Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και από μένα στο insomnia πρώτη φορά γράφω.Είμαι 23 ετών και έχω αποφασίσει σε 3-4 μήνες να φύγω μόνιμα για το λονδίνο για ανεύρεση εργασίας.Έχω απολητήριο ΤΕΕ ΚΑΙ Ι.ΙΕΚ, Τεχνικός H/Y και Hλεκτρονικών Μηχανών Γραφείου.γνωρίζω πολύ καλά την αγγλική γλώσσα πτυχίο αγγλικών lower michigan.και πτυχίο ECDL έχω κάνει αρκετές δουλιές(π.χ.Τεχνικός H/Y .Σερβιτόρος.πωλητής σε κατάστημα ηλ.ειδών.παρκαδορος.βοηθος barman.receptionist σε ξενοδοχειο 2 αστερων τελευταία μ δουλειά..Ήθελα να ρωτήσω όσους ζούνε ή έζησαν στο λονδίνο να με πληροφορήσουν για

1,αδεια εργασιας στο λονδινο

2,National Insurance number

3.τι ειναι το NHS και πόσα πληρώνεις ξερει καποιος

kαι κατά πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η ανεύρεση ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ εργασίας στο λονδίνο

και γενικώς τι παίζει εκεί ...

Aν υπαρχει ατομο και θελει να φύγει και αυτόs Ζητείται και συγκάτοικος,

Ευχαριστώ εκ των προτέρων Elias23

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To NI ειναι διαδικασια.Κανα διμηνο υπολογιζε (τοσο περιπου μου ειχε παρει εμενα ) εδω σχετικες πληροφοριες

http://www.hmrc.gov.uk/ni/intro/number.htm

Για δουλεια,οι ευχες μου μαζι σου.Τα νοικια φωτια.Υπαρχει σχετικο θεμα εδω στο μπλα μπλα που μιλαμε αναλυτικα.Τσεκαρε το

Δημοσ.

Επειδή το έχω ψάξει μέχρι αηδίας το θέμα με το Λονδίνο και φευγω στις 27 του μηνος, έχω μιλήσει με άτομα που δουλεύουν εκεί αλλά και Λονδρέζο(άντρας φίλης μου που ζούνε στο Λονδίνο) έχω βγάλει μερικά συμπεράσματα.Παρακαλώ διορθώστε με όσοι ζείτε εκεί.

1)Το βιογραφικό όσο πιο κοντά γίνεται στη βρετανική πραγματικότητα χωρίς αερολογίες,ψέματα και βάζωντας οποιαδήποτε εμπερία έχουμε.Κυκλοφορούνε πολλά samples στο ιντερνετ για βοηθεια.

2)Επειδή έχω στείλει καμιά 50αριά βιογραφικά και πήρα στα 4 απάντηση κανείς δε στάθηκε στο γεγονός ότι δεν σπούδασα τίποτε.Οι θέσεις αφορούσανε τομείς μαρκετινγκ και τους έστελνα διάφορες ιδεές που σημαίνει ότι έκατσα έψαξα και ενδιαφέρθηκα για την εκάστοτε εταιρία.Και οι 4 κολλούσανε στο γεγονός ότι μιλάω ακόμα σπαστά αγγλικά

3)Θες για να ζήσεις αξιοπρεπώς μόνος σου χωρίς συγκατοικο τουλάχιστον 1400 λίρες(κ πάλι λίγα λέω)

4)Ο προαναφερθείσας Λονδρέζος ο οποίος είναι αρχιτέκτων σε κατασκευαστική στο Λονδίνο μου τόνισε ότι αν αξίζεις θα ανταμιμθείς και θα προχωρήσεις αλλιώς γυρνάς σπιτάκι σου.Τελεια κ παυλα.

5)Όταν μένεις στην Αγγλία και πέσει λίγο το βιοτικό της επίπεδο και αυξηθεί η ανεργία λες κάτσε φιλε καλύτερα Ελλάδα(εσυ όμως δε γυρνας Ελλάδα να πάρεις,αν παρεις,5003ε το μηνα).Είναι θέμα οπτικής γωνίας.

6)Δικό μου σκεπτικό?Πάω,βλέπω,ψάχνομαι,προσπαθώ και στην τελική είμαι 24 ετών

7)Για όσους μένουν Αγγλία.Παιδιά η κατάσταση στη Ελλάδα είναι ανυπόφορη ,η χώρα είναι σε κατάσταση διάλυσης και πιστεύω θα γίνουν πολυ χειροτερα τα πράγματα.Πρεπει να ζησεις λίγο Ελλαδα για να το νιωσεις.Από Αγγλία πάντως ο εργασιακός τομέας είναι εκτός συγκρίσηςοτι και να λεμε.

Δημοσ.

Επειδή το έχω ψάξει μέχρι αηδίας το θέμα με το Λονδίνο και φευγω στις 27 του μηνος, έχω μιλήσει με άτομα που δουλεύουν εκεί αλλά και Λονδρέζο(άντρας φίλης μου που ζούνε στο Λονδίνο) έχω βγάλει μερικά συμπεράσματα.Παρακαλώ διορθώστε με όσοι ζείτε εκεί.

1)Το βιογραφικό όσο πιο κοντά γίνεται στη βρετανική πραγματικότητα χωρίς αερολογίες,ψέματα και βάζωντας οποιαδήποτε εμπερία έχουμε.Κυκλοφορούνε πολλά samples στο ιντερνετ για βοηθεια.

2)Επειδή έχω στείλει καμιά 50αριά βιογραφικά και πήρα στα 4 απάντηση κανείς δε στάθηκε στο γεγονός ότι δεν σπούδασα τίποτε.Οι θέσεις αφορούσανε τομείς μαρκετινγκ και τους έστελνα διάφορες ιδεές που σημαίνει ότι έκατσα έψαξα και ενδιαφέρθηκα για την εκάστοτε εταιρία.Και οι 4 κολλούσανε στο γεγονός ότι μιλάω ακόμα σπαστά αγγλικά

3)Θες για να ζήσεις αξιοπρεπώς μόνος σου χωρίς συγκατοικο τουλάχιστον 1400 λίρες(κ πάλι λίγα λέω)

4)Ο προαναφερθείσας Λονδρέζος ο οποίος είναι αρχιτέκτων σε κατασκευαστική στο Λονδίνο μου τόνισε ότι αν αξίζεις θα ανταμιμθείς και θα προχωρήσεις αλλιώς γυρνάς σπιτάκι σου.Τελεια κ παυλα.

5)Όταν μένεις στην Αγγλία και πέσει λίγο το βιοτικό της επίπεδο και αυξηθεί η ανεργία λες κάτσε φιλε καλύτερα Ελλάδα(εσυ όμως δε γυρνας Ελλάδα να πάρεις,αν παρεις,5003ε το μηνα).Είναι θέμα οπτικής γωνίας.

6)Δικό μου σκεπτικό?Πάω,βλέπω,ψάχνομαι,προσπαθώ και στην τελική είμαι 24 ετών

7)Για όσους μένουν Αγγλία.Παιδιά η κατάσταση στη Ελλάδα είναι ανυπόφορη ,η χώρα είναι σε κατάσταση διάλυσης και πιστεύω θα γίνουν πολυ χειροτερα τα πράγματα.Πρεπει να ζησεις λίγο Ελλαδα για να το νιωσεις.Από Αγγλία πάντως ο εργασιακός τομέας είναι εκτός συγκρίσηςοτι και να λεμε.

1.Σωστα

2.Σωστα αλλα με τον περιορισμο του τι ψαχνεις ακριβως.

3.Σωστα

4.Ολοσωστα

5.Θεμα του καθενος εκει.

6.Γιατι οχι,εγω δεν θα το κανα παντως γνωριζοντας τις συνθηκες εδω.

7.Γνωστα.Υπομονη

Δημοσ.

Eυχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις.... παρακαλώ όπως ξερει κατι παραπανω ας βοηθησει

Eχω και εγω την ιδια αποψη ..Πάω,βλέπω,ψάχνομαι,προσπαθώ και στην τελική είμαι 23 ετών ..H ζωη συνεχιζεται..

Δεν με τρομαζει τιποτα ...Οτι δεν με σκοτωνει με κανει η δυνατοτερο

καλο ταξιδι και καλη τυχη στισ 27

Δημοσ.

Έχει κάπου ένα topic "δουλειά το καλοκαίρι" κάπως έτσι εδώ στο μπλα μπλα με link για εποχιακή δουλειά (παίρνουν και έλληνες) στην αγγλία... εγώ προτείνω πιαστην και με το που πας θα πληρώνεσαι + στέγη και θα έχεις και την ευκαιρία να την ψάξεις γενικά εκεί.. να δεις πως ειναι κτλ...

Δημοσ.

Σ ευχαριστω elias.TοξοβολοςΤο πιο σημαντικο είναι ότι όταν αξίζεις ανταμίβεσαι.Εχω καποια επιχειρηματικα σχεδια στο μελλον που στην Ελλαδα θα πανε χαμενα.Τώρα το που θα μείνω,πως θα βρω δουλεια,τι θα κανω για μενα είναι λεπτομερειες.Δόξα το Θεό την υγειά μας την έχουμε,έχουμε κάνει κ 5 δουλειές,μάς κόβει κ λίγο το μυαλό θα τα καταφερουμε.Ψαξιμο πολυ,ρωταμε,υπομονη,δουλεια,τα ματια μας ανοιχτα κ τουμπεκι ψιλοκομενο γτ ειμαστε σε ξενη χωρα κ στο τελος ολα θα ειναι μια γλυκια αναμνηση.Ο Ελληνας είναι θεριο ανημερο οπως έλεγε ένας.

Δημοσ.

Όσο για τα "1,2,3" σου κατά την άποψη μου είναι γενικόλογα.. κανένας δεν μπορεί να στα διαψεύσει ούτε να στα επιβεβαιώσει .. σε βρίσκω λίγο ρομαντικό και δεν βλέπω να την έψαξες εντελώς.. δεν ξέρω φοβάμαι πως θα απογοητευθείς.. μακάρι να κάνω λάθος.

Δημοσ.

Όσο για τα "1,2,3" σου κατά την άποψη μου είναι γενικόλογα.. κανένας δεν μπορεί να στα διαψεύσει ούτε να στα επιβεβαιώσει .. σε βρίσκω λίγο ρομαντικό και δεν βλέπω να την έψαξες εντελώς.. δεν ξέρω φοβάμαι πως θα απογοητευθείς.. μακάρι να κάνω λάθος.

Πλακα πλακα ομως,μερικοι ρομαντικοι τα καταφερνουν.Προσωπικα δεν θα επερνα τετοιο ρισκο οπως τα περιγραφει ο φιλος αλλα ποτε δεν ξερεις

Δημοσ.

Γι αυτο γραφω διορθωστε με οσοι ζειτε εκει.Εσυ ζεις εκει? Ειμαι ρομαντικος ναι.Και απελπισμενος.

Καλυτερα να φαω τα μουτρα μου κ να γυρισω πισω παρα να φτασω 40 ετων κ να λεω 'αν πηγαινα στην αγγλια..'

Δημοσ.

Τέλος προτείνω να πιαστείς από τον φίλο της φίλης σου για να σε βοηθήσει η από την εκεί ελληνική κοινότητα.. γιατί εταιρία marketing που απαντάει σε νέους χωρίς προσόντα (πτυχίο οικονομικών η έστω σπουδές σχετικές) είναι απλά γραφειάκια face το face που ξεγελάνε..

θα σε περάσουν από κανονικότατη συνέντευξη-εις θα είναι όλοι κουστουμαρισμένοι formal συμπεριφορές τα γραφεία στην τσίτα..

αλλα ουσιαστικά για να πιάσεις την δουλειά που σου υπόσχονται (που συνήθως το δόλωμα είναι μια διοικητική θέση) θα πρέπει να πουλάς για κανένα χρόνο πιστωτικές κάρτες συνδέσεις τηλεφώνων κτλ στους δρόμους και στα σπίτια (πλασιέ.. ) μετά όταν το κανεις αυτό να μάθεις στους νέους σαν εσένα πως να το κάνουν (ενώ παράλληλα και εσύ θα συνεχίσεις να πουλάς μιας και δεν θα πληρώνεσαι θα έχεις μονο προμήθεια από τις πωλήσεις σου ) ..

και αφού τα κανεις όλα αυτά και ενώ έχεις στάνταρ υψηλές επιδόσεις (δύσκολο έως απίθανο) τότε ίσως να πάρεις την θέση που υπόσχονταν στην αγγελία η μια παρόμοια.. την όλη διαδικασία θα την ονομάσουν training...

EDIT: Έχω πάει αγγλία δεν ζω έχω ζήσει σε άλλες χώρες όμως όπως γερμανία.. τώρα είμαι στην γλυκιά πατρίδα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...