Προς το περιεχόμενο

"Παρανομια"

KoKoPsOpSaRoS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες χαιρετε..λοιπον...εψαχνα στο ιντερνετ γενικα αγγελιες σχετικα με τουσ υπολογιστες. και μπηκα και στην χρυση ευκαιρια που εχει και εκει..και πηρε το ματι μου εναν τυπο..που πουλουσε 30ευρο...μια εκδοση των windows xp στα αγγλικα μετατροποιημενη για να φενεται και καλα οτι ειναι τα windows 7..επειδη ξερω τι γινεται και ασχολουμαι χρονια με προγραμματακια και windows...ο τυπος με λιγα λογια κατεβασε μια σπασμενη εκδοση (π.χ απο το XXXXXXXXX) και την πουλαει...το ερωτημα μου ειναι..υπαρχει περιπτωση να παθει ζημια αυτος? παραδειγμα να τον πιασει η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος? (δεν το λεω για να πουλησω και εγω απλως μου φανηκε παραξενο)

Δημοσ.

Και γιατί δεν πουλάει κατευθείαν Windows Seven? Ετσι και αλλιώς το ίδιο εύκολα κατεβάζει και αυτά.

ναι δεν αντιλεγω..απλως ειναι παρανομο ρε παιδι μου..δεν ειναι τα αυθεντικα..να πεις οτι εχει το κουτι..και τισ αποδειξεις.

Δημοσ.

κ εσενα τι σε νοιαζει φιλε μου μετοχες εχεις;

κουβεντα να γινεται ρε συ..απλως θελω να μου φυγει η περιεργεια
Δημοσ.

Παράνομο είναι.

Αν υπάρχει πιθανότητα σε πιάσουν, υπάρχει.

Μεγάλη ή μικρή?

Μικρή θα έλεγα, αλλά δεν θα το έκανα.

Αν είναι να κάνεις κάτι παράνομο για να βγάλεις λεφτά, καλύτερα να κάνεις κάτι καλό, όχι για 30Ευρώ μία στο τόσο και να κινδυνεύεις...

Δημοσ.

οχι φιλε μου δεν θελω να κανω μαλακιες...απλως μια ερωτηση εκανα και ηθελα να μου φυγει η απορια..τιποτα αλλο :)

Δημοσ.

Αδερφέ μην μπλέκεις..άστο να περάσει..και αν κάτι δεν σου κολάει στο μάτι καλά,εδώ

Για Αθήνα:

• Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
    Λ. Αλεξάνδρας 173 � Τ.Κ. 115 22 Αθήνα
    Fax: 210 6476462
    Τηλ. : 210-6476464, 210-6476000
    e-mail: [email protected]

Για Θεσσαλονίκη:

• Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
    Μοναστηρίου 326 � Τ.Κ. 541 21 Θεσσαλονίκη
    Fax: 2310 � 559929
    Τηλ.: 2310 388370-5, 2310-388000

e-mail: [email protected]

Δημοσ.

Και γιατί δεν πουλάει κατευθείαν Windows Seven? Ετσι και αλλιώς το ίδιο εύκολα κατεβάζει και αυτά.

μπορει να εχει target group πιο παλια πισι,η ατομα που θελουν ντε και καλα xp

Δημοσ.

Υπάρχει και η περίπτωση να είναι αυθεντικά τα windows και να έχουν ταμπελάκι και αγορασμένο serial.

ΑΠό εκεί και πέρα το τι τροποποιήσεις έχει υποστεί η έκδοση λίγη σημασία έχει (για την ms και τις εταιρείες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων).

Αυτό που πληρώνεις στην ουσία είναι η άδεια χρήσης και όχι το φυσικό μέσο (cd/dvd)

Δημοσ.

Θεωρητικά (αφού θεωρητικά μιλάμε anyway) δεν είναι απαραίτητο να είναι μαύρο αυτό που πουλάει, μπορεί άνετα να το κάνει και να είναι καλυμμένος, αν του κόβει. Για παράδειγμα μπορεί να κατέχει αυθεντική έκδοση των XP χωριστά που μπορεί να παρουσιάσει αν τον ελέγξουν επί τόπου. Επίσης η τροποποίηση του setup για λόγους deployment δεν είναι παράνομη, οπότε αν έχει ένα τροποποιημένο κι ένα αυθεντικό corporate μαζί όταν κινείται, βγαίνει λάδι.

Για να τον κυνηγήσουν θα πρέπει να κινηθεί νομικά εναντίων του ο εκπρόσωπος των πνευματικών δικαιωμάτων του λογισμικού αυτού στην Ελλάδα, εν προκειμένω η Microsoft Hellas, αφού πρώτα αποδείξει (στον εαυτό της) πως έχει συμφέρον να το κάνει. Κολοκύθια δηλαδή, who cares. Κι αν κρίνω από αυτό που προσπαθεί να πουλήσει, κανά παιδάκι θα είναι ή άτομο περιορισμένης ευθύνης, γιατί είναι γελοίο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Licence-wise είναι παράνομο να έχεις ένα λογισμικό χωρίς τιμολόγιο-απόδειξη αγοράς, (έκλεψες το ΦΠΑ εν προκειμένω), και θα σε κυνηγήσει το ΣΔΟΕ ,εσένα και αυτόν που το έδωσε με αντάλλαγμα χρήμα.

Licence-wise εαν τροποποιήσεις το λογισμικό με τρόπο που δεν επιτρέπει η εταιρεία θεωρείτε reverse engineering και πάλι είσαι παράνομος ,

τώρα εάν είσαι απατεωνίσκος who cares άμα είσαι εταιρεία αλλάζει η συζήτηση

Δημοσ.

Licence-wise είναι παράνομο να έχεις ένα λογισμικό χωρίς τιμολόγιο-απόδειξη αγοράς, (έκλεψες το ΦΠΑ εν προκειμένω), και θα σε κυνηγήσει το ΣΔΟΕ ,εσένα και αυτόν που το έδωσε με αντάλλαγμα χρήμα.

Licence-wise, δεν είσαι υποχρεωμένος να κουβαλάς απόδειξη για να πουλήσεις κάτι μετάχειρο. Το Αστικό Δίκαιο προβλέπει τέτοια συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών. Επίσης αν δε κουβαλάς αποδείξεις και για ό,τι έχεις πάνω σου όταν κυκλοφορείς έξω, δε σημαίνει πως είναι κλεμένα ή αγορασμένα χωρίς απόδειξη...

Licence-wise εαν τροποποιήσεις το λογισμικό με τρόπο που δεν επιτρέπει η εταιρεία θεωρείτε reverse engineering και πάλι είσαι παράνομος ,

Licence-wise, η τροποποίηση του setup για λόγους deployment/customization στη corporate εκδοση των ΧΡ δεν έχει καμία σχέση με reverse engineering και προβλέπεται από τη Ms και δε παραβιάζει την άδεια χρήσης. Με συγκεκριμένο τρόπο μπορείς να είσαι καλυμμένος.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τι εννοείς να κουβαλάς έξω? να το πάρεις μαζί σου το σαββατόβραδο?

Corporate έκδοση windows xp?(ποια είναι αυτή ? εννοείς volume licence?)

α) δεν μπορείς να πάρεις απο το ράφι,

β) θεωρείτε upgrade licence only που σημαίνει έχεις sticker που κάνει αναβάθμιση σε αυτή

γ) είναι ονομαστική , παρέχει ένα κλειδί που ενεργοποιείτε τις φορές που θα το κάνεις εγκατάσταση και δεν έχεις Sticker παρά μόνο την συμφωνία σε χαρτί

Η τροποποίηση για λόγους setup customization φτάνει μέχρι να βάλεις την δικιά σου eula και το δικό σου logo στο c:\windows\system32 στα αρχεία oemlogo.bmp και oeminfo.inf

Οποιαδήποτε αλλαγή/αφαίρεση logo της microsoft (start menu,startup/shutdown screens κτλ) η MS το θεωρεί παραβίαση του Eula με τρόπους reverse engineering. Εδώ ο άλλος λέει για αλλαγή UI.

Δημοσ.

Volume/Professional, βασικά έγραψα corporate (τον όρο που έχει κυκλοφορήσει) επειδή δε θυμάμαι σε ποιό δισκάκι δίνει κάποια deployment tools. Αν θυμάμαι καλά δε τα έχει στα Home πάντως. Αν είναι λάθος ο όρος δεν αλλάζει η ουσία σε αυτό που λέω.

Τώρα, επειδή δεν έχεις καταλάβει τί διαφορά έχει το r/e από την έννοια της τροποίησης του setup, για το οποίο εργαλεία δίνει και η ίδια η Ms http://support.microsoft.com/kb/321880 καθώς και αναλυτικό help, δε φταίω εγώ. Μπορείς να τροποποιήσεις το setup πάντως προσθέτωντας/αφαιρώντας στοιχεία και τρίτα λογισμικά, χωρίς να παραβιάζει αυτό την άδεια.

"Κουβαλάς", φυσικά αναφέρομαι στο θέμα, δηλαδή για τη περίπτωση που σε ελέγξει κάποιος να παρουσιάσεις το αυθεντικό.

Αν έχει προβεί ο τύπος σε αντικατάσταση των αρχείων του λειτουργικού (όχι δηλαδή απλή τροποποίηση setup/inf και προσθήκη τρίτων themes/drivers/whatever) τότε ναι, αυτός που θα το χρησιμοποιήσει παραβιάζει την άδεια χρήσης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...