gotham7878 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Hello Ασχολούμαι εδώ και χρονια με ζουμλα και τα καταφερνω καλα. Μου έχει καρφωθει όμως ότι για να φτιάξεις κάτι καλο πρέπει να ειναι custom. Είπα να μάθω το Dreamweaver. Μπορώ να φτιάξω με αυτο δυναμικά site η μόνο στατικά; Θα μπορούν Δηλαδή να γράφονται χρήστες κλπ; Απλά Ξέρετε τι με φοβίζει ; Βλέπω πχ το joomla έχει ένα κάρο αρχεία. Όταν λέω να φτιάξω custom site, θα πρέπει να τα φτιάξω τα αντίστοιχα αρχεία ένα ένα; Υ.Γ. Παλιά ασχολιομουν και με frontpage. Το Dreamweaver ειναι καλύτερο απο το frontpage?
CjVirus Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Hello Ασχολούμαι εδώ και χρονια με ζουμλα και τα καταφερνω καλα. Μου έχει καρφωθει όμως ότι για να φτιάξεις κάτι καλο πρέπει να ειναι custom. Είπα να μάθω το Dreamweaver. Μπορώ να φτιάξω με αυτο δυναμικά site η μόνο στατικά; Θα μπορούν Δηλαδή να γράφονται χρήστες κλπ; Απλά Ξέρετε τι με φοβίζει ; Βλέπω πχ το joomla έχει ένα κάρο αρχεία. Όταν λέω να φτιάξω custom site, θα πρέπει να τα φτιάξω τα αντίστοιχα αρχεία ένα ένα; Υ.Γ. Παλιά ασχολιομουν και με frontpage. Το Dreamweaver ειναι καλύτερο απο το frontpage? Φίλε μου είμαι στον χώρο της διαφήμισης 10 χρόνια και όλα σαν γραφίστας...τα 3 πρώτα από τα 10 ως web designer και αυτό που θα σου πω ισχύει (αν μου επιτρέπεις) στο έπακρο... Το ΚΑΛΟ είναι σχετικό. Είναι το τι βάζεις ως στόχο στο καλό. Θέλεις να είναι γρήγορο στην κατασκευή και διόρθωση του; Θέλεις να είναι οπτικά καλό; Λειτουργικά καλό; Σε όλα αυτά μαζί καλό; Στο dreamweaver τα φτιάχνεις όλα εσύ...γράφεις κώδικα δηλαδή...ναι μεν με την πάροδο των χρόνων το κάνουνε όλο και ποιο point & click adventure αλλά ακόμα ΔΕΝ καταφέρανε να μην με κάνουν να θέλω να ρίξω το μηχάνημα σε μια μπανιέρα γεμάτη νερό όταν δουλεύω dreamweaver.....αυτό βέβαια ως designer μιλώντας...κάποιος developer ας πούμε ίσως βλέπει το dreamweaver lamerίστικο παιχνιδάκι. Άρα το αν γράφονται οι χρήστες είναι κάτι που θα το κάνεις μόνος σου προκειμένου να έχεις τον έλεγχο και να ξέρεις τι σου γίνετε σε περίπτωση στραβής...γιατί αν δουλέψεις με template θα πρέπει να μπεις στην λογική του εκάστοτε developer που το έστισε...και πίστεψέμε ΔΕΝ σκέφτονται συνήθως με τον ποιο ευέλικτο και πεπατημένο τρόπο (έχω άπειρε εμπειρίες με συναδέλφους developers). Φυσικά φτιάχνεις και δυναμικά και στατικά. Απλά ίσως τα δυναμικά να πρέπει να τα δοκιμάζεις στήνοντας php / my sql / apache στο μηχάνημα σου ή διαφορετικά σε κάποιον server. Δεν παίρνεις live αποτέλεσμα μέσα από το dreamweaver. όλα αυτά δεν στα λεω για να σε αποθαρρύνω αλλά για να καταλάβεις οτι ΟΛΑ θα είναι manual αν θέλεις να έχεις σωστό αποτέλεσμα στο dreamweaver και μετά κρίνεις αν αυτό το "προϊόν" σε πληρώνει ικανοποιητικά. Δηλαδή αν φας 3 μέρες για ένα super user registration/confirmation θα πάρεις στο χέρι τα 300-400 ευρώ που θα ζητήσεις ή θα σου πει ο πελάτης "φιλαράκι το απόγευμα που δεν έχω τι να κάνω σκαλίζω το wordpress και αυτό που μου πουλάς το έχει default! γιατί να σου δώσω τόσα ευρά;" Άρα ξαναγυρνάει η κουβέντα στο "τι είναι σωστό και καλό;" Ελπίζω να σου έδωσα μια κατεύθυνση ps το frontpage είναι για να μαθαίνει το γραμματειακό προσωπικό να κάνει σελίδες και για να μπορεί η Microsoft να γράφει στο κουτί τον windows "Στίστε την δικά σας σελίδα σε 5 λεπτά αν αγοράσετε αυτό το προϊόν!"
theomalegan Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Όχι δεν θα σου πρότεινα να φτιαξεις δικό σου δυναμικό site. Καλύτερα να μήνεις στα cms και να μάθεις καλά css html και php για να προσθέτεις ότι χρειάζεσαι σε αυτά.
gotham7878 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 γεια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. και εγω αποφασισα να μεινω στα cms (αλλα ισως αλλαξω απο joomla που δουλευα τοσο καιρο σε drupal). ΥΓ sorry για την καθυστερημενη απαντηση αλλα ελειπα
theomalegan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και το wordpress.
bullet2D Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δεν χρειάζεσαι το dreamweaver για να φτιάξεις δυναμικό site αλλά όπως είπε και παραπάνω φίλος, PHP και MySQL και JavaSCript/jQuery για να τα κάνεις όλα πιο όμορφα. Εγώ για παράδειγμα δημιουργώ δυναμικά sites μονάχα με προγράμματα όπως το notepad ++, bluefish κτλπ. H μεταφορά ενός στατικού html site σε php και μάλιστα object-oriented php έχει πολλά + και θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα ν' αρχίσεις αμέσως ν' ασχολείσαι, αν έχεις πραγματικά όμως την όρεξη να μάθεις και τον χρόνο φυσικά. Καλά τα joomla, wordpress, proomla etc αλλά η γνώση να ξέρεις πώς στήνεται ένα δυναμικό site αλλά και η δυνατότητα να λές όχι στα "ετοιματζίδικα" δεν συγκρίνεται και θα σε προχωρήσει στάδια παρακάτω στον κόσμο του web development & web programming.
dyrer Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Θα πρότεινα και εγώ με την σειρά WordPress, Joomla και τέλος Drupal. Μπορεί το Drupal να θεωρείτε πιο ευέλικτο και πιο ισχυρό σε σχέση με τα άλλα, αλλά ειναι και πιο στριφνό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.