Προς το περιεχόμενο

Το καλύτερο λειτουργικό για Web design & development

xctaek21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πολΛΟΙ* λένε για Linux, αλλοι για mac, τα pc μαλλον μένουν πίσω, αλλα έχω κάνει πολλα πράγματα σε αυτά. εσεις τι λετε;

Δημοσ.

Μη μπλέκεσαι με συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το λειτουργικό ενός server - τι σχέση έχει το web design με το λειτουργικό; Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεις τα προγράμματα που βολεύουν εσένα στο να τελειώσεις τη δουλειά σου

Δημοσ.

Linux* για μένα, αλλά θα χρειαστείς και τα 3 κυρίαρχα OSes. Πέραν της ανάπτυξης πρέπει να κάνεις και testing. Σε κάθε πιθανή πλατφόρμα, οπότε θες κάθε διαδεδομένο συνδυασμό OS / browser.

Γιατί Linux;

- Ιδίως εάν μιλάμε για δυναμικές σελίδες, η ευκολία που σου προσφέρει μια διανομή Linux στο στήσιμο web server με βάση δεδομένων και κάποια γλώσσα scripting είναι άπειρα μεγαλύτερη από ότι στα Windows. Στο Mac OS βέβαια, όλα αυτά είναι ήδη up and running, αλλά εκεί πάμε σε άλλο κόστος.

- Η δυνατότητα να κάνεις mount κάποιο removable drive σε σταθερό σημείο του filesystem είναι άπειρα χρήσιμη. Με έναν αντάπτορα CF-TO-SATA έχω μία καρτούλα CF για κάθε project, η οποία πάντα κάνει mount στο /www.

- Όσο με έχει βολέψει το gedit, δε με έχουν βολέψει το PHPDesigner (Win), με το Coda (Mac) και τα Espresso / CSSEdit (Mac) μαζί. Βέβαια το live preview feature του CSSEdit είναι πραγματικά priceless, αλλά για χάριν της απλότητας του gedit, μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό.

Δημοσ.

Εγώ εχω βολευτεί με τα windows 7 σε συνδιασμό με vmware στα οποία ανάλογα με τις ανάγκες του καθε project προσαρμόζονται ανάλογα.

iphone.png

Δημοσ.

πολΛΟΙ* λένε για Linux, αλλοι για mac, τα pc μαλλον μένουν πίσω, αλλα έχω κάνει πολλα πράγματα σε αυτά. εσεις τι λετε;

Προσωπική άποψη για windows ούτε συζήτηση αν και τα χρειάζεσαι για να βλέπεις όπως αναφέρθηκε το τι φτιάχνεις σε διάφορους browser σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα .

Τώρα εάν το κόστος δεν είναι πρόβλημα απλά Μac (MAMP και Coda … αυτά χρησιμοποιώ ) και μην ξεχνάμε ένα από τα χαρακτηριστικά του Mac που είναι ανεκτίμητο είναι το Time Machine που το εκτιμάς μόνο όταν το χρειάζεσαι , επίσης και πολλά άλλα μικροπρογραμματάκια που σε βοηθάνε σε διάφορες περιπτώσεις .

Τώρα σε free λύση είναι τα linux που με αυτά κάνεις πολύ καλά την δουλειά σου Απλά το μειονέκτημα για μενα είναι ότι δεν μπορείς να έχεις το photoshop η και αλλά προγράμματα που τα Mac τα υποστηρίζουν (δεν μιλάω με Wine).

Linux και Mac αρκετά σταθερά ότι πρέπει για δουλεία .. (Format , Virus , … ο χειρότερος εχτρός σου ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...