Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λιγο πριν πατησω το confirm της paypal

για αγορα προιοντος απο το ebay.gr (o seller ειναι απο UK) αξιας 9.99GBP+3.99GBP=13,98GBP

ειδα οτι στην paypal με χρεωνει 16,30euro αντι για 15.87euro

γιατι?

Παιρνει καποιο ποσοστο και η paypal και δεν το ξερω?

Αν και η διαφορα στην τιμη δεν ειναι φοβερη,

δεν παει να πει οτι θα πατησω το Ok στα τυφλα..

Δημοσ.

H Paypal έχει τις δικές της ισοτιμίες για την μετατροπή από ένα συνάλλαγμα σε άλλο.

Αν χρησιμοποιείς έναν άλλο currency converter όπως:

http://www.xe.com/ucc/

τότε θα υπάρχουν αποκλίσεις (όπως εύστοχα παρατήρησες).

Συνήθως η διαφορά είναι μικρή (περίπου 2 ΕΥΡΩ ανά 100 ΕΥΡΩ)

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της αγοράς και πώλησης συναλλάγματος.

Π.χ. αν πας και μετατρέψεις 1 ΕΥΡΩ σε Λίρες Αγγλίας θα μετατραπεί σε ένα Χ ποσό

Αν τώρα πας να μετατρέψεις αυτό το Χ ποσό πίσω σε ΕΥΡΩ δεν θα πάρεις 1 ΕΥΡΩ αλλά λιγότερο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν θες να αγοράσεις κάτι σε λίρες και έχεις ευρώ, δεν θα πας

"να μεταφράσεις" τις λίρες σε ευρώ. Έσυ θα πρέπει να βάζεις το ποσό σε ΕΥΡΩ στον converter

και να το μετατρέψεις σε λίρες. Μετά από κάποιες δοκιμές θα το πετύχεις (αν και καθόλου κομψο μπορώ

να πώ).

Τέλος, για να δώσω λύση στο ερώτημα σου, οι ισοτιμίες της Paypal μπορείς να τις δεις ακολουθώντας

αυτές τις οδηγίες:

https://www.paypal.com/helpcenter/main.jsp;jsessionid=dnvGLGSCmWlYPqDRhRSPNf42ndMt9v84M94SVStn3ynZWYPD73RF!66163787?t=solutionTab&solutionId=12900&cmd=_help

Το δοκίμασα και ιδού τα αποτελέσματα (με μικρές στρογγυλοποιήσεις):

Paypal:

1.00 EUR --> 0.86 GBP

0.86 GBP --> 0.95 EUR < 1 EUR (αυτό που έλεγα πιο πάνω)

ΧΕ:

1.00 EUR --> 0.88 GBP

0.88 GBP --> 1.00 EUR

Νομίζω ότι υπερκάλυψα το ερώτημα σου.

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.

Δημοσ.

Στον λογαριασμό σου στο Paypal βάλε να γίνεται η μετατροπή απευθείας από την τράπεζα (ψάξε στα settings και θα το βρεις). Η μετατροπή γίνεται με τις ισοτιμίες τις τράπεζας (η οποία χρεώνει ένα ελάχιστο ποσό για αυτή τη μετατροπή. Κι από εδώ να τα φάνε τα λαμόγια).

Δημοσ.

Ε κατσε, αν ειναι να χρεωνομαι για την μετατροπη μεσω τραπεζας γιατι μου το προτεινεις?

Ή κατι δεν καταλαβα?

Δημοσ.

Είναι νόμος, πληρώνεις πάντα με το νόμισμα του πωλητή και όποια μετατροπή συναλλάγματος την αφήνεις στην τράπεζα σου έτσι ώστε να χρεωθείς το ελάχιστο δυνατό.

Το ίδιο ισχύει και για site όπως amazon, asos κτλ που έχεις επιλογή για το τι νόμισμα θα χρεωθείς.Αφήνεις ως νόμισμα τις λίρες γιατί αν βάλεις euro σε τσιμπάνε, ειδικά το asos αν και έχει καταπληκτικές τιμές το ξεφτιλίζει στην μετατροπή.

Δημοσ.

Αυτο το ορίζεις μέσα στον λογαριασμό του paypal η οταν πας να κάνεις την αγορά ? ρωτάω επειδή σε καμία ώρα θα παραγείλω απο αγγλία amazon ενα αρκετά μεγάλο ποσόν

Δημοσ.

Προφανώς, για να γίνει η μετατροπή από την τράπεζα θα πρέπει να έχεις συνδεδεμένο λογαριασμό ή κάρτα στο Paypal.

Δεν γνωρίζω επί του θέματος επειδή δεν εμπιστεύομαι την Paypal να βάζει χέρι στον λογαριασμό μου.

Ούτε είχα, έχω και θα έχω ποτέ πιστωτική. Την Paypal γεμίζω με εμβάσματα αλλά αν είναι να γλιτώνουμε

ορισμένα χρήματα από τις μετατροπές ίσως να ανοίξω ένα λογαριασμό αποκλειστικά για την Paypal

και να θέσω τις μετατροπές συναλλάγματος να τις αναλάβει η τράπεζα.

Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος πως γίνεται την ισοτιμία να την αναλάβει η τράπεζα (που είναι σαφώς ευνοϊκότερη)

με συνδεδεμένο λογαριασμό και αν γίνεται το ίδιο και με συνδεδεμένη κάρτα?

Δημοσ.

Εγώ το εχω συνδεδεμένο με prepaid card

Αυτό είναι το πιο λογικό και το πιο συνηθισμένο. :-)

Σε χρεώνει για να την φορτώσεις? Και αν ναι πόσο?

Δημοσ.

Όσα χρήματα και να βάλεις σου κρατάνε 1 euro

Με το έμβασμα βγαίνει πιο φθηνά η φόρτωση στο 0.50 euro.

Άρα συμφέρει περισσότερο έτσι και φαντάζομαι αν συνδέσεις

τον λογαριασμό σου στο Paypal δεν θα έχεις καν έξοδα.

Αλλά φεύγουμε από το θέμα μας.

Κανείς να μας πει πως μπορεί να γίνει (αν γίνεται) η μετατροπή συναλλάγματος

συνδεδεμένου λογαριασμού μέσω τράπεζας και όχι μέσω Paypal?

Ποιες είναι οι ρυθμίσεις στο Paypal για να γίνει αυτό?

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λιγο πριν πατησω το confirm της paypal

για αγορα προιοντος απο το ebay.gr (o seller ειναι απο UK) αξιας 9.99GBP+3.99GBP=13,98GBP

ειδα οτι στην paypal με χρεωνει 16,30euro αντι για 15.87euro

γιατι?

Παιρνει καποιο ποσοστο και η paypal και δεν το ξερω?

Αν και η διαφορα στην τιμη δεν ειναι φοβερη,

δεν παει να πει οτι θα πατησω το Ok στα τυφλα..

Τελικά το έψαξα παραπάνω και φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η Paypal χρεώνει

την μετατροπή συναλλάγματος με 2.5% προμήθεια! Αλλά δεν το λεει φανερά...

Απλά πέρνει την τρέχουσα ισοτιμία και την αυξάνει κατά 2.5% και σου την πασάρει!

Φυσικά και οι τράπεζες πέρνουν προμήθεια για την αλλαγή συναλλάγματος αλλά από ότι

έψαξα είναι γύρω στο 1%.

Επίσης για πωλήσεις η Paypal σε ξεσκίζει. Σου κρατάει το 3.9%(!) ως προμήθεια επί των πωλήσεων!

(Περισσότερα εδώ) https://www.paypal.com/gr/cgi-bin/webscr?cmd=_display-receiving-fees-outside&countries=

Επίσης αν πουλάς μέσω e-bay σε χρεώνει 10% επί των πωλήσεων χωρίς όμως να πληρώνεις

τις προμήθειες τις Paypal (τα κανονίζουν αυτοί).

Συμπέρασμα καλώς ή κακώς πρέπει και αυτοί να βγάλουν το κέρδος τους.

Ωστόσο πιστεύω οι χρεώσεις αν και φαίνονται μικρές δεν είναι και τόσο μικρές σε τελική ανάλυση.

Χρεώνουν όλους μας από κάτι ψιλά και βγάζουν εκατομμύρια!

Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε ποιες είναι οι χρεώσεις!

Ο καθένας ας κανονίσει την πορεία του!

Επεξ/σία από Ependytis
Δημοσ.

αντι για εμβασματα και prepaid φτιαχνετε εναν λογαριασμο σε μια τραπεζα και σας δεινουν μια χρεωστικη(not prepaid) visa.βαζεις βγαζεις λεφτα και δεν χρεωνεσαι ουτε 0.50-1ε.Υπαρχουν μερικες τραπεζες-ξερω για κυπρου+citibank- που δεχονται καταθεση αμμεσα σε μερικα atm(αν π.χ. δεν εχεις λεφτα και θες να βαλεις το βραδυ)

οι prepaid δεν εχω καταλαβει ακομη για ποιο λογο τις χρησιμοποιουν αφου μπορουν να ανοιξουν εναν λογαριασμο.καπου διαβαζα οτι υπαρχουν ανωνυμες prepaid οποτε εκει αλλαζει το θεμα

----------------------

για ισοτιμιες ebay

http://www.insomnia.gr/topic/165639-paypal/page__view__findpost__p__4004776

http://www.insomnia.gr/topic/165639-paypal/page__view__findpost__p__4009995

Δημοσ.

Εγω εχω χρεωστικη 1|2|3 της alpha bank και με αυτην εχω συνδεσει τον paypal λογαριασμο μου.

Τελικα να σας ενημερωσω σε ευρω τι πληρωσα για 2 αγορες απο το ebay.co.uk, απο διαφορετικους sellers.

16,30e+11.60e = 27,90e

Αυτες οι τιμες ειναι οπως μου ηρθαν στο email απο paypal ως receipt.

Ομως βλεποντας στο web-banking εχω χρεωση 17,60e+12,53 = 30,13e

Συνολικη διαφορα 2,23e

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...