Stavros_ff Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα, Ετοιμάζομαι να αγοράσω ενα UPS, αυτό συγκεκριμένα http://www.msystems.gr/index.php?category=2921&product=11766, και θα ήθελα να ρωτήσω σε όσους κατέχουν κυρίως παρόμοιο UPS αν το συγκεκριμένο έχει σύνδεση με usb για να κλείνει τον υπολογιστή μονο του σε περίπτωση που λείπω. Έχω τον υπολογιστή μόνιμα αναμένο και δεν βρίσκομαι τις περισσότερες ώρες εκεί. Τα APC Back UPS κάνουν ή πρέπει να είναι APC Smart-UPS? Ποιες είναι οι διαφορές τους. Ευχαριστώ
vdanasto Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Η διαφορά μεταξύ Back-UPS και Smart-UPS: Πρώτο και σημαντικότερο: Τα Smart-UPS βγάζουν καθαρό ημίτονο στην έξοδό τους, ενώ τα Back-UPS βγάζουν προσέγγιση ημιτόνου. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε ορισμένες συσκευές. Διάβασα κι εδώ σε ένα νήμα το σχόλιο κάποιου χρήστη που αναφέρει ότι το τροφοδοτικό του βγάζει περίεργους ήχους όταν το PC δουλεύει με την μπαταρία από το UPS. Αναφέρεται στο Back-UPS που είχε βγάλει σε προσφορά ο Κωτσόβολος. Δεύτερον, τα Smart-UPS αντιδρούν πιο γρήγορα στις διακοπές ρεύματος.
SPANK Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Εχω το συγκεκριμένο ups της APC αλλα το μικρότερο μοντέλο και αυτο που μπορώ να σου πω ειναι ναι οτι οταν ειναι με την μπαταρία εκτος ρεύματος κάνει ενα υψηλό σε συχνότητα θόρυβο. Οσο για την αντίδραση του σε αυξομίωση της τάση η διακοπής του ρεύματος μέχρι στιγμής αντιδρά σχεδον αμέσως δεν εχω παρατηρήσει κατι.
Stavros_ff Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. SPANK, ξέρεις άμα μπόρεις να το ρυθμίσεις ώστε να κλείνει τον υπολογιστή αυτόματα όταν λείπεις?
SPANK Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Αυτό δεν το ξέρω αν θέλεις μόλις βρώ λίγο χρόνο μπορώ να ψάξω να σου πω αν γίνεται
vdanasto Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Εχω το συγκεκριμένο ups της APC αλλα το μικρότερο μοντέλο και αυτο που μπορώ να σου πω ειναι ναι οτι οταν ειναι με την μπαταρία εκτος ρεύματος κάνει ενα υψηλό σε συχνότητα θόρυβο. Οσο για την αντίδραση του σε αυξομίωση της τάση η διακοπής του ρεύματος μέχρι στιγμής αντιδρά σχεδον αμέσως δεν εχω παρατηρήσει κατι. Η διαφορά στο χρόνο απόκρισης που αναφέρω είναι αμελητέα για εμάς, λίγα ms.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.