Bloodrage Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Βλεπω ενα συγκριτικο στο anandtech και αν το θεωρισουμε αξιοπιστο ο 1090 ειναι μπροστα στα x264 HD Encode Test και POV-Ray 3.7 beta 23 τα οποια δεν τα καταλαβαινω τι ειναι αλλα γενικοτερα στα υπολοιπα ο 2500κ ειναι αρκετα μπροστα και αναρωτιεμαι γιατι θελω να αναβαθμισω το παλιο C2D E6300 που εχω και οι προτασεις σου με 1090 με βαλανε σε σκεψεις. http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=288
rafail1994 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δεν μου φαίνεται και πολύ αξιόπιστο. Η διαφορές που δείχνει αυτό το συγκριτικό είναι αρκετά μεγάλες που στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο πολλές . Αν δεις στο internet review κάτσεις τα διαβάσεις και βγάλεις μόνος σου τα συγκριτικά (ανάλογα με το site) θα δεις ότι μιλάμε για μια διαφορά της τάξεων του 10% με 25% το πολύ και αυτό επειδή τα περισσότερα προγράμματα ,παιχνίδια δεν αξιοποιούν τους πύρινες .Έχω κάνει μια σύγκριση με έναν φίλο τον 1090Τ με τον 2500Κ και όπως είπα η διαφορές ήταν μικρές που ο χρηστής δεν της καταλάβαινε καθόλου. Για μένα η καλύτερη λύση αυτήν την στιγμή είναι ο amd 1090t με μια μητρική με amd3+ soscket. Οι sandy bridge για μένα είναι μπροστά σε κατανάλωση, θερμοκρασίες, μεγάλο overclock και λίγο ποιο καλό chipset σε σχέση με το amd3 της amd. Τώρα εσύ θα επιλέξεις τι θα πάρεις , εγώ σου είπα την άποψη μου
Bloodrage Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δεν μου φαίνεται και πολύ αξιόπιστο. Η διαφορές που δείχνει αυτό το συγκριτικό είναι αρκετά μεγάλες που στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο πολλές . Αν δεις στο internet review κάτσεις τα διαβάσεις και βγάλεις μόνος σου τα συγκριτικά (ανάλογα με το site) θα δεις ότι μιλάμε για μια διαφορά της τάξεων του 10% με 25% το πολύ και αυτό επειδή τα περισσότερα προγράμματα ,παιχνίδια δεν αξιοποιούν τους πύρινες .Έχω κάνει μια σύγκριση με έναν φίλο τον 1090Τ με τον 2500Κ και όπως είπα η διαφορές ήταν μικρές που ο χρηστής δεν της καταλάβαινε καθόλου. Για μένα η καλύτερη λύση αυτήν την στιγμή είναι ο amd 1090t με μια μητρική με amd3+ soscket. Οι sandy bridge για μένα είναι μπροστά σε κατανάλωση, θερμοκρασίες, μεγάλο overclock και λίγο ποιο καλό chipset σε σχέση με το amd3 της amd. Θα ηθελα να τεκμηριωσεις το γιατι δεν βρισκεις το anandtech ''και πολύ αξιόπιστο'' ενημερωτικα για να ξερουμε να μην το διαβαζουμε. Γιατι στην πραγματικοτητα οι διαφορες δεν ειναι τοσο μεγαλες ? Εχεις προσφατα λινκ? Τα συγκριτικα αναλογα με το site πως τα βγαζεις μονος σου με το μυαλο σου? Οταν λες οτι οι πυρηνες δεν αξιοποιουνται πιος ο λογος τοτε να αγορασεις χ6 αφου εχει 10%-25% διαφορα σε επιδοσεις οπως λες και δεν γνωριζουμε ποτε θα αξιοποιηθουν αυτοι οι εξτρα πυρηνες. Οταν δεν θεωρεις αξιοπιστο ενα site που εχει μεγαλη επισκεψιμοτητα καθημερινα γιατι να θεωρησουμε εμεις αξιοπιστο το συγκριτικο που εκανε ο φιλος σου? Ακομη και αν ο χρηστης δεν καταλαβαινει τις διαφορες ΄΄καθολου΄΄ αυτες υπαρχουν και δεν συνηθιζουμε να προτεινουμε υποδεεστερα parts ειδικα οταν εχουν παρομοια τιμη ,σημαντικες διαφορες σε επιδοσεις και απευθυνονται σε high end pc . Με λιγα λογια παιζεις με τα λευτα των αλλων με αυτα που γραφεις και παραπλανεις τον κοσμο και προσπαθω να καταλαβω τι ωφελος εχεις απο ολο αυτο.
rafail1994 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Αν διαβάσεις από αλλά site στο internet review και βγάλεις συγκριτικά οχι με το μυαλό σου αλλά με τα αποτελέσματα που βγάζουν τα ιδία τα site θα δεις οτι το anandtech θα δείχνει λίγο ''φουσκωμένα '' μπορεί να είναι και η ιδέα μου .Οι επιπλέον πυρήνες θα αξιοποιηθούν στα επόμενα χρόνια ήδη υπάρχουν κάποια παιχνίδια η προγράμματα που χρησιμοποιούν 4 πυρήνες. Το συγκριτικό το έκανα μαζί με τον φίλο μου για να δούμε ποιες είναι η διαφορές ανάμεσα στους δυο επεξεργαστές δεν το έχουμε δημοσιεύσει πουθενά .Δηλαδή εσύ πιστεύεις οτι ο 2500Κ είναι πάνω απο 25% γρηγορότερος από τον 1090Τ. Δεν νομίζω να παραπλανώ κανέναν απλώς γράφω τα συμπεράσματα μου .Δεν μιλαω για high end pc αλλά για χρήση που κάνουν σχεδόν το περισσότερο ποσοστό (βλεπε internet,games,movies,winrar και αλλα ) .Αν δεις θέματα που παιδία θέλουν high end pc τους έχω προτείνει i7 2600
Bloodrage Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Αν διαβάσεις από αλλά site στο internet review και βγάλεις συγκριτικά οχι με το μυαλό σου αλλά με τα αποτελέσματα που βγάζουν τα ιδία τα site θα δεις οτι το anandtech θα δείχνει λίγο ''φουσκωμένα '' μπορεί να είναι και η ιδέα μου .Οι επιπλέον πυρήνες θα αξιοποιηθούν στα επόμενα χρόνια ήδη υπάρχουν κάποια παιχνίδια η προγράμματα που χρησιμοποιούν 4 πυρήνες. Το συγκριτικό το έκανα μαζί με τον φίλο μου για να δούμε ποιες είναι η διαφορές ανάμεσα στους δυο επεξεργαστές δεν το έχουμε δημοσιεύσει πουθενά .Δηλαδή εσύ πιστεύεις οτι ο 2500Κ είναι πάνω απο 25% γρηγορότερος από τον 1090Τ. Δεν νομίζω να παραπλανώ κανέναν απλώς γράφω τα συμπεράσματα μου .Δεν μιλαω για high end pc αλλά για χρήση που κάνουν σχεδόν το περισσότερο ποσοστό (βλεπε internet,games,movies,winrar και αλλα ) .Αν δεις θέματα που παιδία θέλουν high end pc τους έχω προτείνει i7 2600 Δεν πιστευω οτι ειναι πανω απο 25% ταχυτερος αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι σε gaming χρηση που ζηταει ο φιλος και με budget 1200Ε ειναι αποτυχια να παει σε αμ3 λογω επιδοσεων για 30Ε διαφορα , να προτεινεις αμ3 πλεον εχει νοημα οταν απευθυνεσαι σε πισι 300-800Ε μεχρι να δουμε τις επιδoσεις των bulldozer.
rafail1994 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Όχι αποτυχία δεν είναι να πάει σε amd3 και ο λόγος είναι ότι σε gaming τον μεγαλύτερο ρολό τον παίζει η κάρτα γραφικών και όχι ο επεξεργαστής οπότε και με έναν X4 955 από amd και έναν quad core από intel και μια δυνατή κάρτα γραφικών θα είχε σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα . Και για να κλίσουμε και την συζήτηση,ότι και από τα δυο να πάρει θα είναι πλήρως ικανοποιημένος. Η μια πλατφόρμα έχει τα θετικά του έχει και τα αρνητικά του.
FaRMaKhs Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Με 1200 γιουρα δεν υπαρχει λογος να μην παει σε intel λυση οχι οτι η πρασινη δεν ειναι οκ αλλα ετσι κουβεντα να γινεται Επισης η 6950 ειναι πολυ λιγη για τετοιο budget Γνωμη μου παντα
VasPolys Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Θα σου πρότεινα το haf-x λογω σκονης...δεν μαζευει τοσο πολυ.Για τις μνημες αν θελεις να κανεις oc λιγο παραπανω απο τους υπολοιπους θα προτεινα τις 1866 που εχεις βαλει...για μητρικη σιγουρα καποια Ζ68 αλλα αν σε ενδιαφερει καποια στιγμη crossfire ή sli θα πηγαινα σε αυτη γιατι ειναι απο τις λιγες που αυτη την στιγμη εχουν 16χ και στις δυο PCI. Αυτα απο εμενα.Καλοριζικο και οτι και να κανεις ενα PC με 1200 ευρα αυτη την στιγμη το μονο σιγουρο ειναι οτι θα πεταει και θα το ευχαριστηθείς σε οτι και να κανεις!Καλοριζικο!!!! EDIT: Το haf-x επισης εχει usb3 μπροστα το οποιο μετραει!!!!
Thanos1972 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Καποτε λεγαμε ποιος ο λογος να παρει καποιος τον q6600 που ειναι τετραπυρηνος ''τοτε'' οποιος τον εχει αυτον τον επεξεργαστη τωρα εκει γυρω στα 3 giga μια χαρα ειναι σημερα. οποτε που καταληγουμε? Ενταξει την 6950 δεν την λες και fail γιατι τι να την κανει πιο δυνατη καρτα?τι να παρει?6970 η 580??????? αφου οταν στο μελλον θα αρχισει να τα βρισκει σκουρα η 6950 το ιδιο θα παθουν και οι αλλες.
VasPolys Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Η 6950 ειναι το καλυτερο vfm αυτη την στιγμη!Με το bios σε 6970 ειναι ακομα καλυτερη πιστευω...
Gongor Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Καλοριζικο και οτι και να κανεις ενα PC με 1200 ευρα αυτη την στιγμη το μονο σιγουρο ειναι οτι θα πεταει και θα το ευχαριστηθείς σε οτι και να κανεις!Καλοριζικο!!!! Σε ευχαριστώ μαν! Βέβαια αρχίζω και τείνω προς την gtx 570 ... http://www.skroutz.gr/s/316059/Palit-GeForce-GTX570-1280MB-Sonic-Platinum.html (την συγκεκριμένη υλοποιήση!). Δεν νομίζω να υπάρξει πιθανότητα να καεί όπως συμβαίνει με τις reference της σειράς έτσι?... Btw πώς την βλέπετε?
Thanos1972 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Αμα κοιτας τιμες Pixmania υπολογισε αρκετα μεταφορικα.15 με 20 euros. Καλη και η 570,οχι δεν θα καει.
VasPolys Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Οι διαφορες σε καρτες τετοιου επιπεδου ειναι πολυ μικρες και σιγουρα δεν θα καταλαβεις σε κανονικο gaming οπως θελεις να κανεις μονο σε καποιο benchmark προγραμμα η μια εχει λιγοτερα frames απο την αλλη ε και?!?!?!?!?!διαβασε τα reviews και αποφασισε τι σου κανει εσενα!Προσωπικη αποψη επειδη εχω διαβασει υπερβολικα πολλα review και συγκριτικα θα πηγαινα σε 6950 για ξεκλειδωμα σε 6970 γιατι πιστευω οτι δεν αξιζει να δωσεις πανω απο 250 ευρω για μια καρτα γραφικων για να παιζεις σε μονη οθονη!Τωρα θα μου πεις το 50αρικο θα κανει την διαφορα....Οχι αλλα μπορεις να κανεις κατι αλλο με αυτο το 50αρικο οπως πχ Link ειναι λιγο πιο ακριβο απο ενα 50αρικο αλλα παραδειγμα δινω!!! Edit: Αν πας τελικα για την 570 μηπως θα επρεπε να πας σε λιγο μεγαλυτερο τροφοδοτικο Link???Οπως και να εχει να ειναι modular για καλυτερο cable managment....
FaRMaKhs Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Ειναι το PC gaming PC αν ναι τοτε πας 1α απ ολα στη δυνατοτερη καρτα που σηκωνει το βαλαντιο σου μετα πανε ολα τ αλλα Ναι σιγουρα η 6950 ειναι μια καρτα που θα κατσει καιρο σ ενα μηχανημα και οντως αξιζει για αγορα δεδομενου της τιμης της αλλα εδω το παλικαρι δεν εχει καποιο ιδιαιτερο περιορισμο(οικονομικο βεβαιος βεβαιος) Οποτε γιατι να μην παρει κατι καλυτερο. Κ μενα μου σκοτιζανε γυρω γυρω οταν επαιρνα την 285 αλλα βλεπεις μετα απο τοσο καιρο θα ηταν ακομα στο PC μου σαν main καρτα(αν δεν ειχε κατσει μια ευκαιριουλα) και δεν θα την αλλαζα γιατι πολυ απλα παιζει τα παντα οποτε τα 300Ε που ειχα σκασει ταχουν βγαλει τα λ7 τους 6970&570 ειναι εξαιρετες αγορες και οι 2 η 580??απαραδεκτη τιμη απλα ασχετου επιδοσεων τα ιδια ισχυουν και για τα μεγαλυτερα μοντελα και των 2 εταιριων Γνωμη μου οπως ειπα και ανωτερο παιρνεις τωρα οτι καλυτερο μπορεις και ειναι μεσα στο budget σου και γιαμενα αυτη τη στιγμη o 2500/600 και πρασινες καρτουλες ειναι πιο μπροστα,πολυ,λιγο δεν εχει σημασια απλα ειναι :Ρ
Gongor Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Μεγαλύτερο από το http://www.skroutz.gr/s/302018/Corsair-Gaming-Series-GS800.html ? Γιατί μάλλον αυτό θα επιλέξω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.