Nikolakisg13 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Καλησπερα σε ολους τους φιλους και τις φιλες.. Κατα καιρους παρακολουθώ τα thread στα λαπτοπ με μεγάλο ενδιαφέρον αλλα υπήρχε κατι που με χάλαγε πάρα πολύ.. Αυτό ήταν να ζητάει καποιος μία γνώμη για ενα πχ HP laptop και να πετάγεται ο κλασσικός έλληνάρας με την φοβέρη ατάκα "ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΕΙΧΕ Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΞΑΔΕΡΦΟΥ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΗΚΕ" "ΠΑΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΕΛ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΕΧΩ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ PS3 AMA ΛΑΧΕΙ" και πεθαίνω στα γέλια.Μην μου πείτε οτι δεν το έχετε προσέξει και οτι υπερβάλλω (χμμ ισως και με τα games tou PS3 να το παρακανα ) Τελος πάντων όντας στο παιχνίδι των λαπτοπ εδώ και χρόνια αποφάσισα να γραψω 5 πραγματάκια να τα μαθουν όσοι δεν τα ξέρουν..Αν γραψω κατι λαθος συγγνωμη εκ των προτερων.. Παμε λοιπόν SOURCE LAPTOP BRANDS(+series) ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Acer - TravelMate, Extensa, Ferrari, Aspire Gateway-emachines Packard Bell - EasyNote Apple - MacBook, MacBook Air, MacBook Pro ASUS - Asus Eee, Lamborghini, ROG Dell - Inspiron, Latitude, Precision, Studio, Vostro, XPS, Studio XPS, Alienware Fujitsu - LifeBook, Stylistic Hewlett-Packard - HP Pavilion, HP Omnibook,G-series(fail),Probook,Elitebook, HP Compaq Notebooks Compaq - Evo, Armada, LTE, Presario Lenovo - ThinkPad, IdeaPad, 3000 series Micro-Star International (MSI) - Megabook, Wind Samsung Electronics - Sens Sony - VAIO Toshiba - Dynabook, Portege (FTW!!!!), Tecra, Satellite, Qosmio, Libretto LG - Xnote TurboX - Cardio, Steel, Maestro, Iron, Dominus και δεν θυμαμαι τι αλλο Αυτα ειναι τα Brands που εχω δει ελλαδα (δεν θυμαμαι που ειχα βρει MSI αλλα whatever) Εδω λοιπον ερχεται όλο το ζουμακι της υπόθεσης.. Αγαπητοι μου φιλοι οσοι νομιζατε οτι το HP/Toshiba/Dell και παει λεγοντας laptop σας κατασκευαζεται σε ενα εργοστάσιο της αντίστοιχης έταιριας απο κορίτσια που φοράνε κιμονο και πινουν σάκε ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε. Κατάρχην η πλειοψήφεια των φορητών κατασκευάζεται στην Κίνα με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά που ενδεικτικά θα αναφέρω 2 που έχω υπόψιν μου Το ένα είναι τα Fujitsu Lifebook τα οποία όσα έχω πετύχει ειναι made in Germany και τα μοναδικα μικρα θαύματα Sony Z series (σας προκαλω να διαφωνησετε οτι ΔΕΝ ειναι εκπληκτικα) τα οποία είναι Made in Japan Πως ερχεται ενα λαπτοπ στο κουτακι του για να το αγορασουμε και να παμε σπιτι? Έρχεται λοιπον πχ ο Βαγγελης από την Toshiba και βρισκει έμενα τον Νικο που ειμαι ο ODM (Original Device Manufacturer) και εχω 15 εργοστασιαρες στην κινα με 3458345908345 εργατες στο καθενα.. Και μου λεει "Νικο φιλε μου θελουμε μια νεα σειρα απο λαπτοπ τι εχεις?" Εγω τον πιανω απο το χερακι και τον παω σε μια φανταχτερη υπόγα γεματη με κινεζους διανοουμενους που δεν εχουν δει ποτε πως είναι ο ηλιος και του δειχνω 10-15 σασι βασισμενα στα προσχεδια που μου εχει δείξει. Αυτος διαλεγει τα 5 μου σκαει και μια προμηθεια για να μη παρει αλλος το design και μπαμ το νεο σουπερ ντουπερ satellite ειναι στο ραφι! Και ποιες ειναι αυτες οι εταιριες?Δηλαδη το λαπτοπ μου δεν ειναι DELL? Φυσικα και ειναι DELL..Απλα δεν το εφτιαξε η DELL.H dell πληρωσε αλλη εταιρια να το φτιαξει για λογαριασμο της. Μερικα παραδειγματα εταιριων και συνεργασιων (απο wikipedia) Clevo sells the same designs to dozens of "re-branders" including Sager, XoticPC, Eurocom, RJtech, RKC notebooks, Pro-Star, PowerNotebooks, Origin PC, AVAdirect, V3 Gaming PC, Falcon Northwest, CyberPower, iBuyPower, System 76, PC Torque, Puget systems, Vigor Gaming, M-Tech, XTreme Notebooks, Smooth-Creations, Malibal, WIdow PC, Hypersonic PC systems, Micro Express Computers, Jinco Computers, DevilTech, ChiliGreen, and many many more. MSI follow similar re-branding practices to Clevo, although on a lesser scale, and also preserve their own MSI brand. Lotus is one MSI re-brander. Quanta sells to (among others) HP/Compaq, Dell, Toshiba, Sony, Fujitsu, Acer, NEC, Gateway and Lenovo/IBM - note that Quanta is currently (as of August, 2007) the largest manufacturer of notebook computers in the world. Compal sells to Toshiba, HP/Compaq, Acer, and Dell. Positivo Informatica sells to Samsung, Sony, Siragon, Toshiba, HP Wistron (former manufacturing & design division of Acer) sells to HP/Compaq, Dell, IBM, NEC, Acer, and Lenovo/IBM. Flextronics (former Arima Computer Corporation notebook division) sells to HP/Compaq, NEC, and Dell. Itautec sells to Siragon, LG, Samsung, Sony ECS sells to IBM, Fujitsu, and Dell. Asus sells to Apple (iBook), Sony, and Samsung. Inventec sells to HP/Compaq, Toshiba, BenQ, and Acer. Lanix sells to Sony, Compaq, Toshiba, Siragon, Itautec Uniwill sells to Lenovo/IBM and Fujitsu & PC World UK own brand Advent. To be Continued.. ΥΓ..Ελπιζω να μην ξεκινησει κανα flame thread..Αν καποιος βλεπει κατι λαθος η θελει να προσθεσει κατι να μου πει να το μονταρω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Αυτό ήταν να ζητάει καποιος μία γνώμη για ενα πχ HP laptop και να πετάγεται ο κλασσικός έλληνάρας με την φοβέρη ατάκα "ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΕΙΧΕ Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΞΑΔΕΡΦΟΥ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΗΚΕ" "ΠΑΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΕΛ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΕΧΩ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ PS3 AMA ΛΑΧΕΙ" και πεθαίνω στα γέλια. όταν όμως λέει πχ "πάρε Dell διότι έχει ένα από τα κορυφαία service στην Ελλάδα", γελάμε?
Giorgos09 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2011 Ξεχασες τα Innovator και τα Multirama. Οχι μονο στα laptop αλλα και σε πολλα αλλα προιοντα η εταιρια που τα προμηθευει δεν ειναι η κατασκευαστρια. Πχ Turbo x οθονες innovator πληκτρολογια κλπ.
xristoforos89 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 και τα μοναδικα μικρα θαύματα Sony Z series (σας προκαλω να διαφωνησετε οτι ΔΕΝ ειναι εκπληκτικα) τα οποία είναι Made in Japan Ειχα για ενα διαστημα ενα vaio z series. Σαν κατασκευη ηταν φοβερο ( η οθονη ηταν τοσο λεπτη, λες και ηταν απο χαρτι). Και με τα ανθρακονηματα ηταν παναλαφρο.. Αλλα 2500ευρω για ενα λαπτοπ που σε idle επιανε 75 βαθμους; Εε οχι και μικρα θαυματα!Για φουρνος μικροκυμματων καλος ηταν.. Και η βλακεια μου ηταν οτι μετα την αγορα το διαβασα πως ειχαν επιστραφει στην sony ποσες χιλιαδες προβληματικες παρτιδες.. Μεχρι και το wikipedia εχει σχετικο θεμα!
ektor7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Καλησπερα σε ολους τους φιλους και τις φιλες.. Κατα καιρους παρακολουθώ τα thread στα λαπτοπ με μεγάλο ενδιαφέρον αλλα υπήρχε κατι που με χάλαγε πάρα πολύ.. Αυτό ήταν να ζητάει καποιος μία γνώμη για ενα πχ HP laptop και να πετάγεται ο κλασσικός έλληνάρας με την φοβέρη ατάκα "ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΕΙΧΕ Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΞΑΔΕΡΦΟΥ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΗΚΕ" "ΠΑΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΕΛ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΕΧΩ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ PS3 AMA ΛΑΧΕΙ" και πεθαίνω στα γέλια.Μην μου πείτε οτι δεν το έχετε προσέξει και οτι υπερβάλλω (χμμ ισως και με τα games tou PS3 να το παρακανα ) Τελος πάντων όντας στο παιχνίδι των λαπτοπ εδώ και χρόνια αποφάσισα να γραψω 5 πραγματάκια να τα μαθουν όσοι δεν τα ξέρουν..Αν γραψω κατι λαθος συγγνωμη εκ των προτερων.. Oλα αυτα λιγο πολυ ειναι γνωστα.Καλα κανεις που τα αναφερεις! Αλλα,αυτο που σε κανει να γελας,σε καποιον αλλο,ισως τον γλυτωσει απο μεγαλη ταλεπορια και ζημια! Ο καθενας εχει τις εμπηρειες του και τις λεει,εσυ που βρισκεις το γελιο? Το προβλημα ειναι οτι δε καταλαμβαινεις,οτι η καθε ετερεια ειναι υπευθηνη στο τι θα αγορασει απο την αλλη,πως θα το συναρμολογισει,ποσο καλα θα το ελενξει πριν το διαθεσει στον κοσμο και κυριος ποσο γρηγορα και υπευθηνα θα αντιδρασει,οταν βγει καποιο μοντελο της,με καποιο/α ελαττομα/τα!
KYRIAKOS_GKLEZAKOS Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Προφανως οταν καποιος λεει τη γνωμη του ή την εμπειρια του ο Νικολακης γελαει...οταν ομως τη λεει ο Νικολακης ολοι οι υπολοιποι πρεπει να πεφτουν σε βαθια περισυλλογη και περισκεψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.