alexkoco Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Πόσο χρόνο ζωής, έχει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ?? Τι είναι αυτό που μιωνει το χρόνο ζωής ενός υπολογιστή?? Τα συνεχή format επιβαρύνουν τον υπολογιστή???
sphinxgr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Χρόνος αντικειμενικής ζωής - στο hardware δηλαδή - δεν υπάρχει. Ένας υπολογιστής μπορεί να δουλευει για πάντα. Tα format δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Απο κει και πέρα επι μέρους υλικά του υπολογιστή μπορεί να χαλάσουν εξαιτίας διακυμάνσεων της τάσης του ρευματος. Ειδικά αν είναι φθηνό το τροφοδοτικό και δεν προηγείται αυτού ένα ups - line interactive ή ένας σταθεροποιητής τάσης. Εσύ όμως για ποιον λόγο κάνεις αυτή την ερώτηση?!
Heatspreader Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Αν τα αγαπάς δουλεύουν σωστά και για πολλά χρόνια.
alexkoco Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Rωτάω απλός από περιέργεια,δηλαδή το format δεν δημιουργεί πρόβλημα????
Komorias Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 εγω που του κανω καθε 2-3 χρονια αναβαθμιση πιστευω θα ζησει περισσοτερο κ απομενα. Rωτάω απλός από περιέργεια,δηλαδή το format δεν δημιουργεί πρόβλημα???? μπορει στον δισκο.
Heatspreader Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Rωτάω απλός από περιέργεια,δηλαδή το format δεν δημιουργεί πρόβλημα???? Όχι δεν δημιουργεί. Αν κάτι δημιουργεί πρόβλημα στο δίσκο, είναι η ανασυγκρότηση, αφού ο δίσκος γράφει και σβήνει συνεχώς. Τα μηχανικά μέρη του υπολογιστή, όπως οι δίσκοι και οι ανεμιστήρες, ας πούμε ότι είναι αναλώσιμα. Τα υπόλοιπα αν τα καθαρίζεις από σκόνες, λειτουργούν σε καλές θερμοκρασίες κρατάνε αρκετό καιρό...
rafail1994 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Όπως είπαν και τα παιδιά δεν μπορείς να προσδιορίσεις το πόσο χρόνο θα ζήσει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής . Μπορεί να σου κρατήσει για καμιά 15 ετια χωρίς να πάθει τίποτε και σε μια εβδομάδα αφού τον αγοράσεις να σου χαλάσει η μητρική π.χ. Το format δεν μπορείς να πεις ότι δημιουργεί πρόβλημα απλώς κάνει έγραφες ο σκληρός δίσκος
hiendakias Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Αν το παρακανεις με τα format θα παρεις τον σκληρο στο χερι καποια στιγμη !!!.
Kokkinolemis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Καλημέρα, Εγώ έχω ένα P3 στα 866MHz, και δουλεύει τέλεια και ο σκληρός του είναι 25GB και του έχω κάνει άπειρα format δεν έχει πάθει τίποτα….. Το μόνο που του έχω αλλάξει είναι κάρτα γραφικών και του έβαλα και λίγη Ram παραπάνω…… γενικά εκτός από την “περιποίηση” που χρειάζεται ένα PC είναι να σου κάτσι κιόλας…
rafail1994 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δεν είναι το format που χαλαει τον σκληρό δίσκο άλλα η συνεχείς έγραφες που του κανείς .
LuNaTiC Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Όσα pc τα ανοιγόκλεινα μέρα νύχτα πάντως από προσωπική εμπειρία έχουν κρατήσει λιγότερο από αυτά που τα είχα μονίμως ανοιχτά μέρα-νύχτα .
SPANK Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Γενικά αν έναν υπολογιστή τον προσέχεις κάπως απο θέμα σκόνης λίγο καθάρισμα που και που και να προσέχεις λίγο τις θερμοκρασίες του υπάρχει περίπτωση να κρατήσει για πααααρά πολλά χρόνια και αναφέρομαι σε cpu motherboard και ram. Τώρα σκληροί δίσκοι και cd rom ειναι αναλώσιμα αργά η γρήγορα απο την χρήση γράψε σβήσε κτλπ θα πεθάνουν πολύ πιο γρήγορα.
lexmark Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Όσα pc τα ανοιγόκλεινα μέρα νύχτα πάντως από προσωπική εμπειρία έχουν κρατήσει λιγότερο από αυτά που τα είχα μονίμως ανοιχτά μέρα-νύχτα . Αυτό από την εμπειρία μου συμβαίνει αν το έχεις κατευθείαν στην πρίζα και όχι πίσω από κάποιο ups. Από εκεί και πέρα ότι έχουν πει οι spank, rafail1994 και heatspreader. Ακόμα έχω έναν P4 7-8 χρονών και μάλιστα με WHS πάνω και ο τότε σκληρός του και εκτελεί χρέη αποθήκης. Δεν θα ξεχάσω τους πρώτους 8-9 μήνες (πρώτο μου pc γαρ) έκανα στον εν λόγω σκληρό, τουλάχιστον, 2 φορματ την εβδομάδα Edit: Σε όλους μου τους υπολογιστές, κάθε χρόνο, περίοδο Χριστουγέννων, τους ανοίγω, καθάρισμα μέσα με πεπιεσμένο αέρα και ένα πινελάκι, αλλαγή πάστας, καθάρισμα στις επαφές των καρτών και πάει λέγοντας. Αλλά λύσιμο κανονικό. Όχι απλά να βγάλω το ένα καπάκι!
nickarmy Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 λαπτοπ dell έχει κλήσει 11 χρόνια ζωης και το βλέπω να συνεχίζει ακάθεκτα
JS v.i.p. Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Εξαρτάτε την χρήση αδερφέ. Αν τον έχεις σε μαγαζί για να κόβεις τιμολόγια τον κρατάς και 20 χρόνια αν θέλεις. Άν τον θέλεις για παιχνιδομηχανή κάθε 3-4 χρόνια θέλεις σοβαρές αναβαθμήσεις ή ακόμα και καινούριο. Όλα έχουν να κάνουν με την χρήση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.