santana99 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Θέλω να αγοράσω μια κάμερα και να την συνδέσω στον υπολογιστή (με ethernet ή usb) ώστε στη συνέχεια να κάνω εγγραφές με αυτή... Το θέμα είναι δεν ξέρω πως να την συνδέσω στον υπολογιστή για να την αναγνωρίσει. Είναι κάμερα που θα μπει σε εξωτερικό χώρο για ασφάλεια. Δεν έχω βρει ακόμα κάποια συγκεκριμένη αλλά από ότι βλέπω κάτι σαν αυτή http://www.dealextreme.com/p/dome-cmos-color-surveillance-security-camera-with-12-ir-led-night-vision-ntsc-12v-dc-19820 ή κάποια από εδώ γενικά http://www.dealextreme.com/c/alarms-security-1001?page=1&pagesize=52&pagesort=relevence Αν έχει έξοδο κεραίας ή αυτά τα τρια κόκκινο, άσπρο κίτρινο μπορώ να την συνδέσω; Και αν ναι θα την αναγνωρίσει ή πρέπει να κάνω πατέντα μέσω της τηλεόρασης; Όμως μετά θα έχω θέμα με το πως θα συνδέσω την τηλεόραση στον υπολογιστή... edit: ή είναι καλύτερο να βάλω μια webcamera αλλά το θέμα είναι πάλι με ποια βολεύει καλύτερα να πραγματοποιώ εγγραφές...
PCharon Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Αν τη θες για εξωτερικό χώρο τότε η webcam δεν είναι κατάλληλη, διότι δουλεύει με USB καλώδιο και δε μπορείς να το πας πάνω από κάποια μέτρα απόσταση. Επίσης στη webcam βασίζεσαι πολύ στη σταθερότητα των drivers (πχ ενδέχεται να κολλήσει μετά από κάποιες ώρες χρήσης). Η κάμερα που δείχνεις στο πρώτο link έχει αναλογική έξοδο, οπότε ,μπορείς να τη συνδέσεις σε κάποιο μόνιτορ/τηλεόραση/βίντεο. Για να τη βάλεις σε PC θα χρειαστείς κάποια κάρτα με αναλογική είσοδο, τέτοιες είναι πχ κάρτες επεξεργασίας βίντεο ή κάρτες τηλεόρασης γι αναλογικό σήμα. Μετά θα χρειαστείς κάποιο λογισμικό συμβατό με τη κάρτα που να μπορεί να καταγράφει με τον τρόπο που θες. Υπάρχουν επίσης οι ΙΡ κάμερες που δίνουν σήμα είτε μέσω ethernet UTP καλωδίου, είτε με ασύρματο WiFi. Αυτές είναι πιο βολικές, δε χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο στο PC για να τις συνδέσεις. Αλλά και πάλι βασίζεσαι στο πόσο καλό λογισμικό θα βρεις ώστε να κάνεις τη δουλειά που θες. Επίσης έχε υπόψη σου και κάποια άλλα θεματάκια που ίσως αντιμετωπίσεις, όπως πχ το αν η κάμερα που επέλεξες είναι εξωτερικού χώρου ή εσωτερικού χώρου, αν έχει δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης, αν υπάρχει βραδινό φως ή ήλιος ή αντηλιά που θα βαράει στη κάμερα με αποτέλεσμα να τη τυφλώνει, αν η κάμερα έχει δυνατότητα νυχτερινής όρασης, την ανάλυση και τη ποιότητα της εικόνας που ενδεχομένως να μην είναι τόσο σόι (αυτό το ανακαλύπτεις αφού τη δοκιμάσεις), τη τροφοδοσία που χρειάζεται η κάμερα και πώς θα τη δίνεις (εδώ πλεονέκτημα έχουν οι ΙΡ κάμερες που μπορούν να δεχτούν τροφοδοσία μέσω του ίδιου καλωδίου που μεταφέρεται το σήμα, με συσκευή ΡΟΕ στην άλλη άκρη) και τέλος αν θες καταγραφή, αυτό σημαίνει πως θες ένα αξιόπιστο και καλό software υποστήριξης και τον υπολογιστή ανοιχτό μέρα-νύχτα (λίγο μλκ αυτό). Βασικά πρέπει να μελετήσεις πρώτα τί δυνατότητες έχεις με βάση το χώρο που πρόκειται να τοποθετηθεί και τί απαιτήσεις έχεις εσύ από τη κάμερα και μετά να δεις τί κάμερα θα επιλέξεις.
santana99 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Ο υπολογιστής γίνεται να πραγματοποιεί ταυτόχρονα 2 συνδέσεις μια με ethernet και μια με wifi αλλά δεν γίνεται 2 με wifi ε; Από αυτά που λες καλύτερη είναι η IP κάμερα. σαν αυτή για πχ http://www.dealextreme.com/p/standalone-ip-wireless-wifi-lan-camera-with-night-vision-and-pan-tilt-motors-26358 για επιλογή όσο αφορά για ήλιο σκοτάδι και τα λοιπά δεν έχουμε πρόβλημα θα βρω αυτό που ψάχνω... ο υπολογιστής μπορεί να είναι ανοιχτός όλη την μέρα αλλά δεν έχω αυτή την απαίτηση, θέλω όποτε το βάζω εγώ κατα κάποιον τρόπο να γράφει (δεν ξέρω αν γίνεται...) παράθεση από το θέμα Πρόγραμμα για εγγραφή βίντεο σε κάμερα Θέλω ένα πρόγραμμα να γράφει 24/7 ή ώρες που το προγραμματίζω ή όποτε το επιλέγω εγώ (όχι απαραίτητα και τα 3) σε μορφη βίντεο που θα ήθελα να επιλέγω εγώ (ώστε να μην πιάνει πολύ χώρο) σε εξωτερικό σκληρό δίσκο και αν είναι δυνατόν να το χωρίζει σε κομμάτια αυτόματα (πχ δευτέρα, τρίτη) ή ακόμα καλύτερα σε 6ωρα ή 3ωρα (δεν έχω ιδέα πως πανε αυτά) ώστε να είναι λιγο οργανωμένα και εκτός αυτού τα παλιά να τα σβήνω. Δεν έχω πρόβλημα να το χειρίζομαι εβδομαδιαία ούτε καν καθημερινά και να σβήνω αυτά που έχουν περάσει (τα βίντεο) ώστε να μένει χώρος για τα επόμενα. σε ευχαριστώ για τη βοήθεια
PCharon Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Ο υπολογιστής γίνεται να πραγματοποιεί ταυτόχρονα 2 συνδέσεις μια με ethernet και μια με wifi αλλά δεν γίνεται 2 με wifi ε; Όσες συνδέσεις θες πραγματοποιεί, δεν υπάρχει πρόβλημα. Από αυτά που λες καλύτερη είναι η IP κάμερα. Ναι, μάλλον θα σε ικανοποιήσει περισσότερο για υπολογιστή. Αν έχει και WiFi ακόμα και από το κινητό θα βλέπεις (αν έχεις τέτοιο κινητό). Επίσης με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα μπορείς να βλέπεις εικόνα ακόμα και από μακριά, αν λείπεις από το σπίτι σου. Σημειώνω πως αν θες να τροφοδοτήσεις τη κάμερα μέσα από το UTP καλώδιο, θα πρέπει να αγοράσεις εσύ το ΡΟΕ ξεχωριστά (10~20€ συνήθως). Από την άλλη αν έχεις έτοιμη αυτόνομη συσκευή καταγραφής ή καλό λογισμικό στο PC και μπορείς να 'κονομήσεις μια κάρτα με αναλογική είσοδο συνήθως βάζουν την απλή κάμερα με tvout αναλογική έξοδο. Το τί παίζει με την καταγραφή σε βίντεο από ΙΡ κάμερες και κατά πόσο θα κάνει τα μαγικά που θες, δε ξέρω. Εϊναι θέμα ποιότητας λογισμικού, είτε το έχει σε κάποιο CD η κάμερα, είτε το βρεις ξεχωριστά.
IMAndreas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Για την τροφοδοσία δεν έχω θέμα κανονικά με το καλώδιο της....και στο pc την συνδέω wireless άρα μένει πρόγραμμα οδήγησης πιθανός και άλλο πρόγραμμα για καταγραφή και τα σχετικά...; ευχαριστώ
PCharon Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Πρόγραμμα οδήγησης για την ΙΡ κάμερα δε χρειάζεσαι. Απλά συνδέεσαι με αυτή (φτιάχνει δικό της server) και βλέπεις εικόνα μέσα από ένα οποιοδήποτε browser (έχει και web interface για τις ρυθμίσεις). Πώς γίνεται η καταγραφή δε ξέρω, υποθέτω θα έχει μέσα λογισμικό δικό της. βλέπω double account; ουπς!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.