Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έβαλα τα linux Ubuntu 10 και δουλεύει τέλεια (από το laptop σας γράφω...). Άρα τώρα πρέπει να τα κάνω τα tests ή όχι;

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν έβαλα τα linux Ubuntu 10 και δουλεύει τέλεια (από το laptop σας γράφω...). Άρα τώρα πρέπει να τα κάνω τα tests ή όχι;

"Παιξε" λιγη ωρα για να δεις αν θα εμφανισει καποιο προβλημα (internet,κανενα παιχνιδακι κλπ).Tον σκληρο τον βλεπεις κανονικα? Μπορεις να διαβασεις αρχεια απ αυτον?

Δημοσ.

"Παιξε" λιγη ωρα για να δεις αν θα εμφανισει καποιο προβλημα (internet,κανενα παιχνιδακι κλπ).Tον σκληρο τον βλεπεις κανονικα? Μπορεις να διαβασεις αρχεια απ αυτον?

Δοκίμασα αυτά που λες και μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα, απλά επειδή είναι λίγο αργός που και που αργεί αλλά δεν με χαλάει καθόλου. Άμα γίνει κάτι θα σας πω...

• Moderators
Δημοσ.

Δοκίμασα αυτά που λες και μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα, απλά επειδή είναι λίγο αργός που και που αργεί αλλά δεν με χαλάει καθόλου. Άμα γίνει κάτι θα σας πω...

Αρα το pc φαινεται να ειναι λειτουργικο προς το παρον. Ψαχνεις να βρεις εαν υπαρχει καποιο hardware part υπευθυνο για το προβλημα που σου εμφανιζει οταν πας να κανεις εγκατασταση.

Για αρχη δοκιμασε με αλλο cd/usb να κανεις εγκατασταση τα windows.Μπορεις βεβαια να δοκιμασεις να κανεις εγκατασταση και το ubuntu μια και εισαι ηδη με το live cd του.Απο τη στιγμη που ακομα κανεις πειραματα με αυτον, δεν χανεις κατι να δοκιμασεις και μια linux διανομη.

Δημοσ.

Αρα το pc φαινεται να ειναι λειτουργικο προς το παρον. Ψαχνεις να βρεις εαν υπαρχει καποιο hardware part υπευθυνο για το προβλημα που σου εμφανιζει οταν πας να κανεις εγκατασταση.

Για αρχη δοκιμασε με αλλο cd/usb να κανεις εγκατασταση τα windows.Μπορεις βεβαια να δοκιμασεις να κανεις εγκατασταση και το ubuntu μια και εισαι ηδη με το live cd του.Απο τη στιγμη που ακομα κανεις πειραματα με αυτον, δεν χανεις κατι να δοκιμασεις και μια linux διανομη.

Ε? τι είναι live cd? εγώ μπήκα στο site τους κατέβασα τα linux τα έβαλα σε dvd και το έκανα εγκατάσταση στο pc...

• Moderators
Δημοσ.

Ε? τι είναι live cd? εγώ μπήκα στο site τους κατέβασα τα linux τα έβαλα σε dvd και το έκανα εγκατάσταση στο pc...

Eκανες κανονικη εγκατασταση?Ειχα την εντυπωση πως το ετρεχες απο το cd (live cd).Ακομα καλυτερα λοιπον, απο τη στιγμη που λειτουργει κανονικα, δεν εχεις αναγκη απο καποιο test.

Δημοσ.

Eκανες κανονικη εγκατασταση?Ειχα την εντυπωση πως το ετρεχες απο το cd (live cd).Ακομα καλυτερα λοιπον, απο τη στιγμη που λειτουργει κανονικα, δεν εχεις αναγκη απο καποιο test.

Α!!! τώρα κατάλαβα τι σημαίνει live cd... Όχι όχι έκανα κανονική εγκατάσταση και έσβησα τα win ...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μπλε οθόνη με κινέζικα γράμματα αμέσως μετά το σήμα των windows xp κατά την έναρξη. Yπολογιστής fujitsu siemens 8ετιας. Από το πλαίσιο μου είπαν θέλει άλλαγμα ο σκληρός.

Προσπάθησα μόνος να κάνω επιδιόρθωση των windows χωρίς καμιά επιτυχία,

Οπότε ακολούθησα πιστά τις οδηγίες σας, και βλέπω πως κι εμένα ο υπολογιστής δουλεύει μια χαρά με το ubuntu (το έκανα boot απο στικάκι).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν γίνεται να επιδιορθώσω τον υπολογιστή με τα windows xp, δηλαδή έχω χάσει όλα τα δεδομένα π[ου είχα? Να κάνω φόρματ με τα windows?

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν γίνεται να επιδιορθώσω τον υπολογιστή με τα windows xp, δηλαδή έχω χάσει όλα τα δεδομένα π[ου είχα? Να κάνω φόρματ με τα windows?

Οταν εκανες boot με το Ubuntu, "εβλεπες" τον σκληρο σου? Μπορουσες να διαβασεις τα αρχεια που σε ενδιαφερουν?

Οταν λες οτι απο το πλαισιο σου ειπαν πως χρειαζεται αλλαγη ο σκληρος. Τον εδωσες για ελεγχο? 

Δημοσ.

Ναι, όταν δεν μπόρεσα να επιδιορθώσω το πρόβλημα με repair των windows, τον πήγα στο πλαίσιο και τον άφησα για έλεγχο. Μετά από 2 μέρες μου είπαν πως ο σκληρός θέλει άλλαγμα και πως ούτε φορμάτ μπορούμε να κάνουμε καθώς είναι κατεστραμένος (σε ένα χαρτί που μου εδωσαν γράφει πως βρέθηκαν bad sectors στον σκληρό). Αυτήν την στιγμή σας γράφω από τον προβληματικό υπολογιστή με τα ubuntu. Μπορώ να πω πως τώρα δεν κολλάει και πως μου φαίνεται πως τρέχει καλύτερα...! Αλλά μετά από 10 χρόνια χρησιμοποιόντας windows, είμαι λίγο αδιάβαστος με το ubuntu, χάνω την μπάλα εδώ μέσα...Εφόσον το pc λειτουργεί με το ubuntu, σημαίνει πως ο σκληρός δεν έχει πρόβλημα?

Όσο αφορά τα αρχεία δεν τα βλέπω..ευτυχώς τα έχω κάνει back-up βέβαια...

Αλλά πρέπει να κατεβάσω κάποια προγράμματα ξανά. Έχει νόημα να κάνω φορματ στα windows xp? Το ψιλοφοβάμαι, γιατί έκανα παλιότερα και δεν είχα ούτε ήχο ούτε τίποτα...Καμιά συμβουλή?

Να προσθέσω ότι δεν εγκατέστησα ακόμα το ubuntu, το τρέχω από στικάκι...

• Moderators
Δημοσ.

Το οτι τρεχει με το Ubuntu δυστυχως δεν σημαινει πως ειναι οκ ο σκληρος. Και αυτο επειδη το ubuntu δεν "παταει" στον σκληρο του laptop (ειτε εαν το τρεχεις live ή το εχεις εγκατεστημενο στο usb stick). Εαν εχεις backup των αρχειων σου και την διαγνωση του πλαισιου πως ο σκληρος ειναι γι αλλαγμα, θα προτεινα να μην το προσπαθησεις το format γιατι πιθανοτατα θα ξοδεψεις αδικα το χρονο σου.

Εαν απο την αλλη θελεις να πιστοποιησεις πως ισχυει η διαγνωση των bad sectors, μπορεις να κανεις απο μονος σου διαγνωστικα τεστς στο σκληρο ή πιο χοντρικα να πας σε format/εγκατασταση των Windows και να δεις τι ψαρια θα πιασεις. Εαν πετυχει η εγκατασταση, δυστυχως και παλι, δεν σημαινει πως ο σκληρος σου ειναι οκ, αλλα οτι πιθανοτατα δεν "εκατσαν" (ακομα) τα δεδομενα σου σε καποιο bad sector.

Δημοσ.

Οπότε το μόνο που μου μένει είναι να συνεχίσω να εργάζομαι με το ubuntu?...

Aν κάνω φόρματ, μπορείτε να μου πείτε πως να σώσω τα drivers  για την κάρτα ήχου και γραφικών, καθώς τώρα συνειδητοποίησα πως δεν τα έχω σώσει. Αν το φόρματ δεν πετύχει, θα συνεχίσει μετά το ubuntu να λειτουργεί άψογα όπως τώρα (με εικόνα και ήχο ολα οκ), καθώς μάλλον θα αρχίσω οικονομίες για να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή και θέλω να βολευτώ με το ubuntu μέχρι τότε.

Επίσης μια τελευταία γνώμη, το ξέρω πως είναι καθαρά πόσο τραβάει η τσέπη σου, αλλά πιστεύετε πως αξίζει να αγοράσω καινούργιο σκληρό για έναν υπολογιστή 8 ετών, ή να αγοράσω έναν καινούργιο? Υπ'όψιν, πως τον υπολογιστή τον χρειάζομαι μόνο για να γράφω εργασίες και να έχω ιντερνετ, δεν έχω βαριά προγράμματα, ούτε παίζω παιχνίδια.

Δημοσ.

Έχεις λαπτοπ ή επιτραπέζιο?

Κοίταξε ο σκληρός που θα πάρεις είναι κάτι που μένει...δηλαδή και να τον πάρεις τώρα θα μπει στο επόμενο pc σου...

Τώρα πόσο ακόμα θα αντέξει ο υπολογιστής σου κανείς δεν ξέρει...

Μπορεί να κρατήσει άλλα 5 χρόνια μπορεί και 1...μπορεί να μην ''πεθάνει'' και πότε...

Για κατέβασε το HD Sentinel να δούμε την κατάσταση του σκληρού δίσκου...

Αν έχεις λαπτοπ πες μας ποιο ειναι...

Αν έχεις desktop πες μας από τι αποτελείται...

Αυτά για αρχή :)

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

μαγκιες καλησπερα παρόμοιο προβλημα πριν λιγες μερες ξέθαψα ενα λαπτοπ με win xp το εκανα φορματ φορεσα παλι xp κατεβασα pack 1,2,3 ξεχωριστα γιατι δεν κανει πλεον support λογο κατάργησης τους ενημερωσα drivers εβαλα και κατι προγραμματακια 3,4 απλα οχι τιποτα βαρύ και εκει που ολα ηταν καλα τσαπ μπλε οθονη κινεζικα γραμματα για ενα δυο δευτερολεπτα και επανεκκινηση αυτο το εργο παρα πολλες φορες......βλεπω κανονικα τον σκληρο διαβαζω αρχεια τρεχει cd συνδέομαι σε ιντερνετ αλλα ολα αυτα μεχρι να γινει παλι αυτο......ετρεξα πριν λιγο με cd το memtest 86x πρωτο τεστ κανενα προβλημα το αφησα να κανει και ενα δευτερο για σιγουρια το ιδιο κανενα προβλημα.....τι αλλο να κανω????

Δημοσ.

το blue screen που σου πεταει ειδες καθολου τι λεει και αν οχι μπορεις να κατεβασεις το blue screen viewer και να το τρεξεις για να δεις το code της μπλε οθονης και να το googlareis !! Αν παλι δεν προλαβαινεις ουτε αυτο να κανεις γιατι σου κανει blue screen μπες με f8 με safe mode για να δεις αμα θα στο κανει εκει... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...