plasticPunch Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Παιδια μολις διαβασα ενα μειλ απο την ups οτι τα γυαλια που παραγγειλα απο το amazon.com αξιας 95euro πρεπει να περασουν απο τελωνειο και να τους τηλ. Τι εγινε ποσα θα πληρωσω κερατιατικα; καμια συμβουλη ...
Giorgos09 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Ειπες να το δηλωσουν σαν gift? Τωρα σε πιασαν βεβαια.
plasticPunch Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 απλα το παραγγειλα απο την amazon.. δεν ειχα ιδεα. Ασε που ειναι απλα ενα ζευγαρι γυαλια (ελαφρυ κτλ). Τι παιζει τωρα; μπορω να μην δεχτω το πακετο η κατι τετιο;
SlackulatoR Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Ρώτα πόσο θα κοστίσει ο εκτελωνισμός(μπορείς να το κάνεις και εσύ αν έχεις όρεξη/χρόνο) και εαν δεν θες να πληρώσεις τόσο ρώτα Amazon για επιστροφή και αποζημίωση. Εαν είσαι τυχερός και δεχτούν λογικά θα έχεις να πληρώσεις τα μεταφορικά μόνο. Καλό κουράγιο
Ather Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 δεν ξέρω για την περίπτωση σου, έχω τη εντύπωση όμως ότι στην amazon προπληρώνεις το τελωνείο οπότε δεν πληρώνεις κάτι επιπλέον. έτσι έγινε σε εμένα για το kindle που πήρα.
medgio01 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 δεν ξέρω για την περίπτωση σου, έχω τη εντύπωση όμως ότι στην amazon προπληρώνεις το τελωνείο οπότε δεν πληρώνεις κάτι επιπλέον. έτσι έγινε σε εμένα για το kindle που πήρα. χμ...νομιζω οτι αυτο αφορα μονο στο συγκεκριμενο προιον (kindle).Για τα υπολοιπα δεν ξερω.Βεβαια μπορει να λεω και μπαρουφες δεν ειμαι σιγουρος. Δε γινεται να δεις ποσα θα σου ζητησουν απο τελωνειο κι αν ειναι πολλα μετα να το στειλεις πισω?
plasticPunch Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αυριο ανοιχτο το τελωνειο ...θα τηλ αυριο και αν ναι θα παω απο εκει. Γυρω στα 140 τα υπολογιζω. Παιδια εχω σκασει... SlackulatoR τι εννοεις να κανω εγω τον εκτελωνισμο; Αν εχεις ορεξη δωσε λιγες πληροφοριες ..να εχω μια αποψη αυριο που θα παω απο εκει
Arcanaloth Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 import fees deposit. αν το πλήρωσες είσαι οκ. Αυτό τί σύστημα είναι; Καινούργιο; Έχεις την δυνατότητα να ΜΗΝ το πληρώσεις; Αν το πληρώσεις, τότε είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα έχεις περαιτέρω ιστορίες με το τελωνείο; Όποιον ρωτάω άλλα μου λέει.
plasticPunch Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 το τσεκαρα μολις εχω πληρωσει Import Fees Deposit 19 ευρω ...τι σημαινει αυτο;
Aplostra Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Παιδια εχω προχθές παρήγγειλα κατι μποτες για το μηχανακι μου και μου εστειλαν ενα μαιλ που ελεγε οτι αλλαξε η πολιτικη στις ΗΠα και οτι δηλώνονται τα πάντα με ΑΚΡΙΒΗ τιμή και φορολογούνται αναλόγως(οποτε και το τελοςμπαινει στα μεταφορικα νομιζω) [qute]Bto Sports would like to inform all of our customers about our New International Shipping Policy. We must declare all packages that are shipping out of the USA for its full value, with a copy of the original invoice included. We have received requests in the past to declare packages shipped from the United States for less than the full value, or to declare these packages as gifts. We will not be able to do this. Each country has different import rules, so please do your best to educate and familiarize yourself with your country's import tax rules, so you can be aware of what to expect when importing goods into your country. There are two columns on the invoice, the sold (sold) column which means the items are here in stock at BTO and the Special Order column ( S/O ) meaning we do not have the items here in stock and ordered them for you.
kage Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 λογικο δεν ειναι οταν οποιο search και να κανεις για εκτελωνισμο γραφουν βαλτε gift και μονο μεσω usps? παντως δεν καταλαβαινω που κολανε αυτοι, εφοσον δεν ειναι θεμα export tax rules για το πως θα τα εκτελωνισεις μονος σου και αν σε συμφερει,δες http://www.insomnia.gr/topic/379403-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/ ---------------- για το gift διαβαζω σε αλλο φορουμ... <<Επισης πολλα πακετα αναγραφουν στη συσκευασια "GIFT" ή κατι αντιστοιχο. Εδω να σας πω, πως ολες μα ολες οι εταιρειες που στελνουν κατι στη χωρα μας αναγραφουν στα συνοδευτικα μεταφορας τα πληρη στοιχεια του εντολεα της παραγγελιας ,τα συγκεκριμενα ομως στοιχεια ΔΕΝ αποστελλονται στον παραληπτη παρα μονο η εντολη της παραγγελιας καθως και η τελικη αξια του δεματος. Ο ελεγκτης λοιπον βλεπει πως το δεμα προοριζεται για τον Α παραληπτη ως δωρο με εντολεα παλι τον Α!Δηλαδη το δωριζει στον εαυτο του! Τα φαινομενα αυτα ειναι συχνοτατα και δεν ειναι λιγες οι φορες που δημιουργουνται παρεξηγησεις. Καμια μα καμια εταιρεια δεν στελνει το οτιδηποτε διχως πληρη στοιχεια. Σε αντιθετη περιπτωση το γυριζουμε πισω ή κρατειται απο τις αρχες.>>
Giorgos09 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δηλαδη απο δω και περα δεν υπαρχει τροπος να γλιτωνεις το τελωνειο? Η ειναι πολιτικη μονο της εταιριας απο αγορασε ο aplostra?
Ather Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 @arcanaloth & plasticpunch. το import fees deposit το έχει υπολογίσει η amazon και σου καλύπτει το τελωνείο. το ποσό που χρεώνει είναι κοντά στο προβλεπόμενο. Αν το πραγματικό ποσό χρέωσης είναι μικρότερο του ifd σου επιστρέφεται η διαφορά. Στο δια ταύτα, δε θα πληρώσεις καθόλου τελωνείο, απλά θα σου τηλεφωνήσουν για να δώσεις κάποιες πληροφορίες. Δεν έχεις δυνατότητα να μην το πληρώσεις. @kage ο νόμος πάντα έλεγε ότι δηλώνεται το ακριβές ποσό. Απλά τώρα σου προκρατούν τους φόρους ώστε να μην έχεις να ασχοληθείς. Έτσι και αλλιώς πλέον ελέγχουν τα δέματα και βάζουν φόρο στα τιμολόγια που υποχρεωτικά βάζουν μέσα στα προϊόντα. Ρόδο που βρίσκομαι δεν περνάει τίποτα από τον τωρινό υπάλληλο! Για το gift ισχύει αυτό που διάβασες σε άλλο φόρουμ. Υπάρχουν όμως κάποιοι ακόμη που δέχονται να παρακάμψουν τον κανόνα. Αυτά ισχύουν για Αμερική, διότι για χώρες όπως Κίνα δηλώνουν ό,τι να ´ναι! Το μόνο που μπορεί να αποφύγει κάποιος είναι να αφήσει ο υπάλληλος να περάσει το δέμα έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.