stathis80 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 παιδια εχω το εξης προβλημα σε μηχανημα φιλου που επεσε στα χερια μου. Γινονται τυχαια shutdowns ( οχι restarts) που δεν μπορω να καταλαβω ξεκαθαρα που οφειλοντε. Το pc αποτελειται απο εναν cpu pentium 4 830 HT, motherboard ibm thinkcentre a50 (chipset intel 865g) , 2X256 ddr1 και 1X512 noname και ενα τροφοδοτικο αγνωστων στοιχειων στα 400w. Εχω κανει τα παρακατω : - Ελεγχο στις θερμοκρασιες.Αρχικα το κουτι ειχε 78c στον επεξεργαστη, 55c στο συστημα και 48 στον σκληρο. Καθαρισα την ψυκτρα του επεξεργαστη που ηταν σε αθλια κατασταση απο σκονη και τσουρουφλαγε,περασα νεα θερμοαγωγιμη παστα και επιασα με δετηκα τα καλωδια.Μαλιστα εβαλα και ενα φανακι 3.5αρι στο πισω μερος του κουτιου.Η διαφορα απο πλευρας θερμοκρασιων ηταν θεαματικη αγγιζοντας τα θερμα μερη του συστήματος, αλλα ο επεξεργαστης κολλημενος στα 78c (βαση hwmonitor) ,αν και η ψυκτρα ειναι κρυα. -Δοκιμασα ενα προς ενα τα dimms ετσι ωστε να βρω τυχον προβληματικο αλλα το προβλημα το παρουσιασαν ολα. Μετα απο memtest 2μιση ωρων πηρα μηδενικα σφαλματα. Μπλε οθονες δεν δινει και το προβλημα δεν παρουσιαζεται οταν ειμαι στο bios,κατα την διαρκεια φορματ,κατα τα διαγνωστηκα μνημης και δισκων.Εμφανιζεται ομως οταν δουλευω με windows (ειτε safe ειτε κανονικα),ειτε knopixx live cd ακομη και σε idle μετα απο λιγα λεπτα.
SPANK Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Προτείνω να δοκιμάσεις αλλο τροφοδοτικό μήπως αυτο ειναι στα τελευταία του
stathis80 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Ξερω κι εγω, πιστευω δεν θα το εκανε σε κατασταση idle. Θα ξετρυπωσω κανενα μπας και δω φως. Αλλη ιδεα spank μηπως και γλιτωσω το ψαξιμο?
filip123go Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Το κάνει, είτε είσαι συνδεδεμένος στο ιντερνετ, είτε όχι...?
stathis80 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Το κάνει, είτε είσαι συνδεδεμένος στο ιντερνετ, είτε όχι...? ακριβως!!! Επισης απεκλεισα και το ενδεχομενο virus.
stathis80 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Εγινε δοκιμη με αλλο τροφοδοτικο, στα 400W αλλα και παλι δεν βλεπω βελτιωση. Το Pc σβηνει κατα την λειτουργια τυχεων διεργασιων. Ελεγξα και οπτικα τα capacitors της μητρικης και ειναι οκ. Καμμια ιδεα?
billst21 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 μία φορά μου είχε τύχει εμένα και ήταν η μητρική και δεν φαινόταν από πουθενά
stathis80 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δεν δοκιμάζεις και μια κάρτα γραφικών εχει intergrated ..... να βαλω μια pci που εχω καβατζα ή να ψαχτω για AGP??
stathis80 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 pci και agp καρτες γραφικων δοκιμαστηκαν........τζιφος κανενα αποτελέσμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.