Προς το περιεχόμενο

Μήπως με δουλεύει ο ασφαλιστής μου??

gatoulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,θέλω την γνώμη σας για ένα θέμα.

Πέρσι, είχα είχα κάνει την εξέταση χαρτογράφηση σπίλων όπου τελικά έβγαλα χειρουργικά μια ελιά απο το πέλμα και η βιοψία ήταν καθαρή.Μου είχε πει ο δερματολόγος έλα να την ξανακάνουμε σε έναν χρόνο την εξέταση να ξαναδούμε τις υπόλοιπες ελιές πως εξελίσσονται,όχι ότι υπάρχει θέμα απλά δεν του άρεσε το χρώμα σε μερικές. Τότε είχα ασφάλεια ING η οποία δεν ήταν συμβεβλημένη με το συγκεκριμένο νοσοκομείο και όπως είναι φυσικό πλήρωσα το 200 ευρώ... αλλά φέτος άλλαξα και είμαι στην Εθνική όπου είναι συμβεβλημένη για αυτόν τον λόγο.(έχω πάρει διαδοχικότητα συμβολαίου οπότε δεν έχω εξαιρέσεις και χρόνο αναμονής.)

Στο συμβόλαιο μου έχω κάλυψη για διαγνωστικές εξετάσεις και ο ασφαλιστής μου , μου τα μασάει λέγοντας αυτό είναι προληπτικός έλεγχος και όχι διαγνωστική εξέταση, και μου προτείνει να πάω στο ιατρείο γιατρού μέσα απο το νοσοκομείο με 100 €..!!

και τον ρωτάω πια η διαφορά του προληπτικού ελέγχου αφού και στον έλεγχο θα μου κάνει εξέταση...και του ξαναλέω θέλω να δει άλλες ελιές όχι αυτήν που έβγαλα (δεν γίνεται κιόλας).τι πρέπει να πάθουμε καρκίνο??? κοινώς παίζουμε με τις λέξεις και φυσικά οι δικαιολογίες που μου λέει είναι αστείες όπως τι είναι 100 € μια φορά τον χρόνο όπου φυσικά του απάντησα γιατί δεν μου τα πληρώνεις.

Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση??που μπορώ να το αναφέρω???

Το ότι θα αλλάξω ασφαλιστή είναι το μόνο σίγουρο.

Δημοσ.

Εάν ο ασφαλιστικός σου σύμβουλος είναι σε σύστημα agency , δηλαδή αποκλειστικής συνεργασίας με την Εθνική Ασφαλιστική είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα καταφέρεις να αλλάξεις σύμβουλο , θα πρέπει να κάνεις αίτηση στα κεντρικά και αν... Ήταν σε agency Εθνικής κάποτε η μητέρα μου και φεύγοντας έχουν μείνει τα νοσοκομειακά των πελατών της εκεί , μεταξύ αυτών και του πατέρα μου ο οποίος δεν έχει καταφέρει να αλλάξει ασφαλιστικό σύμβουλο ακόμα και μέσα στο ίδιο το agency . Αν είσαι σε ασφαλιστικό σύμβουλο agency δεν μπορείς να μεταφερθείς σε πρακτορείο ( μόνο σε γενικών κλάδων γίνεται αυτό ) . Εμείς αν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε σύμβουλο θα πάμε στο ΙΝ.ΚΑ .

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις απευθείας με τα κεντρικά , να σου δώσουν το τηλέφωνο που είναι για την προέγκριση εξετάσεων. Οι διαγνωστικές έχουν μία διαδικασία που λέγεται προέγκριση εξετάσεων , στέλνεις δηλαδή σε κάποιο fax το παραπεμπτικό για να σου τις εγκρίνουν ή πας σε γιατρό δικτύου πληρώνοντας 20 ευρώ την εξέταση , σου γράφει εκείνος παραπεμπτικό και εγκρίνονται αυτόματα οι εξετάσεις . Έτσι ήταν τουλάχιστον όταν συνεργαζόταν με Εθνική η μητέρα μου.

Τι συμβόλαιο έχεις ; Ολοκληρωμένο , ολοκληρωμένη προστασία , τι πρόγραμμα ακριβώς ; Τα περισσότερα συμβόλαια έχουν ένα δωρεάν check -up το χρόνο ( λέει στο συμβόλαιο σου τι εξετάσεις περιλαμβάνονται σε αυτό ) και άλλο πράγμα είναι οι διαγνωστικές εξετάσεις. Δε θυμάμαι τους όρους τι λένε ακριβώς , νομίζω ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αναφορά για τους σπίλους. Κοίταξες το συμβόλαιο σου να δεις εάν υπάρχει κάποια εξαίρεση ή όχι για αυτούς ; Για τις διαγνωστικές χρειάζεσαι παραπεμπτικό ιατρού.

Εθνική τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις μας μόνο γραπτώς με υπογραφή και σφραγίδα αυτού που μας απαντάει , ποτέ προφορικά , ξέρω τι σου λέω... Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι απαγορεύεται να υποδεικνύουν συγκεκριμένους ιατρούς στους πελάτες τους.

Δημοσ.

τα ξέρω αυτά τα διαδικαστικά με τις προεγκρίσεις και τους γιατρούς,το παράλογο της υπόθεσης είναι γιατί δεν με καλύπτουν για την εξέταση απο την στιγμή που έχω κάλυψη μέχρι 1500 ευρώ για διαγνωστικές και δεν έχω απαλλαγή! είναι νοσοκομειακό πρόγραμμα. το βράδυ που μίλησα με τον ασφαλιστή τον έκραξα και του είπα ότι θα κάνω καταγγελία αν δεν με καλύψουν και παραδέχτηκε την βλακεία διότι δεν το γράφει μέσα το συμβόλαιο τους.το θέμα είναι οτι οι γιατροί δεν θέλουν να εξετάσουν όλες τις ελιές παρά μόνο συγκεκριμένα σημεία!! και θα με πάρει αύριο το μεσημέρι για να μου πει που καταλήξανε.

Δημοσ.

Όπως είχα πεί και σε ένα άλλο thread, η ασφαλιστική θα σου βγάλει την παναγία μέχρι να σε πληρώσει. Το πιο πιθανό είναι να μη σε πληρώσει και να πας αν θες δικαστικά. Και πάλι η εθνική ασφαλιστική... Αδιόρθωτη.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος όρος στις εξαιρέσεις που λέει ότι γενικές ιατρικές εξετάσεις ( check - up ) καλύπτονται περιοριστικά σύμφωνα με το παράρτημα ... που έχει ένα πινακάκι με κάτι εξετάσεις , καρδιολογική κ.λ.π. Αυτοί πάνε να σου βγάλουν ότι η εξέταση είναι προληπτικού ελέγχου αλλά ο γιατρός σου είπε ότι δεν του άρεσε το χρώμα σε μερικές οπότε θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να γίνει η εξέταση . Δεν ξύπνησες να πεις , τι να κάνω σήμερα , να κάνω προληπτικά ένα σωρό εξετάσεις έτσι να βρίσκονται. Μήπως η αναγκαιότητα αυτή δεν τονίστηκε στο παρεπεμπτικό και έγραψε ως αιτιολογία για προληπτικούς λόγους και δόθηκε πάτημα να σου απορρίψουν την εξέταση;

Εννοείται ότι την άρνηση θα τη ζητήσεις γραπτώς , να σου σταλεί δηλαδή γραπτώς με fax η άρνηση του γιατρού υπογεγραμμένη και αιτιολογημένη από τον ίδιο. Όχι κάτι ανεπίσημα e-mail που στέλνουν στις γραμματείς , έγγραφο σφραγισμένο , υπογεγραμμένο από τον ίδιο.

Θα ρωτήσω και τη μητέρα μου αύριο και θα σου πω . Θα σου έδινα και το e-mail της αλλά δε θέλει να φανεί το όνομα της ( δεν είναι και ακριβώς fan της Εθνικής ) . Μη τα βάζετε συνέχεια με τους συμβούλους , έχουν ένα μέρος της ευθύνης , όχι όλη . Συνήθως τους έχουν για να ξεσπάνε οι πελάτες τους πάνω σε αυτούς , είναι ο σάκος του μποξ δηλαδή.

Δημοσ.

Γενικά υπάρχουν πολλές φουστιές στα συμβόλαια..

Από τη στιγμή που υπάρχει παραπεμπτικό γιατρού που αιτιολογεί μια εξέταση, έχεις πλαφόν διαγνωστικών εξετάσεων και δεν αναφέρεται κάποια ειδική εξαίρεση για τέτοιου είδους εξετάσεις , τότε κυνήγα το..

Όχι για τα 100 ευρώ, αλλά για τις "μαγκιές" που κάνουν..

Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι το αν αξίζουν τελικά τον κόπο τα νοσοκομειακά συμβόλαια, και σε τι μπελάδες θα μπλέξουμε όταν τα χρειαστούμε..

Δημοσ.

ρε παιδιά δεν θα το αφήσω έτσι γιατί όταν τους πληρώνω είναι όλα καλά ενώ όταν είναι να πληρώσουν κάνουν τις πάπιες.

σήμερα ρώτησα μία κορυφαία ασφαλιστική σύμβουλο της Εθνικής και με ενημέρωσε ότι τις σταματήσανε πριν 1,5 μήνα διότι δεν τις εγκρίνει η βιοϊατρική!!αχχααχαχ όπου η βιοϊατρική δεν το έχει το συγκεκριμένο μηχάνημα.

αναρρωτίεμαι μπορούν να μου αλλάξουν τους όρους τους συμβολαίου έτσι αυθαίρετα??γιατί τότε θα κάνουν ότι θέλουν.

άρα δεν καλύπτει εξετάσεις που δεν μπορεί να κάνει...και πώς ξέρει τι εξέταση είναι τότε???

το αστείο είναι ότι ο ασφαλιστής μου θα με πάρει τηλ μέχρι το μεσημέρι αλλά είναι άφαντος.

Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχετε πάρε δώσε με ασφαλιστικές. Ο κλάδος βρωμάει από άκρη σε άκρη, απατεώνες και απατεωνιές παντού. Μόνο στο αυτοκίνητο έχω ασφάλεια και αυτή επειδή υποχρεούμαι.

Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχετε πάρε δώσε με ασφαλιστικές. Ο κλάδος βρωμάει από άκρη σε άκρη, απατεώνες και απατεωνιές παντού. Μόνο στο αυτοκίνητο έχω ασφάλεια και αυτή επειδή υποχρεούμαι.

Δεν έχεις άδικο ότι θέλουν κάνουν αλλά στο Ελλάντα δωρεάν υγεία γιόκ....

Δημοσ.

Υπάρχουν αρκετά κακώς κείμενα στον τομέα της υγείας αλλά δεν νομίζω πως η ιδιωτική ασφάλιση είναι η λύση. Δεν θα τους τα σκάω χοντρά για να μου βγάζουν την πίστη για μια κωλοεξέταση όπως στην περίπτωση σου. Κατά την γνώμη μου κυνήγησε το τώρα να πάρεις τα φράγκα σου και μετά γράψτους στα παπάκια σου.

Δημοσ.

Οι όροι λένε μέσα για τις διαγνωστικές ότι αν δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός για να γίνει η εξέταση μπορεί ο ασφαλισμένος να κάνει την εξέταση σε ... άλλη πόλη . Μέχρι και για αυτό είναι καλυμμένοι. :devil:

Εγώ πάντως θα έχω τώρα μία κάρτα για διαγνωστικές ( οικογενειακή ) για να κάνω διαγνωστικές σε κρατική τιμή ( συνεργασία πρακτορείου με διαγνωστικά κέντρα ) , πακέτο με την ασφάλιση αυτοκινήτου του πατέρα μου και από νοσοκομειακά κάτι φτηνό θα κάνω για νοσηλεία , το ψάχνω , εννοείται όχι Εθνική . Δε θα τους χαρίζω λεφτά ... Δημόσιο ταμείο δεν έχω καθόλου , κάτι πρέπει να κάνω για τον εαυτό μου αλλά όχι και να δίνω λεφτά χωρίς λόγο.

Για τα υπόλοιπα θα σου πω μόλις απαντήσει η μητέρα μου , εάν μπορεί να βοηθήσει σε κάτι γιατί μέχρι στιγμής στα μασάνε . Τη διαδικασία της προέγκρισης την έκανε ο ασφαλιστικός σου σύμβουλος ή εσύ ; Εσύ έστειλες με fax το παραπεμπτικό στη Βιοιατρική και εσύ πήρες τηλ στο 2109099000 ή αυτός ;

Υπάρχουν αρκετά κακώς κείμενα στον τομέα της υγείας αλλά δεν νομίζω πως η ιδιωτική ασφάλιση είναι η λύση. Δεν θα τους τα σκάω χοντρά για να μου βγάζουν την πίστη για μια κωλοεξέταση όπως στην περίπτωση σου. Κατά την γνώμη μου κυνήγησε το τώρα να πάρεις τα φράγκα σου και μετά γράψτους στα παπάκια σου.

Έχουμε οικογενειακή φίλη νεότατη με καρκίνο και έχει το συμβόλαιο , έχει πάρει και απαλλαγή , δεν πληρώνει ασφάλιστρα δηλαδή, έχει πάρει και την αποζημίωση που δικαιούται με την προσκόμιση των χαρτιών ότι έχει καρκίνο . Της βγήκε και άλλο πρόβλημα και στο ΙΚΑ της είπανε να κάνει την εξέταση σε δύο μήνες... Τις έκανε με το συμβόλαιο τελικά. Και μικροεπεμβάσεις ξέρω που καλύφθηκαν κανονικά , είχε κάνει και συγγενής μου μάλιστα επέμβαση. Το θέμα είναι η αλαζονεία , που πρέπει αρχικά να προσπαθήσουν να σου βγάλουν το λάδι , να τσαμπακουλευτείς για να βρεις το δίκιο σου.

Δημόσια σκατά , ιδιωτική ασφάλιση σκατά...

Δημοσ.

Δεν έστειλα ακόμα κανένα παραπεμπτικό άλλωστε θα το δώσω για να πάρω έγκριση όταν πάω στο νοσοκομείο.

όταν μίλησα με τον ασφαλιστή μου έδωσε δίκιο,φαντάσου ότι επικοινώνησε με την υπεύθυνη της Εθνικής για τις εγκρίσεις (κάτι τέτοιο) και του είπε προσπάθησε να καλύψεις τον πελάτη σου...!!

Για να καταλάβετε το πρόβλημα τους είναι να μην δούνε όλες τις ελιές αλλά ορισμένες λες και δεν θα πάρουν αυτοί τα λεφτά τους.

θα πέσει γέλιο την τρίτη που θα πάω και θα έχω μαζί μου και το συμβόλαιο μου για πλήρη μάχη.

Είναι μην μπλέξεις με τις ασφαλιστικές.άραγε καταγγελία κάνω στο ΙΝ.ΚΑ ??

Δημοσ.

οταν τυχουν καποιες συγκεκριμενες αρρωστιες+καταστασεις τοτε θα καταλαβετε γιατι "αξιζουν" οι ιδιωτικες.(ποσες φορες εχεις ακουσει οτι πανε με ενα προβλημα και βγαινουν με πυρετο/νοσοκομειακη λοιμωξη?σκεψου οτι στο δημοσιο τα δωματια ειναι4-8ατομων.η μερα σε ιδιωτικο σε β θεση=2κλινο ειναι καπου 1000ε!σε 1η θεση σχεδον τα διπλα(υπαρχει και λουξ που δεν την αναφερω)

-------------

το εξωνοσοκομειακο(εξετασεις δηλ) που εκανα εχει οριο 3000+κατι ευρω το χρονο και κοστος 300ε!μπορω να σου πω αρκετες εξετασεις που κοστιζουν πολυ παραπανω.

Τεσπα φανταστειται να μην εχεις μια και να εχεις μονο του δημοσιου ταμειο(που σου λενε να κανεις μια εξεταση μετα απο βδομαδα+ ενω εσυ τοτε εισαι αρρωστος)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...