papajo_r Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Papajo διάβασα ότι δεν έχεις ζήσει αγγλία αλλά έγραψες τόσα που θεώρησα ότι ίσως δούλεψες εκεί κάποτε.Τώρα αν αυτα που έγραψες τα άκουσες κάπου, προσωπικα δεν μπορώ να τα πάρω της μετρητοίς(χωρίς παρεξήγηση) .Πχ ο Τοξοβολος και ο Apoll που δουλεύουν εκεί, γράφουν ότι αν αξίζεις προχωράς και χωρίς πτυχίο(ανάλογα το επαγγελμα βέβαια) Τώρα απαντήσεις του τύπου "Η Αγγλία θα γίνει στην ελλάδα,θα φας λα μούτρα σου" εμένα δε μου λένε τίποτα.Πρόκειται για απόφαση ζωής και καλύτερα να ακούμε όσους εργάζονται εκεί Τι θα πει "αν αξίζεις" αυτή η δήλωση ακούγεται ωραία στα αφτιά και μπορεί να συμφωνήσει ο καθένας.. εγώ όμως δεν μπορώ να συναινέσω σε γενικολογίες... του τύπου ο καλός πάει μπροστά ο κακός πάει πίσω... (ειδικά όταν κάποιο παιδί μου ζητάει -όχι προσωπικά αλλα δεν έχει να λέει- να του δώσω την άποψη μου για κάτι που ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ) και στην ελλάδα αν αξίζεις προχωράς.. λέει αυτό κάτι? Απλά είμαι ρεαλιστής και πιστεύω η γνώση μου για τον κόσμο (χωρίς να υπονοώ ότι είμαι κάποιος υπέρσοφος άνθρωπος ισα ισα νέος είμαι ακόμη) και οι εμπειρίες μου δεν μου επιτρέπουν να συμφωνώ με τέτοια πράγματα... Δεν έχω δουλέψει λονδίνο αλλα το λονδίνο δεν είναι μια ζούγκλα σαν καμια άλλη.. έχω δουλέψει σε κάμποσες δουλειές σε ευρωπαϊκές χώρες και γενικά ασχολούμαι με τα οικονομικά (σαν χόμπι δεν είναι η επιστήμη μου μεν αλλα ασχολούμαι με σοβαρό τρόπο και με μέθοδο και πιστεύω ότι έχω τις προσλαμβάνουσες για να μπορώ να ασχοληθώ με τέτοιο τρόπο. ) μετά το άλλο που έβαλες στα "αυτάκια" δεν ήταν δικό μου σχόλιο... την έκφραση "θα φας τα μούτρα σου " την ανέφερα αλλα όχι έτσι όπως την τοποθετείς εσύ, παίρνει εντελώς άλλο νόημα..
not87not Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Καταρχας το "Η Αγγλία θα γίνει στην ελλάδα,θα φας τα μούτρα σου" δε πηγαινε σε σενα,πηγαινε σε ολους οσους(και ειναι πολλοι) που γραφουν την γνωμη τους χωρις να εχουν πειρα σ'ενα θεμα.Εχω πεσει σε διαφορες συζητησεις σε αλλα φορουμ οπου ο καθενας ελεγε τα δικα του κ παιδια που δουλευουν στο εξωτερικο να προσπαθουν να εξηγησουν τα ανεξηγητα.Δηλαδη,καλο ειναι να γραφουμε οταν εχουμε εμπειρια σε ενα θεμα.Στην προκειμενη περιπτωση η γνωμη αυτουνου που ζει και εργαζεται στο Λονδινο ειναι η μονη που προσωπικα θεωρω αποδεκτη.Το αν αξιζεις θα πας μπροστα ναι το πιστευω γιατι μου το ειπαν δυο ατομα στο φορουμ και εργαζονται εκει,οπως και μερικοι γνωστοι μου που εργαζονται εκει.Τωρα για να το διαπιστωσω πρεπει να παω αλλα η γνωμη τους πρεπει πολυ πιο πολυ απο καποιον που δε δουλεψε εκει.Νομιζω γινομαι αντιληπτος.Τελος παντων το θεμα ειναι να βοηθηθει ο elias23 γιατι εγω σε μερικεσ μερες φευγω,τα εχω ολα προγραμματισμενα εισητηρια,τι πρεπει να κανω και τα λοιπα.Καθε γνωμη βεβαια ειναι καλοδεχουμενη ασχετως αν συμφωνω ή οχι και σ'ευχαριστω που εχεις εντονο ενδιαφερον στη συζητηση.
Apoll Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Θα συμφωνήσω με τον not87not Στο εξωτερικό αν αξίζει κάποιος, προχωρά ανεξάρτητα αν έχει πτυχείο. Χαρακτηριστικά δουλεύω θς προγραμματιστής και δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε να βρω εργασία, και με λεφτά πολύ πιο καλά από πολλούς που ξέρω που δουλεύουν στον χώρο με πτυχείο. Ακόμα και συναδέλφους στην ίδια εταιρία με περισσότερα χρόνια σε αυτή. Χαρακτηριστικά, οικειοθελώς μπήκα στις εξόδους από την προηγούμενη εταιρία που ήμουν μιάς και πήγαινε για φούντο τον Ιανουάριο. Πολλοί απόρησαν με την κίνησή μου, ιδίως στο τμήμα, για πολλούς λόγους. Παρόλα αυτά, μέσα σε μία εβδομάδα που ήμουν άνεργος, βρήκα δουλειά και ξεκίνησα σε άλλη εταιρία με πιο καλές προοπτικές. Σε συζητήση που είχα με τους νέους συναδέλφους που ήταν υπεύθυνοι και για την αξιολόγηση, ήμουν με τεράστια διαφορά καλύτερος από πολλούς άλλους που έκανα αιτήσεις (30 τον αριθμό) που είχαν πτυχεία, και ο μόνος που πέρασα τις πρακτικές εξετάσεις που είχαν. Και δεν είναι μονο αυτή η δουλειά, αλλά και οι προηγούμενες τρεις, μαζί με τις διάφορες συνεντεύξεις και προσωπικές εμπειρίες με συναδέλφους την τελευταία δεκαετία που είμαι εδώ. Η Ελλάδα είναι η εξαίρεση του κανόνα. Στο εξωτερικό η εκάστοτε εταιρία θέλει στελέχη που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και δεν κοιτούν αόριστα χαρτιά που καθένας μπορεί να πάρει. Γι αυτό εδώ η ανεργία στους πτυχειούχους είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Και ας μου πει κάποιος τί μοίρα έχει στην Ελλάδα κάποιος με απολυτήριο ΤΕΛ (1994).
Toufas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Αν και ειμαι σε καθαρα τεχνικο και εμπειρικο τομεα, συμφωνω σε ολα μαζι σου Apoll
elias23 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 συμφωνω σε ολα μαζι σου Apoll Toufas not87not
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 ειναι δυνατον η αγγλια να γινει σαν την ελλαδα?η αγγλια ειναι απο τις ισχυροτερες χωρες του κοσμου,ειναι οργανωμενη,με υποδομες και κυριως με βαρια βιομηχανια.εχει δηλαδη τη δυνατοτητα μετα απο μια κριση(φυσιολογικο να υπαρχει μια κριση καθε μερικα χρονια) να ανακαμψει γρηγορα.το ιδιο ισχυει και για τις ηπα.τωρα αν τη συγκρινεις με την ελλαδα που ετοιμαζεται για πτωχευση τοτε τι να πω.. Ναι, ειναι δυνατον. Βασικα εκεινο που ο μεσος (sic) ανθρωπος δεν γνωριζει -heck, ουτε οι Αγγλοι το αντιλαμβανονται καλα-καλα!- ειναι πως η Great Britain ζει σημερα χαρη στον πλουτο, που πολυχρονα αρμεγε [η σωστη λεξη ακριβως αυτη!] απο την εκμεταλλευση αλλων => αποικιες (Ινδια) κ.λπ. Ομως αυτο, δε μπορει να διαρκεσει για παντα..ειναι σαν μια grande κληρονομια, στα χερια κακοδιαχειριστη απογονου: σε βαθος χρονου θα χαθει εστω σιγα-σιγα.
elias23 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 απάντηση σε τίποτα από αυτά που ρωταω εδοσεσ ?????
elias23 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Και όμως τα κατάφερα !!!! Εχω τη δουλεια μου το σπιτι μου και ζω αξιοπρεπώς. στο Λονδίνο
totem_lost Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 elias23 από περιέργια, γιατί οπωσδήποτε Αγγλία; Από προσωπική εμπειρία και από φίλους που ζούνε στο Λονδίνο ξέρω οτι έχει τεράστειο ανταγωνισμό και κόστος ζωής. Εγώ δουλεύω στην Ολλανδία (χωρίς να είμαι αναγκασμένη να μιλάω τη γλώσσα) και τα έξοδα μου είναι πολύ μικρότερα. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο πμ για περισσότερες πληροφορίες! Βασικα εκεινο που ο μεσος (sic) ανθρωπος δεν γνωριζει -heck, ουτε οι Αγγλοι το αντιλαμβανονται καλα-καλα!- ειναι πως η Great Britain ζει σημερα χαρη στον πλουτο, που πολυχρονα αρμεγε [η σωστη λεξη ακριβως αυτη!] απο την εκμεταλλευση αλλων => αποικιες (Ινδια) κ.λπ. Ομως αυτο, δε μπορει να διαρκεσει για παντα..ειναι σαν μια grande κληρονομια, στα χερια κακοδιαχειριστη απογονου: σε βαθος χρονου θα χαθει εστω σιγα-σιγα. Πολύ μεγάλη αλήθεια, όπως και για πολλές άλλες ευρωπαικές χώρες, με την διαφορά όμως οτι δεν είναι κακοδιαχειριστές!
liakos18 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Και όμως τα κατάφερα !!!! Εχω τη δουλεια μου το σπιτι μου και ζω αξιοπρεπώς. στο Λονδίνο Μπράβο ρε! Κάποια στιγμή γράψε μας και λεπτομέρειες αν μπορείς!
elias23 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 "elias23"]Ευχαριστώ... Καθόλου ... Οχι στο λονδινο,, την πρωτη μου μερα τη Βρήκα απεναντι απο το χοστελ που ειχα κλεισι για 20 μερεσ ,,,, και έπιασα δουλειά την 4 μέρα ,, μετά νοικιασα σπίτι ,,,η δουλειά μου cashier in a supermarket Sent from my iPhone using Insomnia
12mats Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 "elias23"]Ευχαριστώ... Καθόλου ... Οχι στο λονδινο,, την πρωτη μου μερα τη Βρήκα απεναντι απο το χοστελ που ειχα κλεισι για 20 μερεσ ,,,, και έπιασα δουλειά την 4 μέρα ,, μετά νοικιασα σπίτι ,,,η δουλειά μου cashier in a supermarket Sent from my iPhone using Insomnia φιλε μου αρχικα μπραβο σου για το μεγαλο βημα που εκανες στη ζωη σου.... ειμαστε στην ιδια ηλικια και χαιρομαι που υπαρχουν ακομα νεοι ανθρωποι στη σημερινη εποχοι που παιρνουν τη ζωη στα χερια τους!εχω τοσους φιλους που αντι να κανουν κατι καθονται και κλαιγονται ολοι μερα οτι δεν βρισκουν δουλεια οταν τους λεω να κοιταξουν και εξω(τουλαχιστον να προσπαθησουν)αρχιζουν οι δικαιολογιες του τυπου που να παω και ειναι δυσκολα κτλ.επειδη σκεφτομαι ακριβως οπως εσυ να φυγω σε λιγο καιρο για λονδινο απλα θελω λιγο καιρο να τελειωσω το τει μου!μπορεις να μου δωσεις καποιες πληροφοριες? 1)πως ηταν τα πραγματα το πρωτο καιρο που πηγες εκει? 2)πως σε αντιμετωπισε η κοινωνια του λονδινου? 3)ειχες καποιον εκει να σε βοηθησει? 4)εχεις νοικιασει σπιτι μονος σου? 5)στρατο εχεις παει?(σημαντικο για εμενα αρκετα αλλα ειναι 8 μηνες απο τι ζωη μου ) ευχαριστω.
Star_Light Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 φιλε μου αρχικα μπραβο σου για το μεγαλο βημα που εκανες στη ζωη σου.... ειμαστε στην ιδια ηλικια και χαιρομαι που υπαρχουν ακομα νεοι ανθρωποι στη σημερινη εποχοι που παιρνουν τη ζωη στα χερια τους!εχω τοσους φιλους που αντι να κανουν κατι καθονται και κλαιγονται ολοι μερα οτι δεν βρισκουν δουλεια οταν τους λεω να κοιταξουν και εξω(τουλαχιστον να προσπαθησουν)αρχιζουν οι δικαιολογιες του τυπου που να παω και ειναι δυσκολα κτλ. επειδη σκεφτομαι ακριβως οπως εσυ να φυγω σε λιγο καιρο για λονδινο απλα θελω λιγο καιρο να τελειωσω το τει μου!μπορεις να μου δωσεις καποιες πληροφοριες? 1)πως ηταν τα πραγματα το πρωτο καιρο που πηγες εκει? 2)πως σε αντιμετωπισε η κοινωνια του λονδινου? 3)ειχες καποιον εκει να σε βοηθησει? 4)εχεις νοικιασει σπιτι μονος σου? 5)στρατο εχεις παει?(σημαντικο για εμενα αρκετα αλλα ειναι 8 μηνες απο τι ζωη μου ) ευχαριστω. ε φιλε αυτοι φτιαχνονται με την γκρίνια δεν γκρινιάζουν τυχαία !!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα