Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε διαφορα φορουμ το αναφερουν αυτο περι της σειρας. Και συνηθως βγαινουν σωστοι.

Οσον αφορα το recovery, αν δεν κανω λαθος ουσιαστικα ειναι για clean install.

Δηλαδη κανεις εντελως φορματ τον δισκο, μετα φτιαχνεις τα παρτισιον που θες (1 ή 2) και στο 1 πχ αρχιζεις να περνας το recovery (συνηθως ειναι 2 μεχρι 4 δισκακια) οπου εκει βρισκεις ολους τους  drivers που ειχες οταν εφτιαχνες το recovery.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά ήταν θέμα σκληρού (κοινώς, τα είχε φτύσει)...
Πήγα και αγόρασα εναν WD Black 750GB όπου και αντικατέστησε τον ΟΕΜ Τoshiba.

Bάζω σκληρό, ξεκινάω την διαδικασία με τα recovery discs, ολοκληρώνεται...με το που πανε να boot-αρουν ta windows μου βγάζει σφάλμα " windows setup could not configure windows to run on this computer's hardware", πατάω ΟΚ, μου βγάζει παρόμοιο σφάλμα...
Τσεκάρω ιντερνέτια, βλέπω οτι είναι σύνηθες...

"At the first error hit SHIFT F10
Type -
Cd..
Cd..
Cd c:\windows\system32\oobe
Msoobe"

Πως σκατά αλλάζω παράγραφο στο cmd prompt ?
Βρήκα και αυτο :

"When prompted with error unable to complete installation:
Hit SHIFT-F10 to bring up command prompt.

type MMC
Click File -> Add/Remove Snap-in... (Or CTRL+M)
Select Computer Management (Double click and Finish on Local Computer)
Click OK
Double click Computer Management (Local) -> System Tools -> Local Users and Groups -> Users -> Double Click Administrator -> Uncheck Account is disabled -> OK
Now right click Administrator -> Set Password... -> Set a decent password to get started.

Now, restart. Should be good to go.

If this doesn't work try next step:
SHIFT-F10 to bring up command prompt.
type: CD C:\windows\system32\oobe
type msoobe
enter
Make a generic account and password. hit finish (if it requests a product key and you have one, enter it now. if OEM/No key required, just finish). Set time/date. Finish.
Restart."

H 1η μέθοδος δεν λειτουργεί σε εμένα γιατί δεν εχω το "Local Users and Groups -> Users"
Η 2η λειτούργησε, μου έβγαλε επιλογη για username/computername/ωρα κτλπ αλλα με το που πάτησα enter...μαύρη οθόνη...

Μετά πέφτει το μάτι σ'αυτό :
"I assume you get this error message when you attempt to install the operating system with your VAIO Recovery Discs, Correct?

If so, the issue is indeed caused by the new drive. The HDD industry recently made a change to the format standard. Older drives use a 512byte sector formatting, while the new drive you have uses a 4Kb sector format.
The recovery media for your VAIO is not compatible with the new format.

This issue can be resolved by 2 options:
1) purchase a HDD that does not have the new 4Kb sector standard (you can buy these drives from sony as supplies last)
2) Instead of use the VAIO Recovery discs, you can use a retail copy of windows to install. The retail copy will not have the limitation that the VAIO Recovery discs have."

Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ όμως δεν είναι αυτό (εγκατάσταση των Win) αλλά το γεγονός οτι μετά την εγκατάσταση των Win τα μισά πράματα στο laptop ΔΕΝ λειτουργούν όπως HDMI θυρες, card readers, FN πλήκτρο κτλπ κτλπ καθώς δεν περνιέται το ΟΕΜ software της Sony αμα κάνω καθαρό install απο κάποιο Win7 bootable DVD, βάλτε και το οτι τα Vaio recovery discs είναι πλέον άχρηστα απότι καταλαβαίνω λόγω της αλλαγής hardware (βλέπε: ΗDD) και...

Ti κάνω ρε μάγκες τώρα ? Μου έχει βγει η πίστη απο εχθές το απόγευμα, ώρες χαμένες...

Δημοσ.

Γειά (και από εδω)

Μιλησα με ένα συναδελφο στο it και μου πρότεινε Norton ghost

σε δίσκο ο οποίος τη μόνη ομοιότητα που πρέπει να έχει είναiη χωρητικότητα(εφόσον ο παλιός ζει έστω και λιγο)

Και μαλιστα κάποιο ghost όσο πιο παλιο μπορείς

Η επόμενη λύση που σκέφτηκα είναι μήπως να έκανες ένα bypass σε Linux (να δεις τι παίζει και απο εκει, αν δουλεψει έστω και μια φορά.)

Keep in touch

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...