Προς το περιεχόμενο

Η Acer συνεργάζεται με τα Eυρωπαϊκά Υπουργεία Παιδείας για το σχεδιασμό της σχολικής αίθουσας του μέλλοντος


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Το European Schoolnet ανακοίνωσε σήμερα ότι η Acer είναι πλέον συνεργαζόμενος εταίρος στο πρόγραμμα iTEC, προϋπολογισμού 9,45 εκατομμυρίων ευρώ (http://itec.eun.org), το οποίο αναπτύσσει και αξιολογεί σχεδιασμούς για τη σχολική αίθουσα του μέλλοντος σε περισσότερες από χίλιες σχολικές αίθουσες σε 12 χώρες της Ευρώπης. Η Acer συνεργάζεται ήδη με το European Schoolnet σε ένα μεγάλο πιλοτικό πρόγραμμα netbook (www.netbooks.eun.org/) και στις αρχές του τρέχοντος έτους, ξεκίνησε συνεργασία με άλλους προμηθευτές πληροφορικών συστημάτων για την υποστήριξη του έργου της Ομάδας Εργασίας Interactive Whiteboard του European Schoolnet (http://iwbwg.eun.org/).

 

Το τετραετές πρόγραμμα iTEC, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2010, περιλαμβάνει 27 συνεργαζόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων 14 Υπουργεία Παιδείας. Το πρόγραμμα iTEC έχει ως στόχο να ερευνήσει τον τρόπου που οι καθιερωμένες και οι αναδυόμενες τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στις σχολικές αίθουσες μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια. Αυτό το κορυφαίο έργο στοχεύει, πέρα από το πώς τα σχολεία χρησιμοποιούν σήμερα τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες (π.χ. συστήματα εκπαιδευτικής διαχείρισης, εικονικά μαθησιακά περιβάλλοντα κ.λπ.), στη μελέτη προσαρμοσμένων μαθησιακών χώρων με χαρακτηριστικά κοινότητας, που δημιουργούνται από μεμονωμένους χρήστες μέσω της αλληλεπίδρασής τους με διάφορες εκπαιδευτικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο.

 

Ο Marc Durando, Διευθύνων Σύμβουλος του European Schoolnet, σχολιάζει ότι η συμβολή της Acer στο πρόγραμμα iTEC θα έχει πολύ μεγάλη σημασία: “Το iTEC είναι το μεγαλύτερο στρατηγικό πρόγραμμα που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής το European Schoolnet και υποστηρίζει 30 Υπουργεία Παιδείας. Τα αποτελέσματα από το πιλοτικό πρόγραμμα Acer-European Schoolnet Netbook θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το iTEC, καθώς θα εφαρμοστούν στα εξατομικευμένα σχολικά σενάρια που θα αναπτυχθούν και θα αξιολογηθούν στο πρόγραμμα iTEC.”

 

Το πρόγραμμα iTEC έχει σχεδιαστεί ως "εργαστήριο ιδεών" στο οποίο προμηθευτές πληροφορικών συστημάτων και Υπουργεία συζητούν τους τρόπους με τους οποίους η διδασκαλία και η μάθηση θα εξελιχθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Η Acer εξέφρασε το ενδιαφέρον της να υποστηρίξει το πρόγραμμα iTEC πριν ακόμη το πρόγραμμα γίνει επισήμως αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Federico Carozzi, διευθυντής marketing εκπαιδευτικών επαγγελματικών προϊόντων της Acer EMEA, είναι πολύ θετικός σχετικά με τη νέα επιχειρηματική δράση: “Η Acer είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη συνεργασία της με το European Schoolnet και τους άλλους εταίρους στο πρόγραμμα iTEC. Το iTEC αποτελεί ένα σημαντικό μέσο με το οποίο η Acer θα αναπτύξει την παγκόσμια εκπαιδευτική της στρατηγική, εξερευνώντας τον τρόπο που η τεχνολογία μας, που περιλαμβάνει διαδραστικούς πίνακες, διαδραστικούς προβολείς, netbook και tablet, μπορεί να βοηθήσει στα σχέδια του iTEC για τη διδασκαλία και τη μάθηση, τόσο στη σχολική αίθουσα τους μέλλοντο, όσο και σε άλλους εκπαιδευτικούς χώρους.”

 

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...