antonl Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 [...] σε σανίδι (όχι σε χαλί) [...] Τι διαφορά έχει να πατάς σε χαλί ή σε σανίδι; Κακοί αγωγοί του ηλεκτρισμού δεν είναι και τα δύο; Παίζει κάπου να το χάνω...
antonios_1980 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 παιδιά το πισί μετά από ξεμοντάρισμα και επανατοποθέτηση των πάντων τελικά λειτουργεί!!!! μάλλον με την πίεση κάτι έφυγε από την θέση του ή κάπου βραχυκύκλωνε! σας ευχαριστώ όλους και τελικά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με τέτοιες δουλειές!!!
filip123go Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Τι διαφορά έχει να πατάς σε χαλί ή σε σανίδι; Κακοί αγωγοί του ηλεκτρισμού δεν είναι και τα δύο; Παίζει κάπου να το χάνω... Σε σανίδι δεν πειράζει (το λέω και πιο πάνω). Σε χαλί, από την τριβή (ειδικά αν είναι μάλλινο) μπορεί να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός και να σου κάψει αυτό που κρατάς...!
filip123go Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δηλ. όταν πατάς σε σανίδι είσαι γειωμένος; Ναι, είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού,οπότε δεν έχεις πρόβλημα...!
antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Ναι, είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού,οπότε δεν έχεις πρόβλημα...! Δεν έχω πιει ακόμα καφέ αλλά γείωση δεν είναι ακριβώς το αντίθετο πράγμα;
filip123go Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δεν έχω πιει ακόμα καφέ αλλά γείωση δεν είναι ακριβώς το αντίθετο πράγμα; όχι βρε..! Η γείωση στην πρίζα καταλήγει στην γη (η οποία είναι κακός αγωγός) Γι αυτό λέγεται και γείωση...!
antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 ΟΚ Πα να κάνω καφέ και να ξαναδιαβάσω τα posts μας :Ρ
karmen1983 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Και εγώ το έχασα με τη γείωση και το σανίδι αλλά μόλις ξύπνησα και εγώ οπότε πάω για 2 καφέδες όχι βρε..! Η γείωση στην πρίζα καταλήγει στην γη (η οποία είναι κακός αγωγός) Γι αυτό λέγεται και γείωση...! Λοιπόν ήπια καφέ 1. Η γη είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού. Αλίμονο αν δεν ήτανε με τόσους κεραυνούς που πέφτουν κάθε δευτερόλεπτο. 2. Οταν πατάς στο σανίδι δεν είσαι γειωμένος. Για να γειωθείς δεν πατάς πάνω σε μονωτή (σανίδι = ξύλο άρα κακός αγωγός) εκτός βέβαια αν το σανίδι είναι βρεγμένο... Ελπίζω να έχω καταλάβει καλά την συζήτησή σας.
antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Επειδή αρχίζω ν απορώ πως δεν έχω πάθει ακόμα ηλεκτροπληξία ή/και δεν έχω κάψει καμιά ηλεκτρική συσκευή θα κάνω μια ακόμα προσπάθεια να κατανοήσω :Ρ Λέμε μια συσκευή ότι είναι γειωμένη όταν το φις που βάζουμε στην πρίζα έχει εκείνα τα μεταλλικά, αντιδιαμετρικά πραματάκια (ή είναι σούκο τέλος πάντων), μέσω των οποίων το ηλεκτρικό φορτίο κάποιας πιθανής διαρροής μεταφέρεται στη γη μέσω της κεντρικής γείωσης του κτηρίου. Δηλ. γείωση => μεταφορά φορτίου από «κάπου» στη γη. Πώς γίνεται να σαι γειωμένος όταν μεταξύ εσένα και της γης παρεμβάλλεται ένα μονωτικό υλικό; edit: Τα παραπάνω τα πα πριν πιει καφέ η karmen1983, οπότε μάλλον ξεκαθαρίζουν λίγο τα πράγματα.
antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Ναι και καφέ και τσιγάρο. Βέβαια δε με βοηθάει και πολύ στη δουλειά γι αυτό βολτάρω ακόμα εδώ :Ρ
driftingcris Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Πως τους κατευαζετε ετσι τους καφεδες ρε θηρια?
karmen1983 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 φιλιπάκο είσαι foul http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B3%CE%B7 μεγάλο σώμα, καλός αγωγός του ηλεκτρισμού (όπως π.χ. η Γη), ή κοινός αγωγός ή σημείο ενός ηλεκτρικού κυκλώματος, του οποίου το ηλεκτρικό δυναμικό μπορεί να θεωρηθεί ίσο με μηδέν Αν η γη ήτανε μονωτής δεν θα υπήρχε κανένας λόγος, μα κανένας το ηλεκτρικό φορτίο από τους κεραυνούς, να άδειαζε να το πω απλά, στη γη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.