Προς το περιεχόμενο

Δεν ξεκινάει ο Η/Υ μετά απο καθάρισμα με αέρα!!!

antonios_1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

[...] σε σανίδι (όχι σε χαλί)

[...]

Τι διαφορά έχει να πατάς σε χαλί ή σε σανίδι; Κακοί αγωγοί του ηλεκτρισμού δεν είναι και τα δύο; Παίζει κάπου να το χάνω...

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παιδιά το πισί μετά από ξεμοντάρισμα και επανατοποθέτηση των πάντων τελικά λειτουργεί!!!! μάλλον με την πίεση κάτι έφυγε από την θέση του ή κάπου βραχυκύκλωνε! σας ευχαριστώ όλους και τελικά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με τέτοιες δουλειές!!! :D

Δημοσ.

Τι διαφορά έχει να πατάς σε χαλί ή σε σανίδι; Κακοί αγωγοί του ηλεκτρισμού δεν είναι και τα δύο; Παίζει κάπου να το χάνω...

Σε σανίδι δεν πειράζει (το λέω και πιο πάνω).

Σε χαλί, από την τριβή (ειδικά αν είναι μάλλινο) μπορεί να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός και να σου κάψει αυτό που κρατάς...!

Δημοσ.

Ναι, είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού,οπότε δεν έχεις πρόβλημα...!

Δεν έχω πιει ακόμα καφέ αλλά γείωση δεν είναι ακριβώς το αντίθετο πράγμα;

Δημοσ.

Δεν έχω πιει ακόμα καφέ αλλά γείωση δεν είναι ακριβώς το αντίθετο πράγμα;

όχι βρε..!

Η γείωση στην πρίζα καταλήγει στην γη (η οποία είναι κακός αγωγός)

Γι αυτό λέγεται και γείωση...! :mrgreen:

Δημοσ.

Και εγώ το έχασα με τη γείωση και το σανίδι αλλά μόλις ξύπνησα και εγώ οπότε πάω για 2 καφέδες

όχι βρε..!

Η γείωση στην πρίζα καταλήγει στην γη (η οποία είναι κακός αγωγός)

Γι αυτό λέγεται και γείωση...! :mrgreen:

Λοιπόν ήπια καφέ

1. Η γη είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού. Αλίμονο αν δεν ήτανε με τόσους κεραυνούς που πέφτουν κάθε δευτερόλεπτο.

2. Οταν πατάς στο σανίδι δεν είσαι γειωμένος. Για να γειωθείς δεν πατάς πάνω σε μονωτή (σανίδι = ξύλο άρα κακός αγωγός) εκτός βέβαια αν το σανίδι είναι βρεγμένο...

Ελπίζω να έχω καταλάβει καλά την συζήτησή σας.

Δημοσ.

Επειδή αρχίζω ν απορώ πως δεν έχω πάθει ακόμα ηλεκτροπληξία ή/και δεν έχω κάψει καμιά ηλεκτρική συσκευή θα κάνω μια ακόμα προσπάθεια να κατανοήσω :Ρ

Λέμε μια συσκευή ότι είναι γειωμένη όταν το φις που βάζουμε στην πρίζα έχει εκείνα τα μεταλλικά, αντιδιαμετρικά πραματάκια (ή είναι σούκο τέλος πάντων), μέσω των οποίων το ηλεκτρικό φορτίο κάποιας πιθανής διαρροής μεταφέρεται στη γη μέσω της κεντρικής γείωσης του κτηρίου. Δηλ. γείωση => μεταφορά φορτίου από «κάπου» στη γη.

Πώς γίνεται να σαι γειωμένος όταν μεταξύ εσένα και της γης παρεμβάλλεται ένα μονωτικό υλικό;

edit: Τα παραπάνω τα πα πριν πιει καφέ η karmen1983, οπότε μάλλον ξεκαθαρίζουν λίγο τα πράγματα.

Δημοσ.

φιλιπάκο είσαι foul

http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B3%CE%B7

μεγάλο σώμα, καλός αγωγός του ηλεκτρισμού (όπως π.χ. η Γη), ή κοινός αγωγός ή σημείο ενός ηλεκτρικού κυκλώματος, του οποίου το ηλεκτρικό δυναμικό μπορεί να θεωρηθεί ίσο με μηδέν

Αν η γη ήτανε μονωτής δεν θα υπήρχε κανένας λόγος, μα κανένας το ηλεκτρικό φορτίο από τους κεραυνούς, να άδειαζε να το πω απλά, στη γη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...