Προς το περιεχόμενο

Ασφαλεια Δικτυου

sk8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

εχω το εξης προβλημα.

Εχω ενα δικτυο με 5 υπολογιστες. Ο router ειναι ο DHCP και το εχω σεταρει ωστε το IP Pool size να ειναι 5 και να δινει IP απο το .2. Οι IP που δινει, ειναι δηλωμενες πανω στο MAC adr των 5 αυτων υπολογιστων.

Ολα ωραια και καλα μεχρι εδω.

Ασ μου εξηγησει καποιος σας παρακαλω πως ειναι δυνατον να μπαινουν στο δικτυο ασυρματα και αλλοι 3-4 με υπολογιστες απλα "βαζοντας IP"; Πως ειναι δυνατον να βλεπω στο log 192.168.1.128 exceeds the max. number of session per host! οταν δεν υπαρχει υπολογιστης με το .128;

Και πανω απο ολα γιατι δε φαινονται στο client list των currently connected υπολογιστων και να χρειαζεται μια φημη και λιγο ψαξιμο στα logs μου για να δω οτι οντως υπαρχουν και αλλοι υπολογιστες ασχετοι με το δικτυο μου;

Δημοσ.

Οκ, με λιγα λογια οποιος εχει το password απλα καρφωνει μια στατικη και μπαινει; Δεν μπορουμε να το παρακαμψουμε καπως αυτο; Περα απο το να αλλαξουμε κωδικο που δε θελω να το κανω αυτη τη στιγμη.

Δημοσ.

Βάλε στο router ΜAC Address Filtering δηλώνοντας να επιτρέπει μόνο τις IP που θες εσύ. Και αυτό γίνεται να ξεπεραστεί αλλά την δουλειά σου θα την κάνει κατά πάσα πιθανότητα.

Δημοσ.

Το MAC address filtering πως θα το ξεπερασει δηλαδη;

Επισης, αν δεν υπαρχει δυνατοτητα για αυτο, απλα τη κατσαμε;

Δημοσ.

αλλαζεις κωδικο αμα δεν υπαρχει η δυνατοτητα.κανει mac spoofing και το περναει.επισης αν εχεις βαλει κωδικο wep σπαει για πλακα.τωρα αναλογως το ρουτερ καποιο ρουτερ δειχνουν ολους τους client που ειναι connected ανεξαρτητα αν εχουν dhcp η καρφωτη Ip ενω καποιοι αλλοι δειχνουν μονο οσουν ειναι απο dhcp.

Δημοσ.

Αν ξέρει να βάζει καρφωτές Ip το mac spoofing είναι ένα google μακριά! Οπότε, κωδικός και μάλιστα WPA2 γιατί, όπως πολύ σωστά είπε ο Poulinos από πάνω, το WEP σπάει για πλάκα.

Δημοσ.

και αλλαγη ssid οχι το default και κωδικο επισης οχι τον default.και ναι αμα παιζουν ολα τα pc με wpa2 βαλε μονο wpa2.αν εχεις θεματα ασυμβατοτητας τοτε wpa η wpa+wpa2.σε καμια περιπτωση wep η mac filtering.το mac filtering ειναι μονο σαν εξτρα protection μαζι με το κλεισιμο του dhcp και τετοια.επισης για ποιο λογο δεν θες να αλλαξεις κωδικο στο wireless?και ποιο ρουτερ εχεις γιατι μερικα ρουτερ εχουν και μερικα πραγματακια εξτρα.πχ το thomson αν και δεν το εχω δοκιμασει εχει μια επιλογη new stations ARE ALLOWED KAI EXEI KAI ΕΠΙΛΟΓΗ ARE NOT ALLOWED.?επισης εξτρα protection ειναι και το hidden ssid αλλα μπλεκεις και τους αλλους μετα.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

To SSID ειναι αλλαγμενο φυσικα, ο κωδικος επισης αλλαγμενος.

WPA2-PSK με MAC filtering και οχι QoS. Στις επιλογες μπορω να βαλω WPA compatibility mode σε περιπτωση που καποιος υπολογιστης εχει προβλημα, μεχρι στιγμης ομως, ολα οκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...