Προς το περιεχόμενο

Δεν ανοίγει ο υπολογιστής...

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται για σύνθεση που έκανα με κάποια spare parts.

Specs: PSU DEER 450W, M/B ASUS P5WD2 "Premium", CPU Intel Pentium D 840, VGA Connect3D HD4850, RAM GEIL 2x 1GB 800MHz, HDD Seagate SATA2 400GB, ODD Plextor PX-760A.

Το μηχάνημα αυτό δεν ανοίγει. Παίρνει ρεύμα, αλλά εικόνα η οθόνη δε παίρνει ποτέ. Δεν ακούγεται καν το κλασσικό beep κατά το POST. Δοκίμασα τα παρακάτω:

1. Έβγαλα ότι δεν χρειάζεται πριν το POST, π.χ. HDD, ODD, ποντίκι και πληκτρολόγιο.
  2. Δοκίμασα να το ανοίξω με μία εκ των δύο modules μνημών, εναλλάξ, μήπως κάποια έχει πρόβλημα.
  3. Έκανα clear CMOS και φυσικά τσέκαρα ότι δεν έχω συνδέσει κάτι λάθος.
  4. Δοκίμασα με άλλη VGA (ATI X800 GTO).
  5. Δοκίμασα με άλλο PSU (no-name 320W).

Αποτελέσματα;

Με το no-name PSU δεν έπαιρνε καν ρεύμα. Άναβε το LEDάκι της μητρικής που δείχνει ότι τροφοδοτείται, αλλά πάταγα το κουμπί και τίποτα. Με όλα τα υπόλοιπα (αλλά με το 450άρι "DEER") παίρνει ρεύμα, ανοίγει, αλλά δεν κάνει τίποτε άλλο.

Το PSU λογικά δεν φταίει, μιας και ρεύμα έχει, το μηχάνημα ανοίγει. Μήπως τα 'χει φτύσει η μητρική;

Δημοσ.

Αρα τα δοκιμασες σχεδον ολα.....το μονο που μενει ειναι να δοκιμασεις με κανενα ποιοτικο τροφοδοτικο.εκτος και εαν εισαι σιγουρος οτι το deer δουλευει σε αλλο υπολογιστη.

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος. Το τροφοδοτικό το πήρα αποκλειστικά γι αυτό το μηχάνημα, ώστε να ολοκληρώσω μια σύνθεση και να το δώσω. Δε το έχω δουλέψει αλλού δυστυχώς...

Και είναι και "DEER", δεν είναι καμιά μάρκα για να βασιστώ στο όνομά της ότι «θα δουλεύει, δε μπορεί». :(

Έχω ένα Enermax MODU-82 425W σε άλλο σπίτι, πάω την άλλη εβδομάδα. Χωρίς το PC όμως και θα κάτσω καιρό εκεί. Λες να ρισκάρω να πάρω μια μεταχειρισμένη s775 ή να περιμένω να δοκιμάσω με το άλλο PSU πρώτα;

Δημοσ.

Τα αλλα τα Parts εισαι σιγουρος οτι δουλευαν κανονικα πριν τα βαλεις επανω?

κυριως υποπτος ειναι το τροφοδοτικο και μετα παμε σε μητρικη.(εισαι σιγουρος οτι υποστηριζεται ο διπύρηνος Pentium?)

πολλα μπορει να φταινε αλλα προσπαθησε ακομη μια φορα.μπορει να μην επιασε το cmos.ξανακανε το και στησε το μηχανημα εξω απο το κουτι και δες τι γινεται.

Δημοσ.

Η CPU υποστηρίζεται 101%. Αυτά τα δύο κομμάτια τα ίδια είχα στο PC μου πριν 3 χρόνια. :P

Θα ξαναδοκιμάσω έξω από το κουτί, έχεις δίκιο. Τουλάχιστον να μην διαολίζομαι κάθε φορά που θέλω να κάνω clear CMOS και μπλέκομαι εκεί μέσα. Τώρα το αν δουλεύουν τα υπόλοιπα σωστά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά μέχρι που σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ λόγω υποβάθμισης (oh, yes...) σε entry-level μονοπύρηνο λειτουργούσαν μια χαρά.

Δημοσ.

Έτσι όπως τα λές οτι τα έχεις δοκιμάσει ολα για μητρική μυρίζομαι αλλα πρέπει να δοκιμάσεις και με ενα αλλο τροφοδοτικό να εισαι σίγουρος.

Δημοσ.

Όπως είπαν και τα παιδιά αφού τα έχεις δοκιμάσει σχεδόν όλα μάλλον πρέπει να φταίει η μητρική .

Αν βγάλεις όλα τα dimm από πάνω του κάνει κανένα μπιπ ;

Δημοσ.

Και χωρίς κανένα module πάνω του, τίποτα ακόμα και έτσι. Οπότε θα περάσω από κάνα stock house να βρω καμιά s775 μητρική και βλέπουμε. Εάν φταίει η μητρική θα έχω πάρει άλλη, εάν φταίει το PSU τουλάχιστον έχει εγγύηση.

Δημοσ.

Την κάρτα γραφικών την έχεις συνδέσει με το τροφοδοτικό? Έτσι την πάτησε ένας γνωστός μου που έδωσε τον υπολογιστή στον τεχνικό του και ξέχασε να συνδέσει την κάρτα γραφικών με την έξτρα τροφοδοσία!!!!!!!!!!! Τσέκαρε το!!!!

Δημοσ.

Για μένα μην πάρεις από το stock house όχι για τίποτε άλλο άλλα θα βρεις περισσότερο τον μπελά σου με αυτούς .

+1000

Δημοσ.

Δεν παίρνει επιπλέον τροφοδοσία η κάρτα μου. Καμία από τις δύο με τις οποίες δοκίμασα. :)

Από το stock house δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μία φορά μόνο έχω πάρει μία AM2+ μητρική, η οποία τρέχει εδώ και 3 χρόνια 24/7 non-stop.

Δημοσ.

Δεν παίρνει επιπλέον τροφοδοσία η κάρτα μου. Καμία από τις δύο με τις οποίες δοκίμασα. :)

Από το stock house δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μία φορά μόνο έχω πάρει μία AM2+ μητρική, η οποία τρέχει εδώ και 3 χρόνια 24/7 non-stop.

Αυτή η καρταρα VGA Connect3D HD4850 δεν παίρνει έξτρα τροφοδοσία? είσαι σίγουρος????

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://img398.imageshack.us/img398/8118/s8002809im2.jpg&imgrefurl=http://www.overclex.net/forum/s1274-ati-connect3d-hd4850-512mo.html&h=453&w=800&sz=106&tbnid=j48rvKKjXB9bjM:&tbnh=81&tbnw=143&prev=/search%3Fq%3DConnect3D%2BHD4850%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=Connect3D+HD4850&hl=el&usg=__0Yw18lmze7pASI6Uy8DsVKmdJCA=&sa=X&ei=zoXwTaeSO46hOv7H6b8D&ved=0CEsQ9QEwBw

Στην φώτο φαίνεται ότι παίρνει ένα 6πινο!!!!!!!!!!!!!!!

Μάλιστα στο κουτί δίνει και ανταπτορα από 2 4πινα σε ένα 6πινο!!!!!

Δημοσ.

Δεν έχω αυτήν που δείχνεις. Η δικιά μου είναι αυτή:

hd4850-connect3d.jpg

Φυσικά ούτε 6-pin υποδοχή έχει πάνω στο PCB ούτε τίποτα.

Δημοσ.

Θα είναι κάποια υλοποίηση τότε, τι να πω, εσύ ξέρεις καλύτερα από εμένα που την κατέχεις!!!! :rolleyes: εδώ θυμάμαι μια 6600gt που είχα και ήθελε έξτρα τροφοδοσία, και τώρα τέτοια καρταρα να μη χρειάζεται έξτρα τροφοδοσία μου φάνηκε περίεργο!

http://hardforum.com/showthread.php?p=10344

κοίτα και αυτό!!!!! άμα ξέρεις λίγα αγγλικά θα καταλάβεις!!!!! έχουν κάνει μακακια!!!! υπάρχει 6πινο αλλά το καλύπτει η ψήκτρα!!!!!!!!!!!!!!!

Η φώτο μιλάει από μόνη της!!!!!!!!!!!!!!!!!!

post-219987-0-47507800-1307609582_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...