Προς το περιεχόμενο

κολλάει το λαπτοπ όταν κλεινω το καπάκι/οθόνη . φτιάχνεται?

leonidasgr2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα ...

έχω ενα hp dv5 1030ev laptop.

όταν κλεινω το καπακι, μπαινει στην αναμονή ...

μερικές φορές , όταν πάω να το ανοίξω , μπαινει στην αρχική οθόνη που βάζω τον κωδικό και αφού βάλω κωδικό

κολλάει εκεί .. κλείνω ξανά το καπάκι , σβήνει η οθόνη αλλα δεν μπαίνει στην αναμονή .. τελος βγάζω την πρίζα

κ κλείνει ...

Άλλες φορές-συνέχεια όταν ειναι στην αναμονή με κλειστό καπακι, ανάβει μόνο του κ μενει ανοιχτό .. ίσως κανει καποιο update antivirus κλπ ... δεν ξέρω όμως ..

έχετε ιδέα για το τι παιζει κ πως το φτιαχνω?

ευχαριστώ

Δημοσ.

Τι λειτουργικό έχεις;

Θα έλεγα να πας στις ρυθμίσεις ενέργειας, αλλαγές ρυθμίσεων σχεδίου (που χρησιμοποιείς), ρυθμίσεις για προχωρημένους και εκεί που λέει Κουμπιά ενεργοποίησης και καπάκι να το αλλάξεις σε Καμία ενέργεια.

Δημοσ.

φίλε μου το πάθαινα και εγώ το ίδιο πράγμα σε DV5 1299. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ο δίσκος στα τελευταία του, και το συνηδητοποίησα όταν έκανα φορμάτ και κόλλησε και μετά με αυτόν τον δίσκο κόλλαγε και στα bios ακόμα. Για μένα ξεκίνα να κάνεις backup τα αρχεία σου

edit

τώρα είδα ότι δεν έιναι ακριβώς ίδιες οι περιπτώσεις μας αλλά καλού κακού τρέξε κάνα διαγνωστικό δίσκου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Και θα σου πρότινα ένα φορμάτ

Δημοσ.

Τι λειτουργικό έχεις;

Θα έλεγα να πας στις ρυθμίσεις ενέργειας, αλλαγές ρυθμίσεων σχεδίου (που χρησιμοποιείς), ρυθμίσεις για προχωρημένους και εκεί που λέει Κουμπιά ενεργοποίησης και καπάκι να το αλλάξεις σε Καμία ενέργεια.

έχω windows vista home 32 bit

ναι , αλλα θέλω όταν κλείνω το καπάκι να μπαίνει στην αναμονή .. αν επιλέξω καμια ενέργεια , θα κλείνω το καπάκι κ αυτό θα δουλεύει κανονικα ...

Δημοσ.

βρε μήπως έχεις κάνα σκουλίκι μέσα; κατέβασε το a-squared - είναι free και βάλε την πλήρη σουίτα και αστο να ξεψαχνίσει όλο τον δίσκο σου. Σίγουρα θα σου βρεί πράγμα μέσα. Είναι από τα καλύτερα free αντιβάιρους χωρίς ζωντανή προστασία

Δημοσ.

Να σου κάνω μια ερώτηση; Λές το βγάζεις από την μπίζα και κλεινει. Η μπαταρία που είναι; Αν είναι πάνω σε τί κατάσταση είναι; Δοκίμασες να κάνεις τις ίδιες ενεργεις χωρής μπαταρία στο μηχάνημα;

Δημοσ.

Να σου κάνω μια ερώτηση; Λές το βγάζεις από την μπίζα και κλεινει. Η μπαταρία που είναι; Αν είναι πάνω σε τί κατάσταση είναι; Δοκίμασες να κάνεις τις ίδιες ενεργεις χωρής μπαταρία στο μηχάνημα;

το δουλευω χωρίς μπαταρία επειδή το εχω αναμμένο αρκετές ώρες .. φορτιση-αποφόρτιση χαλάει η μπαταρία ...

Δημοσ.

το δουλευω χωρίς μπαταρία επειδή το εχω αναμμένο αρκετές ώρες .. φορτιση-αποφόρτιση χαλάει η μπαταρία ...

Μύθος 1: Όταν η μπαταρία είναι φορτισμένη συνεχίζει να φορτίζει και πέφτει γρήγορα.

Πραγματικότητα 1: Όταν η μπαταρία είναι φορτισμένη δεν συνεχίζει να φορτίζει. Όταν πέσει από μόνη της κάτω από κάποιο όριο (νομίζω 95%) τότε θα φορτίσει.

Μύθος 2: Όταν μπαταρία φορτίζει συνέχεια στο ίδιο σημείο και δεν αποφορτίζεται πρώτα, μετά από λίγο καιρό "ξεχνάει" να φορτίζει κάτω από εκείνο το ποσοστό (μνήμη μπαταρίας).

Πραγματικότητα 2: Οι μπαταρίες λιθίου ΔΕΝ έχουν μνήμη (οι NiCD/NiMH είχαν). Αντιθέτως, η μπαταρίες λιθίου ΔΕΝ πρέπει να "ξελιγώνονται" και το ιδανικό είναι να φορτίσουν πριν πέσουν κάτω από το 20%.

Μύθος 3: Οι μπαταρίες πρέπει να αποθηκεύονται φορτισμένες και έτσι δεν παθαίνουν τίποτα.

Πραγματικότητα 3: Οι μπαταρίες λιθίου (και όλες οι μπαταρίες) χάνουν λίγο ρεύμα ακόμα και όταν δεν είναι συνδεμένες πουθενά. Αν μείνουν πολύ καιρό έτσι κάποια στιγμή ξελιγώνονται, οπότε δες στο 2.

Το ιδανικό, όταν αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι να έχουν περίπου το 50% φόρτιση και να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία υπό το μηδέν, αφού πρώτα στεγανοποιηθούν καταλλήλως.

Για να ξαναχρησιμοποιηθούν πρέπει να γίνει απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου.

Οι μπαταρίες είναι για να χρησιμοποιούνται αλλιώς στο τέλος έχουμε ένα laptop-αντίκα (ή κατεστραμμένο) με ολοκαίνουργια μπαταρία (που λέει ο λόγος).

Ιδανικό είναι να την έχεις συνέχεια πάνω και να χρησιμοποιείς την μπαταρία μια φορά την εβδομάδα (λειτουργία μέχρι το 25% και μετά φόρτιση).

Δύο φορές τον χρόνο να γίνεται πλήρης αποφόρτιση (μέχρι να μπει μόνο του στην αναμονή) και μετά φόρτιση.

Όλα αυτά που γράφω βασίζονται σε ψάξιμο στο internet και προσωπικές παρατηρήσεις. Το laptop τον έχω 4 χρόνια και τα τελευταία 3 δεν έχω βγάλει από πάνω την μπαταρία και από την 1.45' περίπου που κρατούσε τώρα κρατάει 1.20' Την έχω δουλέψει όμως πολύ την μπαταρία και είναι λογικό.

Όσον αφορά το θέμα με την αναμονή, ίσως να ήρθε η ώρα να κάνεις ένα καλό format. Επίσης, το σωστό είναι να μπαίνει σε αναμονή με το κλείσιμο της οθόνης μόνο όταν είναι με την μπαταρία. Έλεγξες στις επιλογές ενέργειας τι ακριβώς έχει επιλεγμένο;

Δεξί κλικ στο εικονίδιο της μπαταρίας->Επιλογές παροχής ενέργειας->Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου (στο προφίλ που έχει επιλεγμένο)->Αλλαγή ρυθμίσεων για προχωρημένους->Κουμπιά ενεργοποίησης και καπάκι->Ενέργεια όταν κλείνει το καπάκι.

Έλεγξε και στο ίδιο πάνελ στο Αναστολή λειτουργίας->Αποδοχή υβριδικής αναστολής λειτουργίας. Αν είναι ενεργό απενεργοποίησε το (και το αντίθετο).

Δημοσ.

στην Ενέργεια όταν κλείνει το καπάκι... ειναι ρυθμισμενο στην αναμονη ...

η επιλογή ''Αναστολή λειτουργίας->Αποδοχή υβριδικής αναστολής λειτουργίας'' δεν τη βρήκα , μαλλον δεν υπαρχει σε εμενα ..

θα δοκιμάσω το αντιβάιρους αν βρει κάτι και αν δεν βρει καποια στιγμη θα κανω φορματ ...

Δημοσ.

ok το βρήκα ! ήταν ανενεργό .. το ενεργοποίησα αν και δεν ξερω κατα πόσο θα βοηθήσει. εκανα κ σκαν με το αντιβάιρους που πρότεινε ο φίλος και βρήκε αρκέτα πράγματα ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...