγα κι εγώ, με πρόλαβες :)

Θα είσαι κάπου μεταξύ underclocking και να μην ανάβει καθόλου το PC.

Πάντως η λίστα που υπάρχει στο site για Tested Memory Modules, δεν σημαίνει ότι είναι και πλήρης. Πιο πολύ ενδεικτική είναι για κάποιες από αυτές, και δεν σημαίνει πως με τις άλλες θα έχει θέμα. Βέβαια είσαι επιφυλακτικός, οπότε εσύ αποφασίζεις

Από ότι φαίνεται θα κάνω για πρώτη φορά στη ζωή μου under-clocking :P.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ελπίζω να μην κατάλαβες ότι θα παίξουν σίγουρα έστω και με underclocking. Μπορεί να μην παίξουν καθόλου...

• Moderators
Δημοσ.

Η μητρικη σου υποστηριζει μνημες εως και πανω απο 2 volt!

Οποτε απλα μπες στο bios και ανεβασε τη ταση στο επιθυμητο επιπεδο. :)

Απο το manual της μητρικης σου:

DRAM Voltage control

Allows you to set memory voltage.

Normal Supplies the memory voltage as required. (Default)

1.275V ~ 2.445V The adjustable range is from 1.275V to 2.445V

Αν βαλεις αλλες 2 ραμ στα υπολοιπα slots, απλα ανεβασε λιγο τη ταση στο Northbridge αν διαπιστωσεις ασταθεια.

Δημοσ.

Οι απαντήσεις μας, έχουν να κάνουν με αυτό που έγραψε ο ίδιος διαβάζοντας το Manual στο 1o post, και όχι το αν υποστηρίζει διαφορετική τάση στο memory voltage:

Αντιγράφω: "Η μητρική μου (Gigabyte GA-880GA-UD3H) μπορεί να δεχτεί έως 4 modules των 4Gb μνήμη σε λειτουργία 1.5V/module. "

Δημοσ.

Οι απαντήσεις μας, έχουν να κάνουν με αυτό που έγραψε ο ίδιος διαβάζοντας το Manual στο 1o post, και όχι το αν υποστηρίζει διαφορετική τάση στο memory voltage:

Αντιγράφω: "Η μητρική μου (Gigabyte GA-880GA-UD3H) μπορεί να δεχτεί έως 4 modules των 4Gb μνήμη σε λειτουργία 1.5V/module. "

Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια. Αποφάσισα να πάρω μνήμες σε χαμηλότερη ταχύτητα (μιας και λειτουργούν στα 1.5V) για να είμαι σίγουρος. έτσι και αλλιώς αν έκανα undervοlt θα έπεφτε η ταχύτητά τους.

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι να κανεις κατι τετοιο και να μην βαλεις τις μνημες να τρεχουν κανονικα, με κανονικη ταση?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...