Προς το περιεχόμενο

Legrand dimmer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω σε όλο το σπίτι για διακόπτες της Legrand (σειρά Valena). Θέλω να αγοράσω ένα διακόπτη dimmer ώστε να μπορεί να ρίξει την ένταση ενός φωτιστικού που έχω. Αυτή τη στιγμή το φωτιστικό αυτό φοράει 4 λάμπες GU10 αλογόνου (μελλοντικά κάποια στιγμή θα μπούν στο συγκεκριμένο φωτιστικό και οι αντίστοιχες led).

Πως θα ξέρω εάν οι διακόπτες dimmer αυτοί μπορούν να πετύχουν και μείωση κατανάλωσης ρεύματος;

Επίσης μπορούν και ντιμάρουν τόσο τις αλογόνου GU10 που αναφέρω όσο κ τις led;

thanx

Δημοσ.

το dimmer απ οσο ξερω το κανει με παλμους,οποτε πολλες λαμπες παιζει να μη dimmarontai σωστα και να αρχισουν να αναβοσβηνουν...

μειωση καταναλωσης εννοεις οταν εχεις dimmarei την λαμπα ?λογικα ναι...

Δημοσ.

αμα εχεις τις λαμπες να δουλευουν στη μεση δε καινε το μισο? :rolleyes:

Φυσικά και όχι.Η υπόλοιπη κατανάλωση πηγαίνει στην εσωτερική ρυθμιστική αντίσταση που έχει το dimmer

Δημοσ.

Στη σειρά Valena υπάρχουν 2 τύποι dimmer. Ένα με περιστροφικό διακόπτη, που ξεκινάει πάντα από την μικρότερη θέση, και αυξομειώνεται κατα την περιστροφή.

valena_dimmer0.jpg

Έχει και άλλο ένα, με πλήκτρο on-off και αλλο ένα αυξομείωσης.

Είναι έτσι

Σε αυτό, όταν σβήσεις και ανάψεις ξανά, παραμάνει στην ίδια ένταση με αυτή που έσβησες.

Η Legrand δηλώνει και καλά οικονομία έως και 44% στην κατανάλωση, αλλά επιτρέψτε μου να αμφιβάλω...

Δημοσ.

Φυσικά και όχι.Η υπόλοιπη κατανάλωση πηγαίνει στην εσωτερική ρυθμιστική αντίσταση που έχει το dimmer

αυτο ακριβως

Δημοσ.

δηλαδη εχουν βαλει στο dimmer αντισταση 100Watt? :rolleyes:

χλωμο εως αδυνατο.

Δημοσ.

δηλαδη εχουν βαλει στο dimmer αντισταση 100Watt? :rolleyes:

χλωμο εως αδυνατο.

Τα σύγχρονα dimmer δεν έχουν αντίσταση όπως παλιά.Λειτουργούν με θυρίστορ.

Πάντως την κατανάλωση δεν την αποφεύγεις είτε το έχεις στο full είτε χαμηλωμένο :rolleyes:

Δημοσ.

Στη Legrand πάντως επέμειναν για μειωμένη κατανάλωση, το θέμα τώρα είναι, τί γίνεται με τις λάμπες, π.χ. οι GU10 ντιμάρονται από το συγκεκριμένο dimmer της Valena ή πρέπει να πάω σε άλλο τύπο, π.χ. σε Celiane?

Δημοσ.

Το dimmer μιά χαρά είναι, μην εστιάζεις σ' αυτό αλλά στις λάμπες. Οι gu10 αλογόνων ντιμάρονται. Οι led όχι, εκτός αν είναι dimmable. Γιά gu10 dimmable led x 4, υπολόγιζε να ξηλωθείς κανένα κατοστάρικο... :-)

Δημοσ.

Το dimmer μιά χαρά είναι, μην εστιάζεις σ' αυτό αλλά στις λάμπες. Οι gu10 αλογόνων ντιμάρονται. Οι led όχι, εκτός αν είναι dimmable. Γιά gu10 dimmable led x 4, υπολόγιζε να ξηλωθείς κανένα κατοστάρικο... :-)

δεν το κατάλαβα περί ξηλώματος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...