ArtGeo4 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Μια ωραία πρωία είχα τη φαεινή ιδέα να ανοίξω κ να χρησιμοποιήσω το laptop χωρίς τη μπαταρία μέσα, μόνο με το ρεύμα. Την επόμενη φορά που πήγα να το ανοίξω δεν ανταποκρίθηκε ούτε το ..λαμπάκι! Βέβαια το τελευταίο τρίμηνο λειτουργίας του μου έγραφε ότι η μπαταρία πρέπει να αντικατασταθεί. Έχω πρόβλημα με το τροφοδοτικό υπέθεσα, το πήγα στο πλαίσιο κ μου είπαν ότι το τροφοδοτικό είναι πάνω στη μητρικη κ πρέπει να την αλλάξω ολόκληρη. Μου είπαν για 300 ευρώ!!! ε, δεν είμαι για τέτοια... Τι προτείνετε? μπορεί κάποιος να με βοηθησει? SOS μπορώ να βρώ να βάλω κάποια μητρική από άλλο μοντέλο dv pavillion??? σας ευχαριστώ εκ των προτέρων... Άρτεμις
luminociter Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Η απάντηση είναι απλά όχι. Πρέπει να μπεί η ίδια μητρική και μάλιστα με το ίδιο revision. Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεςι είναι το εξής: Βάλε μόνο την μπατρία και δοκίμασε να ξεκινήσει το laptop. Αν ανοίξει κάποιο λαμπάκι συνέδεσε αμέσως το εξωτερικό τροφοδοτικό και ΜΗΝ ξαναβγάλεις την μπαταρία. Αν δουλέψει, θα σου κρατήσει για κανένα χρόνο ακόμα. Αν όχι απλά πας για μητρική και μπορεί α βρείς φτηνότερη από το e-bay, αλλά κάποιος πρέπει να στην τοποθετήσει....
pc_expert Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Για να καταλάβεις πόσο ανίδεοι είναι οι τεχνικοί του πλαισίου από επισκευές λάπτοπ θα σου πώ το εξής. Η μητρική σου δεν έχει πρόβλημα είναι μια χαρά. Το μοναδικό πρόβλημα είναι το τροφοδοτικό το οποίο είναι κολλημένο με καλάι πάνω στους ακροδέκτες της μητρικής. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις μητρική παρά μόνο να κολλήσεις το τροφοδοτικό σου διότι δεν κάνει επαφή! Χρειάζεσαι 1 μπουκάλι καθαρό οινόπνευμα 1 βούρτσα μικρή (δοντιών) 1 πολύμετρο και 1 καλάι. Με το καλάι σπάς τις κολλήσεις στοθς ακροδέκτες και πολύ προσεκτικά αποσπάς το τροφοδοτικό από πάνω με το οινόπνευμα και τη βούρτσα καθαρίζεις τα υπολοίματα στους ακροδέκτες (+ και - pins & γείωση) . Εν συνεχεία παίρνεις την πάστα του καλάι και αλοίφεις τα pins του τροφοδοτικού. Προσέχεις να δείς άν όλα τα Pins είναι οκ στο τροφοδοτικό άν κάποιο είναι λυγισμένο το ευθυγραμμίζεις απαλά. Άν είναι κομμένο τότε αλλάζεις τροφοδοτικό πουλάνε σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών πάρε το μαζί σου και ζήτα το ίδιο. Σίγουρα θα βρείς. Βάζεις το τροφοδοτικό πάνω στις αναμονές των ακροδεκτών της μητρικής και κολλάς με καλάι και σύρμα αγώγιμο το τροφοδοτικό πάνω στους ακροδέκτες. Αυτό ήταν ! Ξανασυναρμολογείς το λάπτοπ και το βάζεις και δουλεύει! Αυτά στο πλαίσιο παιδί μου δεν κάθονται να α κάνουν γιατι δεν ξέρουν 1ον και 2ο δεν ψάχνουν τον μπελά τους κοιτούν την ευκολία τους άλλαξε σου λέει τη μητρική και τέλός. Σιγά μη σκάσουν και στο φινάλε το κέρδος είναι μεγαλύτερο για αυτούς αν σου αλλάξουν μητρική. Τό πιάσες? ΟΚ. Κοίτα και το βίντεο που σου δείχνα παρακάτω να δείς και οπτικά πώς γίνεται η κόλληση του τροφοδοτικού! http://www.youtube.com/watch?v=Im_n9K-14_I
luminociter Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δεν πιστέυω ότι έχει πρόβλημα το power jack, αλλά δεν΄χάνεις τίπτοα να το δοκιμάσεις. Επιεδή είναι λίγο δύκσολο να βρείς το ίδιο σε καταστήματα ηλεκτρονικών (εκτός από ένα που μπορώ να σκεφτώ και εκεί θα θέλει παραγγελεία εξωτερικού...) να όντως είναι αυτό το θέμα σου μπορείς να το παραγγείλεις από e-bay... Αλλά δες το και πές μας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.