Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση καλωδίων Η/Υ με μητρική

hoplitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω ένα πρόβλημα με τη σύνδεση των καλωδίων της κούτας με την μητρική μου και θα ήθελα την βοήθειά σας.

Η μητρική που έχω είναι η Gigabyte ga 880ga ud3h και η κούτα μου είναι του πλαισιου από προηγούμενο Turbo-X που είχα. Η κούτα μου στην μπροστινή πλευρά έχει 2 θύρες USB, το power button, το reset button καθώς και ένα ανεμιστηράκι.

Από το front panel έρχονται στο εσωτερικού του κουτιού τρία καλώδια. Το ένα είναι τροφοδοσίας ρεύματος που συνδέεται απευθείας με το τροφοδοτικό. Τα άλλα δύο είναι πανομοιότυπα αλλά δεν έχω ιδέα τι κάνουν. Κάθε ένα από αυτά αποτελείται από 4 πολύ μικρά καλωδιάκια με χρώματα κόκκινο, άσπρο, μαύρο και πράσινο. Πάνω στα καλωδιάκια γράφει τα εξής: D+, D-, Ground και +5V.

Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε (όποιος ξέρει) αυτά τα καλωδιάκια για τι πράγμα είναι (υποπτεύομαι για τα power, reset buttons)? Επίσης πως ακριβώς μπορώ να συνδέσω?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αυτά τα καλώδια φίλε είναι για την σύνδεση των εξωτερικών usb ports με την μητρική. 4 καλώδια η κάθε μια. Στο manual της μητρικής σου έχει οδηγίες για το που θα τα συνδέσεις.

android.png

Δημοσ.

Αυτά τα καλώδια φίλε είναι για την σύνδεση των εξωτερικών usb ports με την μητρική. 4 καλώδια η κάθε μια. Στο manual της μητρικής σου έχει οδηγίες για το που θα τα συνδέσεις.

android.png

Ναι σωστά από ότι φαίνεται το πρόβλημα δεν είναι αυτά. Την έκανα την σύνδεση των καλωδίων αλλά όταν πατάω το power button το μηχάνημα πάλι δεν ξεκινάει. Όλα τα ανεμιστηράκια (τροφοτικού, επεξεργαστή, κάρτας γραφικών) δείχνουν να ξεκινούν να γυρνάνε αλλά τελικά τίποτε.

Δημοσ.

Το μοναδικό καλώδιο που χρειάζεται για να γίνει η εκκίνηση είναι το power. Τα άλλα είναι συμπληρωματικά (reset,leds,usb).

Κάρτα γραφικών έχεις ή μόνο την ενσωματωμένη;

Αν ισχύει το 1ο κοίταξε αν έχεις συνδέσεις καλώδιο ρεύματος με την κάρτα γραφικών.

Επίσης δοκίμασε να συνδέσεις την οθόνη με την onboard κάρτα.

Δημοσ.

Και ανέβασε μας μία φώτο με τις συνδέσεις σου, ίσως βγάλουμε άκρη καλύτερα έτσι... Την τροφοδοσια του επεξεργαστή μην ξεχάσεις...

Δημοσ.

Και ανέβασε μας μία φώτο με τις συνδέσεις σου, ίσως βγάλουμε άκρη καλύτερα έτσι... Την τροφοδοσια του επεξεργαστή μην ξεχάσεις...

Θα ανεβάσω φωτό το απόγευμα (αν και είναι ένα μπάχαλο εκει μέσα). Με την τροφοδοσία επεξεργαστή έχω ένα θέμα. Η θύρα στην μητρική μου έχει 8 pin. Το τροφοδοτικό το παλιό μου έχει ένα τετράπινο βύσμα ενώ το καινούργιο που αγόρασα (coolermaster elite power 460W) έχει δύο τετράπινα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...