Προς το περιεχόμενο

Πόσο χρόνο ζωής, έχει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ??

alexkoco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσο χρόνο ζωής, έχει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ??

Τι είναι αυτό που μιωνει το χρόνο ζωής ενός υπολογιστή??

Τα συνεχή format επιβαρύνουν τον υπολογιστή???

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χρόνος αντικειμενικής ζωής - στο hardware δηλαδή - δεν υπάρχει. Ένας υπολογιστής μπορεί να δουλευει για πάντα. Tα format δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

Απο κει και πέρα επι μέρους υλικά του υπολογιστή μπορεί να χαλάσουν εξαιτίας διακυμάνσεων της τάσης του ρευματος. Ειδικά αν είναι φθηνό το τροφοδοτικό και δεν προηγείται αυτού ένα ups - line interactive ή ένας σταθεροποιητής τάσης.

Εσύ όμως για ποιον λόγο κάνεις αυτή την ερώτηση?! :shock:

Δημοσ.

εγω που του κανω καθε 2-3 χρονια αναβαθμιση πιστευω θα ζησει περισσοτερο κ απομενα.

Rωτάω απλός από περιέργεια,δηλαδή το format δεν δημιουργεί πρόβλημα????

μπορει στον δισκο.

Δημοσ.

Rωτάω απλός από περιέργεια,δηλαδή το format δεν δημιουργεί πρόβλημα????

Όχι δεν δημιουργεί.

Αν κάτι δημιουργεί πρόβλημα στο δίσκο, είναι η ανασυγκρότηση, αφού ο δίσκος γράφει και σβήνει συνεχώς.

Τα μηχανικά μέρη του υπολογιστή, όπως οι δίσκοι και οι ανεμιστήρες, ας πούμε ότι είναι αναλώσιμα.

Τα υπόλοιπα αν τα καθαρίζεις από σκόνες, λειτουργούν σε καλές θερμοκρασίες κρατάνε αρκετό καιρό...

Δημοσ.

Όπως είπαν και τα παιδιά δεν μπορείς να προσδιορίσεις το πόσο χρόνο θα ζήσει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής .

Μπορεί να σου κρατήσει για καμιά 15 ετια χωρίς να πάθει τίποτε και σε μια εβδομάδα αφού τον αγοράσεις να σου χαλάσει η μητρική π.χ.

Το format δεν μπορείς να πεις ότι δημιουργεί πρόβλημα απλώς κάνει έγραφες ο σκληρός δίσκος

Δημοσ.

Καλημέρα,

Εγώ έχω ένα P3 στα 866MHz, και δουλεύει τέλεια και ο σκληρός του είναι 25GB και του έχω κάνει άπειρα format δεν έχει πάθει τίποτα….. Το μόνο που του έχω αλλάξει είναι κάρτα γραφικών και του έβαλα και λίγη Ram παραπάνω……

γενικά εκτός από την “περιποίηση” που χρειάζεται ένα PC είναι να σου κάτσι κιόλας…

Δημοσ.

Όσα pc τα ανοιγόκλεινα μέρα νύχτα πάντως από προσωπική εμπειρία έχουν κρατήσει λιγότερο από αυτά που τα είχα μονίμως ανοιχτά μέρα-νύχτα .

Δημοσ.

Γενικά αν έναν υπολογιστή τον προσέχεις κάπως απο θέμα σκόνης λίγο καθάρισμα που και που και να προσέχεις λίγο τις θερμοκρασίες του υπάρχει περίπτωση να κρατήσει για πααααρά πολλά χρόνια και αναφέρομαι σε cpu motherboard και ram.

Τώρα σκληροί δίσκοι και cd rom ειναι αναλώσιμα αργά η γρήγορα απο την χρήση γράψε σβήσε κτλπ θα πεθάνουν πολύ πιο γρήγορα.

Δημοσ.

Όσα pc τα ανοιγόκλεινα μέρα νύχτα πάντως από προσωπική εμπειρία έχουν κρατήσει λιγότερο από αυτά που τα είχα μονίμως ανοιχτά μέρα-νύχτα .

Αυτό από την εμπειρία μου συμβαίνει αν το έχεις κατευθείαν στην πρίζα και όχι πίσω από κάποιο ups. Από εκεί και πέρα ότι έχουν πει οι spank, rafail1994 και heatspreader.

Ακόμα έχω έναν P4 7-8 χρονών και μάλιστα με WHS πάνω και ο τότε σκληρός του και εκτελεί χρέη αποθήκης. Δεν θα ξεχάσω τους πρώτους 8-9 μήνες (πρώτο μου pc γαρ) έκανα στον εν λόγω σκληρό, τουλάχιστον, 2 φορματ την εβδομάδα :P

Edit:

Σε όλους μου τους υπολογιστές, κάθε χρόνο, περίοδο Χριστουγέννων, τους ανοίγω, καθάρισμα μέσα με πεπιεσμένο αέρα και ένα πινελάκι, αλλαγή πάστας, καθάρισμα στις επαφές των καρτών και πάει λέγοντας. Αλλά λύσιμο κανονικό. Όχι απλά να βγάλω το ένα καπάκι! ;)

Δημοσ.

Εξαρτάτε την χρήση αδερφέ.

Αν τον έχεις σε μαγαζί για να κόβεις τιμολόγια τον κρατάς και 20 χρόνια αν θέλεις.

Άν τον θέλεις για παιχνιδομηχανή κάθε 3-4 χρόνια θέλεις σοβαρές αναβαθμήσεις ή ακόμα και καινούριο.

Όλα έχουν να κάνουν με την χρήση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...